05 / 05 / 2024

Şehirlerde PİN uygulaması

Şehirlerde PİN uygulaması

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Bekir Tüzel, Plan İşlem Numarası (PİN) uygulamasıyla şehirlerin daha planlı, programlı yapılandırılmasının ve gelişmesinin sağlanacağını söyledi.

NATO, büyükşehirlerde hayatın zorlaşacağını açıkladı: Küçük yerlerde yeni bir hayat kurun!

Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla büyükşehirlerde yaşamak şu an bile zorken, NATO dikkat çekici bir bilgi verdi ve nüfusu 600 bini geçen yerlerde yaşamanın zorlaşacağı açıklandı. Ekonomist Ramazan Kurtoğlu, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Bakan Bolat: Köpük ortadan kalktı, gayrimenkul fiyatları yüzde 20 düştü!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Konut, dükkan fiyatlarında yüzde 20'ler civarında bir düşüş, köpüğün ortadan kalktığı bir tablo oldu. Bu, kira fiyatlarına da yansımaya başladı." dedi.

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, güneyde bir deprem aktivitesi başladığını belirterek vatandaşlara göç etmelerini değil, daha güvenli bina ve şehirlerde kalmalarını söyledi.

Kentsel Dönüşüm Yasası için ilk uygulama Talan Beyoğlu'nda başladı!

Kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak olan yasanın uygulaması için ilk hazırlıklar Talan Beyoğlu'nda başladı.

Konut fiyatlarında köpük kalktı mı?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak ve otomobil fiyatlarını değerlendirdi. Bakan Bolat, emlak sektöründe köpüğün kalkmasını sağladıklarını ifade etti. Peki, konutta köpük kalktı mı? İşte Bakan Bolat'ın gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmeleri...

Ticaret Bakanı Bolat: Emlak sektöründe köpük kalkıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat otomobil ve emlak piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat otomobil fiyatlarının düştüğü belirtirken, emlak sektöründe de köpüğün kalktığını söyledi.

Bahaş Harmony Üsküp geliyor! 2024'te teslim! 

Bahaş Holding, Üsküp’ün ilk ve tek lüks villa projesi için düğmeye bastı. Bahaş Harmony Üsküp'te 3+1 ikiz villalar bulunuyor. İşte Bahaş Harmony Üsküp ile ilgili merak edilenler...

Mutfak tüpüne çılgın zam! Büyük tüp fiyatları 500 TL'yi geçti! Aygaz, Mogaz, Milangaz 20 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Geçtiğimiz senenin zam rekortmenleri arasında yer alan mutfak tüpünün fiyatı 500 TL'yi aştı. Yeni zamlı mutfak tüpü fiyatlarını gören vatandaş kan ağlamaya başladı. Peki, mutfak tüpü ne kadar? Büyük tüp kaç TL? 20 Ağustos 2023 Aygaz, Mogaz, Milangaz fiyat listesi...

Whatsapp’ta güvenlik açığı yeniden hortladı! Bu mesajı alanın Whatsapp uygulaması çöküyor!

Whatsapp’ta güvenlik açığı yeniden ortaya çıktı. Whatsapp kullananların uygulaması çöküyor. İşte detaylar!

Tüp kullananlara müjde! 12 kilogram ev tüpleri ücretsiz olarak dağıtılıyor! Tek başvuru ile tüpünüzü hemen alın!

Tüp fiyatlarına aralıklı olarak zam yapılmaktadır. Bu zamlardan vatandaşlar artık illallah etti. Ancak bu haber yüzünüzü güldürecek. İşte detaylar!

Murat Kurum açıkladı! Deprem bölgesinde yarın itibarıyla 21 bin 244 konutun yapımı başlıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada depremden etkilenen şehirlerde yarın itibarıyla 21 bin 244 konutun yapımına başlanacağını dile getirdi.

Tekeller Kalıp İnşaat Plastik Ham Madde Asfaltlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tekeller Kalıp İnşaat Plastik Ham Madde Asfaltlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Ersan Ertuğrul tarafından kuruldu.

12 kg mutfak tüpüne şok zam! Fiyatlar güncellendi! İşte Aygaz, Mogaz, Milangaz 11 Kasım 2022 fiyat listesi

Son otogaz (LPG) zammından sonra mutfak tüp fiyatlarına zam geldi. 12 kilogramlık tüpün fiyatı 326 liraua kadar yükseldi. Mogaz, Aygaz, Milangaz 11 Kasım 2022 fiyat listesi..

Şehirlerde PİN uygulaması Haberi

Şehirlerde PİN uygulaması

Bekir Tüzel, yaptığı açıklamada, geçen yıl Haziran ayında başlattıkları PİN uygulamasına ülke genelindeki belediyelerin tamamının katılımını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaların başarılı şekilde devam ettiğini belirtti. 


PİN'in, idareler tarafından yapılan, yaptırılan ve onaylanan mekansal planların Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca incelenmesi ve arşivlenmesi amacıyla her tür ve ölçekteki mekansal planlar ile bu planlara ilişkin ilave ve değişikliklere yönelik verilen numara olduğunu ifade eden Tüzel, bu uygulamanın Türkiye için önem taşıdığını vurguladı. Tüzel, şehirlerin nasıl büyüdüğü ya da geliştiğinin planlarla belirlendiğine işaret ederek, "Genel Müdürlüğümüzce yürütülen PİN uygulamasını çok önemsiyoruz. Çalışmalar kapsamında hazırlanan yönetmelikle belediye meclislerine, planları onaylamadan önce PİN almaları mecburiyeti getirdik" dedi. Mevcut onaylanan planları kayıt altına alma işleminin devam ettiğini anlatan Tüzel, şunları söyledi: "Bu verileri elektronik ortama taşımak için...