08 / 05 / 2024

Samandra ibb planı

Samandra ibb planı

İBB) Meclisi'nde Samandra'da "dini tesis", "park" ve "zemin altı otopark" olarak düzenlenen alanın imar planı itirazları değerlendirildi. Meclis, alanın imar planına itirazları kabul etmedi.

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

İmar ve plan sorununu çözdük diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bakın vatandaş ne yanıt verdi! 

Sarıyer'in 50 yıllık imar sorununu, Ataşehir'de 25 yıllık plan sorununu çözdüklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na vatandaşlardan yanıt gecikmedi. İşte İBB Başkanı İmamoğlu'nun paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

40 yıllık imar planındaki kör düğüm çözüldü! Avcılar Yeşilkent muradına erdi! Hiç kimse hak kaybına uğramayacak!

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli İmar Planı IBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi ve mahallelinin 40 yıllık imar sorunu çözülmüş oldu.

İBB'den İstanbul için deprem seferberlik planı hazırlandı! 7 maddelik eylem planı için düğmeye basıldı! Hemen bakın! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası İstanbul depremine karşılık '' Deprem Seferberlik Planı'' kapsamında atılacak gerekli adımları belirledi. 

CHP’li milletvekillerinden Adalar'daki plan yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

CHP’li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Adalar’daki plan yapma yetkisinin İBB’den alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Duruma tepki gösteren vekiller, bu kararın geri çekilmesini talep etti.

Ekrem İmamoğlu'ndan Adalar’da plan yapma yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar’daki plan yapma yetkisinin İBB’den alınıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün tepki gösterdi. Konuya ilişkin, Çevre hukuku alanında çalışan Avukat Yakup Okumuşoğlu ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen de konuştu.

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisi İBB'den alındı!

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Marmara Denizi ve Adalar'da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB’den alınmasına tepki gösterdi. 

İBB'nin Eyüpsultan'daki kreş planına meclisten red!

Eyüpsultan’da İBB’nin yapmak istediği kreşe ilişkin plan teklifi, Meclis’te AKP grubuna takıldı.

İBB'de plan değişikliği krizi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüp’teki TÜGVA Genel Merkezi için yapılan plan değişikliğine ilişkin AKP-MHP grubunun çoğunlukta olduğu İBB Meclisi tarafından alınan kararı veto etti. Meclis veto kararına direndi. 

Afif Paşa Mehtabiye Köşkü'nün imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde görüşüldü!

İstanbul Boğazı'nın en görkemli yalılarından biri olan ve Afif Paşa Yalısı'nın restorasyonu ve imar planı değişikliği için köşkün yeni sahibi Fiba Holding, İBB'ye başvurdu. Başvuru İBB meclisinde görüşüldü ve dosya kurula gönderildi...

Avcılar’da imar plan notu değişikliğine İBB'den onay!

Silivri depreminden sonra hızla Avcılar Belediye Meclis toplantısında oy birliği ile kabul ediip İBB Meclisine gönderilen imar plan notu değişikliği dünkü meclis toplantısında onaylandı.

Samandra ibb planı Haberi

Samandra ibb planı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Samandra'da "dini tesis", "park" ve "zemin altı otopark" olarak düzenlenen alanla ilgili imar planı konuşuldu. İBB, bölgenin imar planına itirazları kabul etmedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, daha önce kabul edilerek askıya çıkartılan 1/5000 ile 1/1000 ölçekli planlarına İl Jandarma Komutanlığı ve Defterdarlık Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kartal Emlak Müdürlüğü itiraz etmişti. İBB Meclisi, imar planına itirazları kabul etmediğini bildirdi. 

Belediye Meclisi'nde gündeme gelen rapora göre, 4 bin 151 metrekarelik alanda Jandarma Komutanlığı'na tahsisli ve Hazine'ye kayıtlı bulunuyor. 7371 ada 1 parselin bitişiğindeki 3 bin 200 metrekarelik bölüm ise tescil dışı alan olarak belirlendi. 

İmar planları itiraz edilen 7371 ada 1 parselin bir kısmı yol alanı olarak kullanılırken, diğer bölümü ise boş. Sancaktepe Nazım...