07 / 05 / 2024

şantiye işçileri için yeni yasa

şantiye işçileri için yeni yasa

Çalışma hayatını ilgilendiren yeni tasarıya göre, işgüvenlik uzmanı ya da işyeri hekimi, işvereni uyardığı halde önlem almaması halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuracak.

Karmod'dan KKTC'deki lüks villa projesi için konteyner şantiye binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Karmod, KKTC'de hayata geçirilecek olan lüks villa projesi için için konteyner şantiye binası kurdu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre konteyner şantiye binası, lüks villa konut projesinin inşası süresince kullanılacak.

Büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi? Prof. Dr. Şamil Şen bir bir açıkladı! 

ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, geliştirilen yapay zeka teknolojisinin depremleri gerçekleşmeden neredeyse 1 hafta önce öngördüğü ileri sürüldü. Peki büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi?

Tarımda arabuluculuk: Sorunlarınızı çözmek için yeni zorunluluk nedir ve nasıl işler?

Tarımsal üretim sözleşmelerinden kaynaklanan anlaşmazlıklar için yeni bir dönem başladı. Artık bugünden itibaren açılacak davalarda arabuluculuk yoluna başvurmak gerekecek. Bu yeni uygulama, tarım sektöründeki kişileri yakından ilgilendiriyor. İşte tarımda arabuluculuk uygulamasının detayları...

Belediyeler işçilerine kadro veriyor mu? İşçiler için kadro işçilerinde son durum ne?

Devlet yeni dönemde kamu işçileri için reform niteliğinde kararlar alacak. Kamu kadroları iş ve kıdem alanında sorunların yaşanmış olduğu taşeron işçilik sona erecek. İşte tüm detaylar…

Prefabrik ev için imar izni gerekli mi?

Prefabrik evler, demonte olarak fabrika ortamında üretilen, şantiye ortamı gerektirmeyen yapılar olarak biliniyor. Peki, prefabrik ev için imar izni gerekli mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kocaeli'de konut dolandırıcılığı için 134 yıl hapis istemi!

Kocaeli Başiskele'de konut sahibi yapma vaadiyle para aldıkları 11 kişiyi evlerini teslim etmeyerek dolandırdıkları ileri sürülerek tutuksuz yargılanan inşaat firması sahibi Arif Mutlu ile eski eşi ve sevgilisi için, toplam 134 yıl 2 ay hapis ve 391 bin 496 lira para cezası verildi.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

TMMOB'dan Kanal İstanbul için itiraz dilekçesi!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kanal İstanbul ÇED Olumlu Kararı İptal Davası için belirlenen bilirkişilerin objektif olmadığını ileri sürerek dilekçe verdi ve itirazda bulundu.

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı için geri sayım başladı!

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için şantiye açılışı yapıldı. Açılışta, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarda bulundu.

Aydın-Denizli Otoyolu için imza atıldı!

Toplam maliyetinin 7 milyar TL’ye ulaşacağı öngörülen Aydın-Denizli Otoyolu için imza atıldı. Yol için günlük 35 bin araç geçiş garantisi verildiği ileri sürüldü. 

Antalya’da yeşil alan olması için TOKİ’ye verilen arazide rezidans mı yapılıyor?

Antalya’da yeşil alan olması için TOKİ’ye verilen arazide inşaat yapıldığı ileri sürüldü. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, sorularının cevaplanması istemiyle bir önerge sundu.

Zorlu Holding’in İzmir’de yapacağı gökdelen için kat kararı bekleniyor!

Zorlu Holding’in İzmir’in kalbi Konak’a 60 kat olarak inşa etmeyi planladığı gökdelen için Kent Estetik Kurulu'nun kaç kat olacağı yönündeki kararını kısa sürede açıklanacak. Karar beklenirken, Zorlu’nun 60 kat olması yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü.

şantiye işçileri için yeni yasa Haberi

şantiye işçileri için yeni yasa

Gerekli halde bildirim yapmayan hekim ya da uzman belgesini kaybedecek. Şantiye şefi olmak için tekniker, teknik öğretmen, mühendis ya da mimarlık diploması aranacak. Tasarıda, işçi haklarını gerilettiği için sendikalarca eleştirilen “uzaktan çalışma” da iş mevzuatına eklendi. Tasarıya göre, işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı, iş sağlığı ile ilgili eksiklikleri işverene yazılı bildirecek. Eksikliklerin acil durdurma gerektirmesi, yangın, göçme, patlama, kimyasal sızıntı riski içermesine rağmen işveren gerekli tedbiri almazsa hekim ve uzman Çalışma Bakanlığı’na ihbarda bulunacak. Bu durumda bildirim yapmayan hekim ve uzmanın belgesi 3 ay, tekrarında 6 ay askıya alınacak.


A yerine B sınıfı uzman

İş güvenliği konusundaki yazılı talimatları uygulamayan işçiler, işten atılacabilecek. Güvenli olmayan işyerindeki iş durdurma kararının uygulanmasında polis ve Jandarma kullanılabilecek. Çok tehlikeli sınıfta bulunan ve kamudan...