04 / 05 / 2024

sektör temsilcileri gayrimenkul sertifikaları değerlendirmesi

sektör temsilcileri gayrimenkul sertifikaları değerlendirmesi

Kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikaları dağıtımıyla ilgili inşaat patronları değerlendirmede bulundular. Sektör temsilcileri, gayrimenkul sertifikası dağıtımının kentsel dönüşüm için olumlu bir gelişme olduğunu söylediler.

Sektör temsilcileri açıkladı: Konutta öncelik depreme dayanıklılık olmalı! 

İstanbul Ticaret Odası İnşaat ve Gayrimenkul İhtisas Komitesi toplantısı, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yakup Köç başkanlığında gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıda, sektör temsilcileri yaşanan sorunlara parmak bastı.

Araba almak isteyenlere kötü haber! Sektör temsilcileri duyurdu! 1 ay sonra büyük zam geliyor...

Otomobil fiyatlarındaki artış devam ederken, sektör temsilcileri otomobil fiyatlarına bir ay sonra büyük zam geleceğini duyurdu.

İnşaat sektörü temsilcileri 2024 yılından tedirgin! Arz sıkıntısı yaşanabilir!

Eflasyonist ortam, inşaat sektöründe kendini en çok konuta erişim zorluğu ve fahiş kira artışlarında gödterdi. İnşaat temsilcileri 2024'e karşı vatandaşları uyarıyor, uzmanlar 2023 yılının zorlu geçtiğini, 2024’e ise daha temkinli baktıklarını belirtti.

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi! Sektör temsilcileri Bursa'da bir araya geldi!

MAPEI’nın organize ettiği Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi. Bursa’da gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi. 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı: Seçimden sonra yüzde 40 artış bekleniyor!

Gayrimenkul sektöründe 3 senedir yaşanan hareketlilik, ilk dört ayda yerini gerilemeye bıraktı. Peki konut fiyatları artacak mı? Uzman isimler tek tek açıkladı.

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Otomotiv sektöründe tedarik krizi sürüyor! Sektör temsilcileri, kimsenin duymak istemediği haberi verdi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, otomobil satışlarını vurdu. Dünya genelinde tedarik krizi devam ederken, sektör temsilcileri fiyatların kademeli olarak yükselmeye devam edeceğini belirtiyor.

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri açıkladı!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 20,1 artış gösterdi ve 97 bin 587 oldu. İşte inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcilerinin konut satışları ile ilgili görüşleri...

Gayrimenkul sektörü 2022'ye iyimser bakıyor!

Zorlu bir yılı geride bırakan gayrimenkul sektörü 2022'yi hareketli geçirmeye hazırlanıyor. Sektör temsilcileri yeni yıldan oldukça umutlu.

İnşaat Sektörü Temsilcileri İzmir’de bir araya geliyor!

İnşaat Sektörü Temsilcileri, 12-13 Kasım’daki Karşıyaka Yapı Üreticileri ve Yapı Malzemeleri Fuarı’nda buluşacak.

Gayrimenkul sektöründe rekor beklentisi!

Koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen sektörlerden biri de gayrimenkul oldu. Peki sektörü gelecek günlerde neler bekliyor? Sektör temsilcileri konuyla ilgili konuştu ve beklentilerini açıkladı.

2021'de gayrimenkul sektöründe neler olacak?

Sektör temsilcileri gayrimenkul sektörü için 2021 öngörülerini açıkladı. Peki gayrimenkul sektörünü 2021'de neler bekliyor? İşte konut üreticilerinin ve sektör temsilcilerinin görüşleri..

sektör temsilcileri gayrimenkul sertifikaları değerlendirmesi Haberi

sektör temsilcileri gayrimenkul sertifikaları değerlendirmesi

Kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikaları dağıtımıyla ilgili inşaat patronları değerlendirmede bulundular. Gayrimenkul sertifikası dağıtımının kentsel dönüşüm için olumlu bir gelişme olduğunu söylediler. 


Gayrimenkul sertifikaları tebliği yürürlüğe girdi!


Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ:



Dar gelirli konut sahibi olacak


Gayrimenkul sertifikası dağıtımının kentsel dönüşüm için olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. Konut sahibi olmak isteyen ama alabilecek durumda olmayan vatandaşlarımıza konut sahibi olma fırsatı sunuyor. Vatandaşlarımıza bir gayrimenkul projesinin belirli bir bağımsız bölümünden  gayrimenkul sertifikası ile konut sahibi olmasının yolu açıldı. Herhangi bir projenin bağımsız bölümü üzerinden birden fazla yatırımcı paylı mülkiyet esası ile sertifika sahibi olabilecek. Böylece bir gayrimenkulde o bölümün...