22 / 05 / 2024

sanayiciler inşaata yöneldi

sanayiciler inşaata yöneldi

Makina Mühendisleri Odası danışmanı iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez tarafından hazırlanan 'Sanayide Enflasyon' konulu araştırma, son 6 yılda ekonominin sanayiden uzaklaşıp inşaata yöneldiğini ortaya koydu.

Emlakta Nostalji: 1942'de imar ve inşaata dair yeni yönetmelik!

1942 yılında toplanacak Umumi Meclis'in gündeminde kentin imarı ve yapılacak inşaata dair yönetmenlik varmış.

Konuttan vazgeçen yatırımcı neden arsaya yöneldi?

Son dönemde yatırımcının gayrimenkulde yatırım tercihi arsadan yana oluyor. Peki, Konuttan vazgeçen yatırımcı neden arsaya yöneldi? Konuyu Nef’in Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, değerlendirdi...

Gebze - Darıca Metrosu'nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

2018'deki seçim vaadi olan Gebze - Darıca Metrosu'nun ne zaman tamamlanacağı merak konusu olurken, vatandaşlar yıllardır süren inşaata tepki gösteriyor. İşte o metro hattının çalışmalarındaki son durum...

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

ABB'den Anıtkabir çevresinin inşaata açıldığı iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yer alan Anıtkabir çevresinin 10 katlı inşaata açıldığına dair çıkan haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Soner Çetin: Projeye aykırı inşaata izin vermem!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 6.9 büyüklüğündeki İzmir depremi nedeniyle inşaatların projeye uygun yapılmasının hayati önemini bir kez daha ortaya koyduğundan bahsederek, ''Projeye aykırı inşaata izin vermem” diye konuştu.

Dövizde kazanan sanayiciler arsa yatırımına yöneldi!

Ülkenin lokomotifi gayrimenkul sektöründe ekonomik dalgalanma dönemlerinde hem küçülmek hem de büyümek isteyen sanayiciler arsa yatırımına yöneldi.

İSKİ tarafından inşaata başlanan arazi meclis gündeminde!

İSKİ tarafından dere yatağında olduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen üzerinde inşaata başlanan bir arazi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Altın fiyatları sakin seyre yöneldi!

Altın fiyatları geçtiğimiz haftaki yükselişin ardından sakin seyre yöneldi.

Dev şirketler parasını AVM ve inşaata yatırdı!

Ekonomist Dr. İsmet Demirkol, ''Türkiye’ye 400 milyar dolar civarında para geldi. Bu paranın büyük bir kısmı borsaya diğer taraftan da gayrimenkul ve AVM’lere gitti. Türkiye’de çoğu şirket 2008 2019 yılları arası ağırlıklı olarak parasını AVM ve inşaata yatırdı'' dedi.

Kadıköy'de inşaata tuğla taşıyan vinç devrildi!

Kadıköy'de inşaata tuğla taşıyan vinç devrildi. Operatör S.K. kazayı yara almadan atlattı. Vinç ve inşaatta ise maddi hasar oluştu.

Vatandaş konut kredisini bıraktı, peşin ve senetli satışa yöneldi!

Türkiye İstatistik Kurumu Ekim 2018 konut satış istatistiklerini değerlendiren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Vatandaş konut kredisini bıraktı, daha uygun olan peşin ve senetli satışa yöneldi" dedi...

Sanayici üretimi bırakıp inşaat ve AVM yatırımlarına yöneldi!

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir "Rekabet edemez hale düşen sanayici, üretimi bırakıp daha kârlı olan inşaat ve AVM yatırımlarına yöneldi. İmalat yapamaz hale geldik." dedi.

sanayiciler inşaata yöneldi Haberi

sanayiciler inşaata yöneldi


Makina Mühendisleri Odası danışmanı iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez tarafından hazırlanan 'Sanayide Enflasyon' konulu araştırma, son 6 yılda ekonominin sanayiden uzaklaşıp inşaata yöneldiğini ortaya koydu.


Araştırmada, konut fiyat artışlarının sanayi ürün fiyat artışlarının 5 puan önünde gittiği, hatta bunun İstanbul'da 15 puana kadar çıktığına işaret edilerek, dikkat çekici bu durumun 'sanayiden uzaklaşıp inşaata yönelmeyi açıklayan çok önemli bir gösterge' olduğu kaydedildi.


TMMOB Makina Mühendisleri Odası Danışmanı Mustafa Sönmez hazırladığı, 'Sanayinin Sorunları ve Analizleri (II) Sanayide Enflasyon: Ortalamanın Altındaki ve Üstündeki Sektörler' başlıklı araştırma raporunu kamuoyu ile paylaşıldı. İktisatçı-yazar Sönmez'in hazırladığı rapor sanayi ürünlerinin son 6 yıldaki fiyat artışlarını inceliyor. Sanayi alt sektörleri bazında, üretici ve tüketici enflasyonu alanlarındaki fiyat artışlarını inceleyen araştırma, artışlara kaynaklık eden faktörleri ortaya koymayı hedefliyor.


Rapora göre 2009–2014 dönemi ortalama...