10 / 05 / 2024

Samsun oteli inşaası

Samsun oteli inşaası

SAMSUN’da yapımı tartışma konusu olan ve Mimarlar Odası tarafından imar mevzuatına aykırı olduğuiddiasıyla yargıya taşınan 5 yıldızlı Sheraton Oteli, 14 Şubat’ta hizmete açılıyor. 150 milyon dolarlık otelin 221 odası bulunuyor.

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için gerekli belgeler neler?

Kat irtifakı ve kat mülkiyet farklı kavramlar olduğu için ilkinden diğerine geçiş yapılması gerekir. Kat irtifakı, yapı inşaat halindeyken hak edilen bir tapu türüdür. Ancak yapının inşaası tamamlandıktan sonra kat mülkiyetine geçilir. Peki bu süreçte gereken belgeler nelerdir?

Samsun Toybelen Sanayi Sitesi için başvurular başladı!

Samsun'da inşa edilecek ve tüm illere örnek teşkil edecek olan Toybelen Sanayi Sitesi için müracaatlar başladı. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye'de ilk defa sanayi kentsel dönüşüm projesi yapıldığını dile getirdi.

Samsun'da inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti! 

Samsun'un İlkadım ilçesinde inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti.

Samsun'da Toybelen Sanayi Sitesi'nin inşaatı için geri sayım başladı!

Samsun'da inşa edilecek ve tüm illere örnek teşkil edecek olan Toybelen Sanayi Sitesi'nin inşaatı yıl sonunda başlayacak. İnşaatın süre ise 650 gün olacak.

Samsun'da inşaatın asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti!

Samsun’un Atakum ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan 11 katlı inşaat halindeki bir binada asansör montajı yaparken asansör boşluğuna düşen Orhan Işık (42) hayatını kaybetti...

Avrasya GYO 259.5 milyon TL'lik fonu Metro Hotel Apartments için kullanacak!

Avrasya GYO, sermaye artırımı ile elde edilecek fonu Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi'nde inşaası planlanan ‘'Metro Hotel Apartments'' projesi için kullanacağını açıkladı. 

Koç Holding'in Divan Oteli'ne tepki!

Koç Holding, kurul kararlarını dinlemeyerek, tarihi kalıntıların üzerinde Divan Oteli inşa etmeye devam etti. Sosyal medya üzerinden tepkilerin ardı arkası kesilmedi.

Kuruçeşme Divan Otel'in inşaatı durduruldu!

Beşiktaş'ta kültür varlığı olarak kabul edilen ve tarihi kalıntıların bulunduğu alanda otel inşaatı yapan Koç Holding'in Kuruçeşme'deki Divan Oteli inşaatı durduruldu.

Samsun'da inşaat işçisi 5’inci kattan düşerek öldü!

Samsun'un Atakum ilçesinde inşaatın 5. katından merdiven boşluğuna düşen inşaat işçisi tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettti.

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm atağı!

Samsun için vizyon projeleri geliştirdiklerini söyleyen Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ''Kentsel dönüşüm yatırımlarıyla yılda yüzbinlerce insanımız Canik'e geliyor'' dedi.

Samsun'da inşaatta dehşet! 1 ölü, 1 yaralı!

Samsun’da 17 katlı inşaatta dış cephe işi yapan işçiler, halatının kopmasıyla 15. kattan zemine çakıldı. Olayda 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi de ağır yaralandı.

Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı!

Çin 2018 yılında 88 gökdelen inşaasıyla dünya gökdelen sayısında Avrupa ve Amerikayı geride bıraktı. Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı.

İzmir-Çandarlı Otoyolu'nun inşaatında kaza! 1 ölü!

İzmir’in Aliağa ilçesinde inşaası süren İzmir-Çandarlı Otoyolu'nda kaza meydana geldi. Olay sonucu 1 işçi hayatını kaybetti.

Samsun oteli inşaası Haberi

Samsun oteli inşaası

Samsun İlkadım İlçesi Fener Plajı yanında, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Müdürlüğü’nün kullandığı kamuya ait araziye 2012 yılında Sheraton Oteli’nin inşaatına başlandı. Önce 160 metre yükseklikte olan otel binası inşaatı daha sonra 115 metreye düşürüldü. TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi, otel projesinin imar mevzuatına aykırılık içerdiği belirtilerek Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gerekçeli görüş sundu. Sonuç alamayan Mimarlar Odası Samsun Şubesi yürütmeyi durdurma istemiyle Samsun 1’inci İdare Mahkemesi’ne dava açtı.



YARGININ DURDURMA KARARINA RAĞMEN YAPIMI SÜRDÜ


Mahkeme 2013 5 Eylül’de inşaatla ilgili olarak ’Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu, sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği’ gerekçesi ile yürütmeyi durdurma kararı verdi. Aynı yıl Ekim ayında da Bölge İdare Mahkemesi kararı onadı. Yargı kararına rağmen yapımı devam eden Sheraton...