05 / 05 / 2024

Şerif Barış açıklamaları

Şerif Barış açıklamaları

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, yaptığı açıklamada, "İnsanların evleri ve iş yerlerinde bir afet acil durum planı olması lazım. Bu plana göre tehlike ve riskleri belirleyip buna göre önlem alınması gerekiyor" dedi.

O şehir için 6.9, 7.2 ve 7.7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Uzman isim fayları tek tek açıkladı: Tüm Marmara'yı vurur!

Prof. Dr. Şerif Barış, İznik ve Gemlik fayı aynı anda kırılması durumunda 7.7 büyüklüğünde deprem olacağına dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu.  

Barınma krizi nasıl çözülür? Doç. Dr. Melih Yeşilbağ tek tek açıkladı!

Doç. Dr. Melih Yeşilbağ son dönemlerde gündemden düşmeyen konut sektörü ile ilgili açıklamalar yaptı. Yeşilbağ konutun yatırım aracı olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

Buğra Gökce'den imar barışı açıklaması: Karşı duracağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olan Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce, imar barışı ve deprem riski ile ilgili X sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. İşte Gökce'nin o açıklaması...

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Deprem şiddetiyle ilgili yapılan açıklamaların halka korku salmaktan başka bir yararı olmadığını söyleyen deprem profesörü Ahmet Ercan'a takipçilerinden öyle yorumlar geldi ki, deprem profesörünü köşeye sıkıştırdı.

Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’dan İzmir depremi sonrası peş peşe korkutan açıklamalar!

Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, saat 23.53'te İzmir'de meydana gelen 4,0 şiddetindeki depreme ilişkin açıklamada bulundu. İşte Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’ın açıklamaları...

Karmod'dan barınma krizi çözümüne "müstakil çelik ev" önerisi!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, son dönemlerde yaşanan barınma krizi için çelik evleri önerdi. İşte Çankaya'nın dikkat çeken açıklamaları...

Japon deprem uzmanları Denizli'de! Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın!

Denizli'ye gelen Japon deprem koordinasyon uzmanları, incelemeler yaptı ve deneyimlerini paylaştı. Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın...

Adana'da 6'dan büyük deprem olur mu? Prof. Dr. Şerif Barış'tan son dakika açıklaması geldi!

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Adana'ya ilişkin çok sayıda deprem sorusunu yanıtladı ve büyük deprem olma olasılığına ilişkin konuştu. İşte Barış'ın o açıklamaları...

İstanbul'da 7.3'ten büyük bir depremin olasılığı açıklandı! 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar!

Deprem uzmanları Türkiye'deki deprem riskli bölgeler için uyarılarını sık sık yeniliyor. Bu doğrultuda, beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar geldi. 

Prof. Dr. Şerif Barış'tan çarpıcı Marmara depremi açıklaması: Küçük depremler büyük depremi engellemez! 

Kocaeli Üniversitesi'nden deprem uzmanı Prof. Dr. Şerif Barış, Marmara depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve en çok merak edilen soruları yanıtladı. 

Çiftçiler için açıklamalar peş peşe geldi hemen bakın! Yeni destek müjdesini kaçırmayın!

Hükümet yetkilileri  çiftçiler için oluşturmuş destek ödemeleri için açıklamalar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapıldı. Destek ödemeleri hakkında açıklamalar  ard arda gelirken ayrıntılarda merak ediliyor.

İmar barışında son dakika gelişmesi! Yeni imar affı gelecek mi? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, imar barışı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki yeni imar affı gelecek mi?

SGK’dan gelen peş peşe açıklamalar herkesi korkuttu! Hizmet dökümünüzdeki 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor?

SGK’dan gelen açıklamalar bu süreçte sıkı takibe alındı. Eğer bu harfler e-Devlet'te varsa emeklilik süreleri uzamaya başlıyor. Hemen e-Devlet’ten kontrol etmeniz istendi.

Şerif Barış açıklamaları Haberi

Şerif Barış açıklamaları

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış yaptığı açıklamada, alınacak basit önlemlerin depremde insanların hayatını kurtardığını dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, aynı zamanda KOÜ Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (YUBAM) Müdür Vekilliği de yapan Prof. Dr. Barış, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, dünyanın en aktif deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu söyledi.

Dünyadaki tektonik kuşaklarda zaman zaman hareketlenme ve sakin dönemler olduğunu dile getiren Barış, Silivri depreminden sonra toplumun algısının değiştiğini belirtti.

Barış, Elazığ depreminin ardından artçıların bir yıl sürmesi ve büyüklüğünün 5,8'e kadar olmasının beklendiğini söyleyerek, Manisa'daki 5,4'lük depremin de artçılarının 4,8-4,9 büyüklüğüne kadar olmasının normal olduğunu belirtti.

Hissedilir artçıların sayısının, bölgede paralel fayların etkin olmasından kaynaklandığını söyleyen Barış, şunları söyledi:

"Marmaris depremi diye verilen Muğla'nın etkilendiği...