25 / 07 / 2024

Samsun-Ankara tren hattı inşaatında son durum

Samsun-Ankara tren hattı inşaatında son durum

Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi ile ilgili yerinde gözlem yapmak amacıyla Ankara-Konya Hızlı Tren seyahati yapan medya temsilcileri, ilgili gözlemlerini sabah kahvaltısında Samsun Valisi İbrahim Şahin’e aktardı.

Halkalı-Kapıkule arası 1,5 saat oluyor! Hızlı tren hattı haziranda bitecek!

Edirne-İstanbul arasında yapımı devam eden Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule hattında fiziki ilerleme yüzde 80'nin üzerinde tamamlandı ve haziran ayında bitmesi planlanıyor.

Ankara-İzmir hızlı tren hattında son durum ne? Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak, Ankara-İzmir YHT durakları 2024!

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte Ankara-İzmir YHT projesi ile ilgili detaylar...

Bakan Uraloğlu, Ankara - İzmir Hızlı Tren Hattı için tarih verdi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin bir bölümünü 2026 yılında, tamamının ise 2027 yılında bitirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattı bu yıl ihaleye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzunluğu 120 kilometreyi bulan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattının ihalesine bu yıl çıkacaklarını söyledi.

Ankara'ya yeni tren hattı müjdesi! Bakan Uraloğlu resmen açıkladı: Seferler yarın başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Ankara-Elmadağ Bölgesel Tren seferlerini 21 Mart'ta başlatacaklarını müjdeledi. Söz konusu seferler günde 6 sefer olarak yapılacak.

Bakan Uraloğlu'ndan hızlı tren müjdesi geldi! Süre 2 saat 45 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasıyla 7 saat mesafesi olan Ankara-Samsun arasının 2 saat 45 dakikaya ineceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni tren hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdeleri arasında yer alan "Turistik Doğu Ekspresi"ne alternatif iki yeni tren hattı geldiğini duyurdu. 

Karadeniz'e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracaklarına dikkat çekti ve Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'dan Ankara tam 80 dakika olacak! Süper hızlı tren geliyor! 

İstanbul Ankara arasını 80 dakikaya düşürecek Süper Hızlı Tren projesi geliyor. Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı'nın ön proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı 2027'de hizmete açılacak!

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili verdiği soru önergesine 6,5 ay sonra yanıt geldi. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 2013’te temeli atılan ve 2016’da bitmesi öngörülen projenin 2027’de biteceği yanıtını verdi.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İzmir hızlı tren hattı ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı tren projesinin 2026 senesinde tamamlanacağını duyurdu. İşte Uraloğlu'nun açıklaması ve haberin detayları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin (YHT) 2024 yılında ihale edileceğini söyleyerek müjdeyi verdi. Yeni yüksek hızlı tren hattı ile Ankara il Çorum arasın 1.5 saat olacak.

Samsun-Ankara tren hattı inşaatında son durum Haberi

Samsun-Ankara tren hattı inşaatında son durum

Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi ile ilgili yerinde gözlem yapmak amacıyla Ankara-Konya Hızlı Tren seyahati yapan Samsun’da görev yapan ajans ve yerel medya temsilcileri, yaptıkları seyahatle ilgili gözlemlerini Sevgi Kafe’de düzenlenen sabah kahvaltısında Samsun Valisi İbrahim Şahin’e aktardı. Karşılıklı sohbetin ardından kahvaltıda bir konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Öncelikle davetimize icabet edip geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. İkinci teşekkürü bu seyahate ben gelmediğim halde katılan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Üçüncü teşekkürü de amacımıza uluşmamız dolayısıyla teşekkür ediyorum. Ama bu daha işin başlangıç aşamasıdır. Çünkü biz hızlı trenin Samsun’a bir an önce kazandırılması ile ilgili bir kamuoyu oluşturmak istiyoruz. Amacımız Samsun’da oluşan kamuoyunun Ankara’da, Devlet Demir Yolları Müdürlüğü’nde ve Ulaştırma Bakanlığı nezdinde daha etkin olunması ve bizim diğer...