05 / 05 / 2024

şerefiye bedel farkını neler etkiler

şerefiye bedel farkını neler etkiler

Şerefiye bedeli ayni proje çatısı altında bulunan gayrimenkullerin değer farklılığı olarak biliniyor. Aynı projede olsa da dairelerin değeri aynı olmuyor bunun sebebi ise şerefiye bedeli. Peki, şerefiye farkını neler etkiler?

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Her 100 emekliden 84’üne yüzde 37,16’sına yüzde 50 zam yapılabilir! İşçi-memur emeklisi farkı 31 bin TL'yi aşabilir!

2024 yılında her 100 emekliden 84’üne yüzde 37, 16’sına yüzde 50 zam uygulanabileceği gündeme geldi. Bu durumda işçi ve memur emeklisinin maaşlarının arasındaki farkın 31 bin TL'yi aşabileceği hesaplandı. İşte o rakamlar...

Asgari ücretliler ile memurlar arasındaki maaş farkı 23 bin TL'yi aşabilir! SON DAKİKA! 

Temmuz'da asgari ücrete ara zam yapılmayacak olması, asgari ücretliler ile her 6 ayda bir zam alan kamu işçileri, memur ve emeklilerinin maaşlarının arasında uçurum oluşturacağı gündeme geldi. Farkın 23 bin TL'yi aşabileceği bekleniyor. İşte o rakamlar...

TZOB Başkanı Bayraktar: Üreticide 2 lira olan ürün markette 16 liraya satılıyor! Yüzde 683'lük fiyat farkı...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ekim ayında üretici ve market arasındaki en çok fiyat farkının göründüğü ürünleri sıraladı. Bayraktar, en fazla farkın yüzde 683 ile limonda görüldüğünü belirtti.

2023'te borçlanma limiti 4.5 katına çıktı! Kur farkının faturası 123 Milyar TL!

Sayıştay'ın 2022 Genel Uygunluk Bildirimi'ne göre; Hazine, kamu-özel işbirliği bütününde yap-işlet-devret ve benzeri finansman modelleri kapsamında verdiği garantiler için 2022 yılında ödediği fark 123,1 milyar lira oldu.

Memurlardan yüzde 70 zam talebi! Memur-Sen bir bir açıkladı: Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, enflasyon farkının geçmişe dönük alacak olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da dövizde ilçeler arası farkın sebebi neyden kaynaklanıyor?

İstanbul'da meydana gelen bazı döviz bürolarının son zamanlardaki güncel kur değerleri ve birbirleri arasındaki ücret değişimi yatırımcıların ve ilgili vatandaşların dikkatini çekiyor.

Nisan ayı enflasyon farkı belli oldu! İşte merakla beklenen oranlar

Asgari ücretli, memur ve emekli aylıklarına gelecek olan zam haberi devamlı gündemde kalıyor. Zam haberleri ile ilgili bütün ilerlemeler vatandaş tarafından takip ediliyor. Son elde edilen bilgilere göre zam haberleri enflasyon farkının açıklanması ile birlikte güncellendi.

Üreticiyle market arasındaki fiyat farkı ağızları açık bıraktı! Limon üreticide 2,50 TL, markette 16,84 TL’ye satılıyor!

Nisanda üretici ile market arasındaki en fazla fiyat farkının yaşandığı sebze yüzde 573,6 ile limon oldu. Edinilen bilgiye göre, limondaki fiyat artışını yüzde 261,2 oranıyla elma, yüzde 209,8 oranıyla kuru üzüm, yüzde 181 oranıyla kuru incir izledi.

Enflasyon farkı ne zaman belli olacak? Memura enflasyon farkı ne kadar verilecek? 4 aylık enflasyon farkı belli oldu mu?

Enflasyon farkının ne zaman açıklanacağı merakla araştırılıyor. 4 aylık enflasyon farkı, emekli ve memurlar için yapılacak Temmuz zam oranının belirleyecek. İşte detaylar!

İhracatçılar dolar almak için Kapalıçarşı’nın yolunu tutuyor!

Kurda bankalarla Kapalıçarşı arasındaki farkın açılması sonrası ihracatçı, gelirinin yüzde 40'ını Merkez Bankası’na sattıktan sonra Kapalıçarşı'nın yolunu tutuyor.

Altın sertifikası gram altın farkını açtı! Al sat yapmak isteyenler dikkat! Bu rakamları görenlerin ağzı açık kaldı!

Darphane Altın Sertifikası ile piyasadaki altın fiyatları arasındaki fark gittikçe açılmaya başladı. Altın almak isteyen yatırımcılar rakamlar karşısında ağzı açık kaldı.

20-25 yıldır sigortalı olanlar hemen baksın! Maaşlara 1300 TL zam yapılacak! İşte detaylar!

EYT düzenlemesinden sonra şimdi de sıra intibak yasasına geldi. 2000 yılı sonrası emeklilerin maaş farkının giderilmesine dair bakanlığın çalışma yapması bekleniyor. İşte detaylar!

şerefiye bedel farkını neler etkiler Haberi

şerefiye bedel farkını neler etkiler

Şerefiye farkını neler etkiler?

Şerefiye ayni proje çatısı altında bulunan gayrimenkullerin değer farklılığı olarak karşımıza çıkıyor. Aynı proje çatısı altında inşa edilen gayrimenkullerin arz ve talep unsurları açısından eşit olmasının imkanı yoktur.


Bu konutlarda olduğu kadar işyerlerinde de geçerli oluyor. Ancak şerefiyeyi toplu konutlardan örneklememiz gerekirse inşa edilen hiç bir daire değer olarak bir diğeriyle eşit olmuyor.


Yani ne aynı yöne bakan nede aynı katta bulunan dairelerin birbirine eşit olması mümkün olmuyor hal böyleyken bir başka bloktaki dairenin de diğer bir blokla eş değer olması beklenemez.


Şerefiye farkını etkileyen unsurların başlıcalarını sıralarsak Manzara, Güneş, Açıklık, Kat irtifası, Gün ışığı, Daire metrekaresi başlıca etkenler olarak karşımıza çıkıyor.


Halk arasında sanıldığı gibi Merkeze uzaklık alışveriş veya okul gibi sosyal tesislere uzaklık ve yakınlık şerefiye farkını etkileyen...