19 / 05 / 2024

sığınmaevi açmak

sığınmaevi açmak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlemesiyle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının işletme ruhsatı vermesi haline özel sektör ve vakıflar da kadın ve çocuk sığınmaevi ile şefkat evleri açabilecek...

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak isteyen ev sahipleri dikkat!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son günlerde sık sık gündeme gelirken, Avukat Esat Özel'den de İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak isteyenler için bir paylaşım geldi. İşte Esat Özel'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Koza Altın Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için start verdi!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Trabzon Araklı'da yeni bakır madeni açmak için start verdi. 

Koza Altın, Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmayı sürdüren Koza Altın İşletmeleri yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı.

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını artırıyor. Son olarak Erzurum ve Gümüşhane'de maden ocağı açmak için ÇED başvurusu yapan şirket, Nevşehir için harekete geçti.

Altında dev rakam, yüzde 40 artacak! Bakan Yardımcısı Kalaycı açıkladı..

Bu sene ülkemizdeki altın rezervleri dolup taşacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı açıkladı. Ülkemizin bu seneki altın üretim hedefi, altın madencilik faaliyetlerinde ve altın üretiminde yüzde 40’ı aşmak. İşte haberin detayları…

Restoran açmak için evini satan Asuman Dabak dolandırıldı!

Tavuk restoranı açmak için Cihangir'deki evini satmak isteyen Asuman Dabak 2.5 milyon lira değerinde dolandırıldığını söyledi. 

Doğa Okulları 2017'de 30 kampüs açacak!

Doğa Okulları Kurucusu Fethi Şimşek, hain darbe girişim sonrası birçok sektörde açıklar meydana geldiğini belirterek, “2017 planlarımız arasında en az 30 kampüs daha açmak var. Bütün bunlar yaklaşık 70 milyon TL'lik bir yatırım gerektiriyor” dedi.

Hazal Kaya İtalya’da restoran açmak için yer bakıyor!

Oyunculuğun yanı sıra aşçılık eğitimi alan Hazal Kaya, İtalya’da restoran açmak istiyor. Kaya’nın yakın çevresine, “İtalya’da kendi restoranımı açacağım. Şu an hayalim için yer bakıyorum” dediği öğrenildi.

Azerbaycanlılar Eskişehir'de kültür evi açmak istiyor!

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, kahvaltıda gazeteciler ile bir araya gelerek, Odunpazarı bölgesinde bir Azerbaycan Kültür Evi açmak için uğraştıklarını söyledi.

Ceyda Düvenci'nin 2016 hayali ilkokul açmak!

Kızının rahatsızlığını öğrendikten sonra hayata daha farklı baktığını söyleyen Ceyda Düvenci, en büyük hayalinin kaynaştırma eğitimi yapılan bir ilkokul açmak olduğunu söyledi

İmar planına itiraz etmeden dava açmak mümkün mü?

İmar planları belediye meclislerince onaylanarak yürürlüğe giriyor, bu planlar bir ay süreyle ilan ediliyor ve bu süre içerisinde planlara itiraz edilebiliyor. Peki, imar planına itiraz etmeden dava açmak mümkün mü?

Diler Holding Kıbrıs'ta otel açacak!

Diler Holding üçüncü otelini Kıbrıs'ta açmak için harekete geçti. Proje çalışmaları başlayan üçüncü otelin en uygun zamanda hizmete girmesi bekleniyor.

Çin, krizi aşmak için yabancıya konut satacak!

Çin, ekonomik sıkıntıyı aşmak için konut piyasasını yabancılara daha fazla açmaya hazırlanıyor. Konut sektörüne destek sağlayabilmek için yabancıların konut yatırımlarını düzenleyen yasalar gevşetildi. İşte ayrıntılar...

sığınmaevi açmak Haberi

sığınmaevi açmak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile kütüphane, sergi salonu, müze, sinema ve tiyatro, kreş, anaokulu, kurs, yurt, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, yaşlı ve engelli bakımevi, rehabilitasyon merkezi, kadın ve çocuk sığınmaevi, şefkat evleri gibi kullanımlar sosyal ve kültürel tesis alanı kapsamına alındı.


Bu çerçevede, uygulama imar planında bu amaçla ayrılan alanlara kamu dışında özel şahıslarca da yatırım yapılabilecek.


Buna göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının işletme ruhsatı vermesi haline özel sektör de kadın ve çocuk sığınmaevi, şevkat evi açabilecek. 


-"İmar mevzuatı bu tür uygulamalara kısıtlama getirmeyecek"


Bakanlık yetkilileri, AA muhabirine, yönetmeliğe, imar mevzuatının bu tür uygulamalara kısıtlama getirmemesi, mevzuatın uygulamaların arkasından gelmemesi için böyle bir hüküm koyduklarını söyledi.


Bu yerlerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının iznine tabi olduğuna işaret...