18 / 05 / 2024

sgs devreye girdi mi

sgs devreye girdi mi

"Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü, Çamlıca ve Mahmutbey gişelerinde 'serbest geçiş' dediğimiz OGS ve HGS'yi birleştirerek transit geçiş sağlayacağız" diyen Kartal, bunun trafiğe önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Kira zammında ENAG devreye girdi: Ev sahipleri ENAG'ın enflasyonunda zam istiyor! 

Yüzde 25 zam sınırından mağdur olan bazı ev sahipleri artık ENAG'ın yıllık enflasyonuna göre kira artışı istemeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Bakan Koca açıkladı! Sancaktepe’de Türkiye’nin en büyük sağlık kompleksi "Sancaktepe Şehir Hastanesi" yapılıyor

Türkiye'nin en büyük kapasitesi olan şehir hastanesinin Sancaktepe'de yapıldığını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Devreye girdiğinde en az 20 bin çalışanın burada hizmet verdiği bir kompleks olacağını açıkladı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte 2024'te uygulanacak yeni ücret tarifesi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında arabuluculuk sistemi 1 Eylül tarihinde devreye girdi. 2024 yılı itibarıyla arabuluculuk fiyat tarifesi güncellendi. İşte yeni yılda uygulanacak yeni ücret tarifesi...

TOKİ Bolu Sanayi Sitesi projesi çalışmalarında son durum! 5 sene önce inşaat çalışmalarına başlanmıştı...

2018 yılında Bolu'da ilk temeli atılan Sanayi Sitesi'nde ihaleyi alan firmalar projeyi yürütemedi. Projesinin tamamlanması için TOKİ devreye girdi ve çalışmalar hızla devam ediyor.

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi!

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 12 milyonu aşkın emekliye 60 milyar TL'nin üzerinde ikramiye ödendi. Ancak çalışan emekliler bu ödemeden yararlanamadı. Eğer bütçe olanakları içinde finanse edilebilir ise 5 bin TL çalışan emeklilere de sağlanacak.

Emlak sektöründe yeni dönem! Resmen başladı!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul satışlarında, sahte ilanlar üzerinden dolandırıcılık ve spekülatif fiyat artışlarını engellemek için yaptığı düzenlemeyle kimlik doğrulama ve yetki belgesi zorunluluğu 1 Kasım itibarıyla devreye girdi. Bu kapsamda, Edirne’deki emlakçılara yeni düzenleme anlatılacak.

DASK ile anlaşamayan depremzedeye müjde: TOBB uyum devreye girdi!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından, DASK ile anlaşamayanların bazıları mahkemelere, bazıları da Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvurdu. Bu süreçte depremzedeler, kötü olaylarla karşılaşması sonrasında DASK ile anlaşamayan depremzedeler için ''TOBB uyum'' devreye alındı.

Borsada yeni dönem! Resmen başladı! Borsa yatırımcıları dikkat!

​​​​​​​Borsa İstanbul'da açılış seansının işleyişi yönelik alınan yeni kararlar dün devreye girdi. Bu doğrultuda, ilk olarak pay piyasasında, paylarda açılış seansının emir toplama etabının son 5 dakikası hariç olmak üzere emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı gerçekleştirilecek.

Hükümet ilk kez ev almak isteyenler için start verdi! Düşük faizli kredi desteği geliyor!

Yüksek ev kiraları ve emlak piyasasındaki fahiş artışlar karşısında hükümet ilk kes ev sahibi olacaklar işçin devreye girdi. 

Doları olanlara kötü haber! Merkez Bankası kararı ile resmen değişti! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 28 Ağustos tarihinde uygulama talimatı gönderilen, döviz dönüşümlü KKM hesaplarına uygulanan TL payına göre indirimli kıymet tesis uygulamasına son veren uygulama devreye girdi.

11 banka ihracatçılara uygun maliyetli kredi verecek! Bankalar bu proje için 1 milyar dolar ayırdı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 11 bankayla yaptığı işbirliği sonucu yeni kredi paketi devreye girdi. Bu kapsamda şirketlere 5 milyon dolar ile 100 milyon TL arasında uygun maliyetli kredi verilecek.

Vakıfbank'tan kentsel dönüşüm kredisi!

Ülkemizdeki afet riski altındaki yapıların güvenli hale getirilmesi için Vakıfbank tarafınca "Kentsel Dönüşüm Kredisi" devreye girdi. İşte ayrıntılar...

sgs devreye girdi mi Haberi

sgs devreye girdi mi


İstanbul'da köprü ve gişelerde uygulanacak "serbest geçiş sistemi" ay sonunda devreye girecek


Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal, İstanbul'da köprü ve gişelerde hayata geçirmeyi planladıkları serbest geçiş sisteminin ay sonunda tamamlanacağını açıkladı.


Kartal, yaptığı açıklamada, İstanbul'da önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, ulaşımı rahatlatmak için bazı düzenlemeleri gerekli gördüklerini söyledi.


"Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü, Çamlıca ve Mahmutbey gişelerinde 'serbest geçiş' dediğimiz OGS ve HGS'yi birleştirerek transit geçiş sağlayacağız" diyen Kartal, bunun trafiğe önemli katkı sağlayacağını kaydetti.


Kartal, çalışmanın ilkinin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde uygulanacağına dikkati çekerek, "Uygulama, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 31 Ocak'ta başlayacak" dedi.


Burada bazı testler yapılacağını belirten Kartal, daha sonra sistemin Boğaziçi Köprüsü, Çamlıca ve Mahmutbey gişelerinde uygulanacağını ifade etti.


"Çalışmalar, bu yıl tamamlanacak"


Kartal, çalışmaların bu yıl itibarıyla tamamlanacağını vurgulayarak, uygulama...