04 / 05 / 2024

şekerbank arsa birleşmesi kredi desteği

şekerbank arsa birleşmesi kredi desteği

Şekerbank, tarımda parçalanmış arazileri birleştirip çiftçilerin köyden kente göç etmesini önlemek için Aile Çiftçiliği Bankacılığı'nı başlattı. Arazilerin birleşmesi için 5 yıl vadeli kredi desteği sağlayacak..

Birleşerek arsa alan yerli alıcılarla konut kooperatifi yeniden canlanabilir!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul piyasasında giderek daralan pazar emlakçıların da yabancı müşteri portföylerini dış pazarlara yönlendirmesine neden oldu. Birleşerek arsa alan yerli alıcılar da neredeyse unutulan “konut kooperatifi” seçeneğini yeniden canlandırabilir. 

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, kimler tarafından yapılır?

İnşaat projeleri başlamadan önce en sık karşılaşılan kavramlardan biri de arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesidir. Peki, Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl yapılır?

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi aynı zamanda kat karşılığı anlaşması olarak da bilinir. Boş bir arsanız veya mevcut bir binanın tamamen yeniden inşa edilmesi gereken bir durumda bir inşaat firması ile görüşerek kat karşılığı inşaat sözleşmesi düzenlemeniz gerekebilir.

Peker GYO Almanya Nordstern'den 9.2 milyon Euro'ya arsa aldı!  

Peker GYO, Almanya'daki yatırımlarını hızlandırdı. Şirketin paylarının tamamına sahip olduğu Nordstern Düsseldorf GMBH ile Düsseldorf Belediye'si arasında arsa alım sözleşmesi imzalandı. İşte ayrıntılar...

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!

Trafik sigorta priminin yüksek olmasına belli şartların birleşmesi neden oluyor. Bundan sonra kurallara uyan daha az sigorta ödeyecek.

Dap Gayrimenkul, Dap Nişantaşı Koru İnşaat ile Dap Ormanköy Çekmeköy İnşaat'ı devralıyor!

Dap Gayrimenkul, Dap Nişantaşı Koru İnşaat ve Dap Ormanköy Çekmeköy İnşaat'ın birleşmesi ile ilgili yaşanan bir son dakika gelişmesini paylaştı. İşte ayrıntılar...

Emlak alım satım sözleşmesi örneği 2022!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin satışının emlakçı vasıtası ile gerçekleşmesi durumunda emlakçı ve taraflar arasında alım satım sözleşmesi imzalanıyor. Peki, emlak alım satım sözleşmesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

TOKİ’den indirimli konut ve arsa haberinde son dakika gelişmesi

TOKİ'nin başlattığı indirimli konut ve arsa satışları sona erdi. TOKİ'nin borcunu erken ödeyenlere yaptığı indirim kampanyasından yararlanan kişi sayısı açıklandı. TOKİ'den alınan son dakika verilerine göre, bütün borcunu kapatan 23 bin 034 kişiye tapu verilecek.

Pasifik GYO Kemerburgaz Mithatpaşa'daki arsa için 279.2 milyon TL peşinat ödedi!

Pasifik GYO, İstanbul Eyüpsultan ilçesi Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi'ndeki arsa için satış sözleşmesi imzaladı. Sözleşme kapsamında 279 milyon 250 bin TL peşinat ödendi. 

şekerbank arsa birleşmesi kredi desteği Haberi

şekerbank arsa birleşmesi kredi desteği

Şekerbank, tarımda parçalanmış arazileri birleştirip çiftçilerin köyden kente göç etmesini önlemek için Aile Çiftçiliği Bankacılığı'nı başlattı. Arazilerin birleşmesi için 5 yıl vadeli kredi desteği sağla


Şekerbank, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünerek küçülmesi nedeniyle geliri azalan ve tarlasını bırakıp kente göç eden çiftçiler 'toprağını bırakıp gitmesin' diye dünyada bir ilki gerçekleştirerek 'Aile Çiftçiliği Bankacılığı'nı başlattı. 'Sen bırakıp gitme diye' sloganıyla başlatılan 'Aile Çiftçiliği Bankacılığı'nın tanıtım toplantısında konuşan Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, "Türkiye'de tarımsal nüfusun giderek azalması ve çiftçinin toprağını bırakmasının temel sebebi parçalanmış arazi yapısının neden olduğu gelir düşüklüğü" dedi. Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın verilerine göre, Türkiye'deki toplam 23.8 milyon hektar tarım arazisinin 30 milyon parselden oluştuğunu, bunların miras hukukundan kaynaklı bölünmeler sebebiyle 40 milyon sahibi bulunduğunu hatırlattı....