18 / 05 / 2024

saü santez programı araştırması

saü santez programı araştırması

Sanayi Tezleri (SANTEZ) Destek Programı projeleri kapsamında betonda donatı malzemesi olarak çelik yerine alternatif donatı malzemesi olarak pultruzyon metodu ile üretilen Fiber Takviyeli Plastik (FRP) malzemelerin kullanılabilirliği araştırılacak...

Demiryolu projelerine 16,3 milyar ödenek sağlandı...

2024 Yılı Yatırım Programı doğrultusunda Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep şehirlerini birbirine bağlamayı amaçlayan hızlı tren projesi için 16,3 milyar Türk Lirası ödenek sağlandığı kaydedildi.

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

KOSGEB'ten Deprem Bölgesini Canlandırma Destek Programı toplantısı!

Depremden etkilenen şehirlerdeki KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması için uygulanmış olan "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" dahilinde KOSGEB tarafından Adana'da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı, kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında genç istihdamını desteklemek amacıyla yaklaşık 1 milyon gence fırsat sağlanacak. Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı: Kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Hemen destek verilmezse 50-100 kişi çalıştıran firmalar kapanacak!

Triko sektörü, 2023’ün ilk altı ayında ihracatta yüzde 16.36’lık düşüş yaşadı. TRİSAD Başkanı Mustafa Balkuv, “Orta vadeden önce kısa vadeli program gerekiyor, şirketlerin dayanacak gücü kalmadı, kapanmalar başlayacak” dedi.

Enerji Bakanı bayraktar: ‘Suudi Arabistan ile enerji alanında da iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir TV programında, Türkiye'nin enerji gündemine ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, "Suudi Arabistan ile enerji sektöründe önemli bir iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler'den deprem bölgesinde tekstil sektörünü destekleyecek 2,5 milyon dolarlık program!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde, tekstil ve ilişkili sektörlere yönelik başlatmış olduğu 2,5 milyon dolarlık yeni programla 3 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı planlıyor.

Aile Destek Programı ödemeleri uzatılacak mı? 1250 TL'lik destek bu ay yapılacak mı? Yeni ay sosyal destek ödeme takvimi

Milyonlarca dar gelirli vatandaşa sağlanan destek ödemelerinin ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Peki, Aile Destek Programı ödemesi bitti mi, ne zaman sona erecek? İşte detaylar...

Yeni Konut Finansman Programı’nın detayları belli oldu. Kredi faiz oranları ne olacak?

Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifi Meclis komisyonda kabul edildi. İlk kez ev sahibi olacaklara yönelik olan kampanya kapsamında; kredi faiz oranından devletin sağlayacağı katkıya kadar bütün detaylar belli oldu.

Aile destek programı tam 12 ay boyunca devam edecek! Aileler buna bakıp az da olsa nefes alın

Aile Bakanlığı tarafından hayata geçirilen aile destek programı ödemeleri devam ediyor. Bakanlık tarafından 12 ay boyunca yapılacak yardım bir nebze de olsa vatandaşların rahat nefes almasını sağlayacak.

e-Devlet'ten başvurana 1250 TL verilecek! Aile Destek Programı kasım ayı ödemeleri o tarihte hesaplara yatacak!

Aile Destek Programı kasım ayı ödemeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelere 850-1250 TL arasında maddi destek sağlıyor. Peki, Aile Destek yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılır? Her ay 1250 TL kimlere verilecek? İşte ayrıntılar...

Sadece başvur ve 7 bin 200 lira kazan! Aile Destek Programı paraları yattı mı? Aile Destek Programı’na nasıl başvurulur?

Toplamda bir yılda 7 bin 200 liraya kadar yardım sağlanabilecek olan Aile Destek Programı hakkındaki sorular her geçen gün çoğalmakta. Peki Aile Destek Programı paraları yattı mı? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı: 2,3 milyar TL nakdi yardım sağlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından 'Salgın Sosyal Destek Programı Faz 3 kapsamında' sağlanan destek miktarı açıklandı.

saü santez programı araştırması Haberi

saü santez programı araştırması


Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile ESA Kimya işbirliği ile elyaf takviyeli kompozit çubukların betonda donatı olarak kullanımı araştırılacak.


Sanayi Tezleri (SANTEZ) Destek Programı projeleri kapsamında betonda donatı malzemesi olarak çelik yerine alternatif donatı malzemesi olarak pultruzyon metodu ile üretilen Fiber Takviyeli Plastik (FRP) malzemelerin kullanılabilirliği araştırılacak. Proje, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından yürütülecek.

Günümüzde en yaygın kullanılan yapı malzemesi olan beton içinde kullanılan donatının korozyonu betonarme yapılarda sorun olabiliyor ve ülke ekonomisine zararı yıllık yaklaşık 45 milyar doları buluyor. Su ile temas eden yapılarda beton içerisinde yer alan donatı korozyonuna bağlı olarak hem çelik hem de beton elemanlar önemli ölçüde zarar görüyor. Özelikle kıyı yapıları, saha betonları, beton yollar, çelik hasır kullanılan betonlar, tünellerde kullanılan bir kısım betonlar ve...