30 / 04 / 2024

satış nedeniyle kiracı tahliyesi

satış nedeniyle kiracı tahliyesi

Satış sonrası kiracının durumu, malikin durumunda göre değişkenlik gösteriyor. Normal şartlarda yapılan ev mülkiyet devri, kira sözleşmesinin sona ermesine neden olmuyor. Peki, satış nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl olur?

Tahliye taahhütnamesi örneği 2024! Ev sahipleri ve kiracılar için şimdi açıklandı: İhtiyaç nedeniyle tahliyede flaş!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2024 araştırmalarını hızlandırdı. Peki tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır? İhtiyaç nedeniyle tahliye nasıl olur? İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2024!

Kiracılar dikkat! Resmen açıklandı: Oturduğu evi satılan kiracıların kira sözleşmesi sona erer mi?

Son günlerde en merak edilen konulardan biri, oturduğu evi satılan kiracının tahliye edilip edilemeyeceği oldu. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar... 

Araba satıp krediyle ev almak mantıklı mı? Kiracı sorununda son nokta! 

Kiracısıyla sorun yaşayan ev sahiplerinin mağduriyetleri sık sık gündem oluyor. Peki kiracı sorunu nasıl çözülür? Araba satıp krediyle ev almak mantıklı mı? İşte sosyal medyada yorum yağan o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor: Kiracısı olduğunuz ev satılırsa işte bu haklara sahipsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında en merak edilen konulardan bir de ev satılırsa kiracının haklarının neler olduğu sorusu oldu. Peki, kiracısı olduğunuz ev satılırsa haklarınız neler olur? İşte detaylar..

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiracı cama satılık ilanı astırmama hakkına sahip mi? Kiracılı ev satılırsa ne olur? 

İstanbul'da yaşanan bir ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığı, 'Kiracının satılık ilanı asılmasına izin vermeme hakkı var mı? Ev sahibi evi satarsa kiracı evi boşaltmak zorunda mı?' sorularını gündeme getirdi. İşte hem ev sahiplerini hem kiracıları ilgilendiren o soruların yanıtları...

Borç nedeniyle İstanbul Başakşehir’deki taşınmazlar satışa çıkarıldı

İstanbul Başakşehir ilçesindeki bir borç nedeniyle, aşağıda cinsi, miktarı ve değerleri belirtilen taşınmazlar satışa çıkarıldı. İlgili taşınmazlar, e-devlet üzerinden erişim sağlanabilen esatis.uyap.gov.tr adresinde 2023/22531 TLMT. sayılı dosya numarasıyla detaylı olarak görüntülenebilir.

İçinde kiracı olan evler artık satışa çıkarılamayacak! İşte yeni düzen satış güncellemesi

İçinde kiracı olan evler yeni satış güncellemesi ile satışa çıkacak. Yeni satış düzenlemesine göre içinde kiracı olan evler satışa çıkarılmayacak! İşte detaylar...

Ev sahipleri artık kiracı olmak istiyor! Gayrimenkul satışlarında yeni yöntem! 

Konutunu satan mülk sahipleri, şimdilerde yeni bir yöntem denemeye başladı. Mülk sahipleri, evlerini satın alan kişilerden, sattığı evde kiracı olarak oturmayı talep ediyor. 

Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları bulunmaktadır. Özellikle kiracılar kendi haklarını bilhassa bilmek istiyorlar. Peki “Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?” İşte merak edilenler!

Fındıkta ihracatçı memnun üretici tepkili! İşte 2 Şubat 2023 fındık fiyatları listesi

Fındık fiyatlarında TMO'nun yaptığı satış nedeniyle fiyatların düşmesi fındık üreticisinin tepkisini çekerken ihracatta yaklaşık 884 milyon dolar gelir elde edildi.

Konut sahibi olmak isteyenler, kiracılar müjde! Özellikle büyük illerde konut fiyatlarında düşüş kapıda mı?

Kira fiyatları, ev fiyatları aldı başını gitti. Yüksek fiyatlar nedeniyle kiracılar 3-4 ay sonra kiralarını ödeyemez duruma geliyor, birikimi olanlar konut alamıyor, satıcılar zorlanıyor. Ama artık bu artışta sona yaklaşıldı. İşte düşüşün başladığı o iller!

satış nedeniyle kiracı tahliyesi Haberi

satış nedeniyle kiracı tahliyesi

Satış nedeniyle kiracı tahliyesi!

Ev sahipleri, kiraya verdikleri evi satabiliyor. Evde kiracı olması, malikin ev üzerindeki tasarruf hakkını kısıtlamıyor.


Satış sonrası kiracının durumu, malikin durumunda göre değişkenlik gösteriyor. Normal şartlarda yapılan ev mülkiyet devri, kira sözleşmesinin sona ermesine neden olmuyor.


Ancak, evi satın alan yeni malikin bu eve ihtiyacı olması durumunda, kiracısınden evi tahliye etmesini isteyebiliyor. Bu tahliye isteminin kanunda belirtilen şekilde yapılmaması halinde kira sözleşmesi feshedilemiyor.


Peki, satış nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl istenir? Satış nedeniyle tahliye ihtarnamesi nasıl yapılmalıdır?


Borçlar Kanunu- Evin satışı nedeniyle kiracı tahliyesi

MADDE 351- Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak...