24 / 07 / 2024

Şehzade Külliyesi Türbeleri açılışı

Şehzade Külliyesi Türbeleri açılışı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, türbelerin kültür ve medeniyette önemli yerleri olduğunu belirterek, "Buraları sadece devlet ve din büyüklerinin yattığı mezarlar olarak görmüyoruz." dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi' kararı!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin Atatürk Orman Çiftliği arazisine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılmasına ilişkin imar planı değişikliği için yaptığı başvuruyu oy birliğiyle "kabul edilemez" buldu. 

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatında son durum ne?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe'de yer alan Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatını inceledi.

Adıyaman'da Safvan Bin Muattal Külliyesi inşa ediliyor!

Adıyaman'da inşa edilen Safvan Bin Muattal Külliyesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Adıyaman Valisi  Mahmut Çuhadar, külliyenin çalışmalarını inceledi.

Atatürk Orman Çiftliği’nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılması kararı iptal edildi!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin, Atatürk Orman Çiftliği’ne inşa edilmesinin önünü açan ilke kararı, Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucunda iptal edildi. 

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

İhya Vakfının İslami İlimler Külliyesi açıldı!

İhya Vakfı, İslami ilimlerde uzmanlaşmak isteyenlere yönelik olan İslami İlimler Külliyesi'ni Fatih'te hizmete açtı.

İhya Vakfı'nın İslami İlimler Külliyesi Fatih'te açıldı!

İhya Vakfı, İslami ilimlerde uzmanlaşmak isteyenler için İslami İlimler Külliyesi'ni Fatih'te açtı.

Üsküdar Ahmediye Külliyesi’nde restorasyon tepkisi!

Üsküdar Ahmediye Külliyesi’ndeki restorasyonda ortaya çıkan görüntü tepkilere yol açtı. Vakıflar Genel Müdürlüğü şikâyetler üzerine kontrol teşkilatını görevden aldı ama soruna bir çözüm bulamadı.

Mustafa Şentop'tan MÜ Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi açıklaması!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi'nin Açılış Töreni'nde MÜ Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'ne ilişkin konuştu. Şentop, 2 bin 450 dönüm arazi üzerine inşa edilen muhteşem bir ilim merkezinin gerçekleştirileceğini belirtti...

Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti'ne ‘Erdoğan Külliyesi’ yapılacak!

Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti, başkent Komrat’a Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını taşıyan bir mesleki eğitim külliyesi yapıyor...

Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi açıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 4 yıl önce yapımına başlanan Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi hizmete açıldı.

MÜ Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin ilk etabı 525 günde tamamlanacak!

Maltepe'deki Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin temel atma töreninde konuşan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özvar, "Bugün birinci etapta iki fakültemizin binalarının inşaatlarının temel atma törenini sizlerin teşrifleriyle gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin temeli atıldı! 

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin temeli  törenle atıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşa edilecek Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin üniversiteyi hedeflerine bir adım daha yaklaştıracağını söyledi...

Şehzade Külliyesi Türbeleri açılışı Haberi

Şehzade Külliyesi Türbeleri açılışı


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, türbelerin kültür ve medeniyette önemli yerleri olduğunu belirterek, "Buraları sadece devlet ve din büyüklerinin yattığı mezarlar olarak görmüyoruz. Her medeniyetin bir hayata bakan yüzü var, bir de ölüme bakan yüzü var" dedi.


Çelik, restorasyonu tamamlanan Şehzade Külliyesi Türbeleri'nin açılışındaki konuşmasında türbelerin, kültür ve medeniyet açısından önemine işaret etti. 


Uzun zamandır kapalı olan türbenin açılışını yaptıklarını kaydeden Çelik, "Buraları sadece devlet ve din büyüklerinin yattığı mezarlar olarak görmüyoruz. Her medeniyetin bir hayata bakan yüzü var, bir de ölüme bakan yüzü var" ifadesini kullandı.


Türbe ve mezarların medeniyetin ölüme bakan yüzü olduklarını belirten Çelik, medeniyetin hayata bakan yüzüyle ilgili pek çok eserin de müzelerde ya da değişik yerlerde görülebileceğini bildirdi.


"Her medeniyetin asıl sırları, asıl şifreleri ölüme bakan yüzünde...