14 / 05 / 2024

sığınaklar hangi yapılara yapılır

sığınaklar hangi yapılara yapılır

Korunmayı sağlamak için inşa edilen sığınaklar, serpinti sığınağı olarak karşımıza çıkıyor. Peki söz konusu serpinti sığınakları nereye yapılır? İşte sorunuzun Sığınak Yönetmeliği kapsamında yer alan yanıtı...

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar yarın trafiğe kapalı? Marmaray, İZBAN ve metro ücretsiz mi?

Türkiye yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını kutlayacak. Bu kapsamda İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar kapalı olacak. Ayrıca ulaşımda ücretsiz yapılacak. İşte detaylar...

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Polislik sınavı tarihleri açıklandı! PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte?

Polis Akademisi, 'Polislik mülakat sınavı ne zaman?' sorusunun yanıtını resmen duyurdu. Peki PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte? İşte ayrıntılar...

Büyükçekmece'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Göl Havzası, Merkez, Tepecik, Celaliye, Kamiloba Tem Üstü ve Tem Altı, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Kumburgaz, Kartaltepe, Mimarsinan, Batıköy Mahallesi, Türkoba, Tepekent Nazım İmar Planlarına ait Riskli Yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Avcılar'daki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Avcılar ilçesi, Avcılar Tem ve D-100 arası bir kısım tescil dışı alan ve riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

TMO'nun satış politikasındaki belirsizlik çiftçi etkiledi! Buğday, arpa, mısır hangi borsada bugün ne kadar oldu? 

Buğday alım fiyatı açıklanırken, TMO’nun satış politikası ile ilgili belirsizlik çiftçileri ve piyasaları olumsuz etkiliyor. Peki buğday, arpa, mısır hangi borsada bugün ne kadar oldu? İşte 13 Haziran 2023 fiyat listesi...

DGS başvuru ücreti açıklandı mı? DGS sınav parası ne kadar? DGS 2023 sınavı hangi ay yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları için araştırmalar gün geçtikçe hızlanıyor. Peki, DGS başvuru ücreti açıklandı mı? DGS 2023 sınavı hangi ay yapılacak? İşte detaylar...

İstanbullular dikkat! 1 Mayıs'ta hangi yollar trafiğe kapatılacak? 

İstanbul'da 1 Mayıs'ta hangi yollar trafiğe kapatılacak? İstanbul'da hangi yollar trafiğe kapatılacak? İstanbul'da 1 Mayıs'ta hangi yollar trafiğe kapalı? İşte tek tek açıklanan o detaylar...

1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta hangi toplu taşımalar ücretsiz?

1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki 1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta hangi toplu taşımalar ücretsiz?

Tuzla Orhanlı Mahallesi'ndeki riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıda!

Tuzla ilçesi, Orhanlı Mahallesi Nazım İmar Planı'na plan notu ilavesi ve riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 17.10.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Silivri'nin 26 mahallesindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıda!

Silivri'nin 26 mahallesindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıya çıkarıldı. İşte detaylar...

Çekmeköy'deki bazı riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Çekmeköy ilçesi, Alemdağ, Merkez ve Çevresi, Sultançiftliği, Hüseyinli, Sırapınar Köyleri, Ömerli, Batı Bölgesi, Koçullu, Doğu Bölgesi, Reşadiye, Taşdelen Mahalleleri Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Florya, Yeşilköy ve yakın çevresindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıda!

Bakırköy ilçesi, Florya, Yeşilköy ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

sığınaklar hangi yapılara yapılır Haberi

sığınaklar hangi yapılara yapılır

Serpinti sığınakları nereye yapılır?

Nükleer silahların radyoaktif serpinti etkilerine karşı korunmak amacıyla inşa edilen sığınaklardır. Bu sığınaklar; kimyasal ve biyolojik harp maddelerine, nükleer silahların zayıflamış basınç ve ısı tesirlerine ve konvansiyonel silahların parça tesirlerine karşı da korunmayı sağlamak için inşa edilen sığınaklardır, serpinti sığınağı olarak karşımıza çıkıyor.


Bina ve tesislerin bodrum katlarında yapılan serpinti sığınakları, mümkün olmadığı takdirde bahçelerinde, toprağın yapısına göre yer üstünde veya yer altında yapılıyor. Söz konusu sığınaklar TAKS hesabına dahil ediliyor. Peki "Serpinti sığınakları nereye yapılır?", "Serpinti sığınaklarının yapılacakları yer, tesis ve yapılar nelerdir?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Serpinti sığınaklarının yapılacakları yer ile kim tarafından yapılacağına dair hükümler Sığınak Yönetmeliği kapsamında 8. ve 9. maddede sıralanıyor:


Serpinti Sığınaklarının Yapılacakları Yer, Tesis ve Yapılar 

Madde 8- Serpinti sığınakları, belediye ve mücavir alan...