01 / 05 / 2024

Seçim sonra gayrimenkul ilanlarında artış

Seçim sonra gayrimenkul ilanlarında artış

1 Kasım seçimlerinden önce yatırımcıların beklemede kaldığı gayrimenkul sektöründe seçim sonrası canlanma yaşanıyor.

Seçimden sonra dolar kaç lirayı görür? Baskı sürer mi? Uzman isim açıkladı

Dolar ve eurodaki yükseliş sürerken, Merkez Bankası geçtiğimiz hafta faiz artırımı yaptı. Pazartesi gününden itibaren yükselişi yavaşlayan dolar için gözler seçim sonrasına çevrildi. Peki dolar seçimden sonra yükselecek mi? Yatırım uzmanı Üzeyir Doğan’dan çarpıcı dolar analizi…

Seçim sonrası boş konut vergisi geliyor mu? Konutların gerçek değerini ev sahipleri ve müteahhitler belirlememeli!

Seçimlerden sonra en çok değişimin vergilerde olması bekleniyor. Bu vergilerden birinin de boş konut vergisi olabileceği gündeme geldi. İşte konut sektörünün seçim sonrası beklentileri...

Seçimden sonra gayrimenkul sahipliği ve servet vergisi kapıda! Elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol da zamlanacak!

31 Mart seçimlerinden sonraki ekonomi yönü ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Şenol Babuşcu, gayrimenkul ve servet vergisinin kapıda olduğunu söyledi. Peki seçimden sonra hangi zamlar bekleniyor? İşte ayrıntılar...

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Konut fiyatları seçimlerden sonra fırlayacak!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul danışmanı Murat Temur konut fiyatlarının seçimlerden sonra fırlayacağını söyledi.

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Seçim sonrası ikinci el otomobil fiyatları yüzde 15 arttı! Bayramdan sonra artış devam edecek mi?

​​​​​​​Döviz fiyatlarında meydana gelen artış araç fiyatlarına da yansıdı. Sıfır otomobillerdeki tedarik problemi sürerken Kurban Bayramı öncesi ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik yaşanırken, seçim sonrası fiyatların yaklaşık yüzde 15 arttığı ifade edildi.

Seçim öncesi vaatler gerçekleşiyor! Her haneye 4 bin TL ödenecek!

Seçimden sonra vatandaşlar seçim vaatlerinin ne zaman gerçekleşeceğini sorgulamaya başladı. İşte detaylar!

ABD’li finans devinden son dakika açıklaması: Seçimden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık kaynak gelebilir!

Seçimlerden sonra makroekonomik istikrarın sağlanması halinde yabancı yatırımcı ilgisinin yeniden canlanacağı belirtiliyor. Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Hafeez, seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla Türkiye’ye yatırımların artacağını söyledi.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Yatırımcılar coştu! Dolar iki gün sonra bu kadar olacak! Uzmanlar seçim sonrası doların hali açıkladılar!

Doların seçimden sonra ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından sıkı bir şekilde araştırılıyor. İşte uzmanlardan gelen tahminler!

Seçim sonrası için şoke eden altın tahmini! Seçimden sonra altın bu kadar olacak!

Seçim sonrası altın fiyatları konusunda birçok farklı tahmin ve spekülasyon yapılıyor. Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı da konuyla ilgili açıklamlarda bulundu. İşte Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı'nın seçim sonrası için altın fiyatı tahmini...

Seçim sonrası dolar kuru ne olacak? İşte korkudan tir tir titretecek kıyamet senaryosu!

FED’in yine faiz artışı yapacağı haberleri ABD dolar kurunu Türk Lirası karşısında rekor seviyelere taşırken, ekonomistler seçim sonrası, 15 Mayıs tarihinde başlayacak kıyamet senaryolarını dillendirdi. Uzmanlar, seçim sonra doların 30 lirayı bulabileceğini ifade etti.

Seçim sonra gayrimenkul ilanlarında artış Haberi

Seçim sonra gayrimenkul ilanlarında artış

1 Kasım seçimlerinden önce yatırımcıların beklemede kaldığı gayrimenkul sektöründe seçim sonrası canlanma yaşanıyor.  Seçimlerin ardından öngörüldüğü gibi; ekonominin can damarı olan gayrimenkul sektöründe ivme yukarı doğru çıkmaya başladı. Uzmanlar yılsonuna kadar satışlarda büyük artış bekliyor. 


Ekim ayının son 15 günü ile Kasım ayının ilk 15 günü karşılaştırıldığında, Türkiye genelinde ilan sayılarının yüzde 55 oranında arttığını belirten Özörnek, “Kategori bazında baktığımızda satılık konut ilanları yüzde 70, kiralık konut ilanları yüzde 34, satılık işyeri yüzde 49, kiralık işyeri yüzde 40, satılık arsa ilanlarının ise yüzde 61 arttığını görüyoruz. Seçimlerden sonra sektörün canlanacağı ve yatırımların hızlanacağı zaten beklediğimiz bir şeydi. İlk veriler de bu beklentiyi doğruladı” şeklinde konuştu.


Haziran 2015 seçimleri ile bekleme pozisyonu alan yatırımların siyasi belirsizliğin sona ermesiyle hızlı bir şekilde gerçekleşmeye...