08 / 05 / 2024

sigortalı ev sayısı

sigortalı ev sayısı

Marmara depreminin üzerinden 18 yıl geçti. 1999 depreminde büyük bir acıyla yaşayan Türkiye’de bugün her 2 evden ancak biri deprem sigortalı hale geldi.

Deprem sigortalı konut sayısı yüzde 58 arttı!

Konutu depreme karşı güvence altına alan zorunlu deprem sigortası oranı Türkiye genelinde yüzde 58 olurken, sigortalı konut sayısı 11,5 milyonu geçti.

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Asgari prim ödeme gün sayısında yeni dönem! Milyonlara müjde! 450 güne indirildi!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir değişiklik yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı çalışanların  son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirildi. 

DASK’lı konut sayısı yüzde 43'ten yüzde 58'e çıktı!

2024 yılına girerken 2023 yılının ilk 10 aylık resmi verilerine göre DASK’ta sigortalılık oranında iyi bir yükselme olduğu belirtildi. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre DASK’lı konut sayısı yüzde 2022 yılında yüzde 43 iken söz konusu bu oran 2023 yılında yüzde 58'e çıktı.

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

Almanya’da kiracı sayısı konut sahibinden fazla!

Avrupa Birliği (AB) ülkesi Almanya'da kiracı sayısı ev sahibinden fazla. AB içinde ev sahibi en fazla olan ülke ise Romanya...

Kira sorununa çözüm ‘ev arkadaşlığı’ oldu! Ev arkadaşlarının yaşadığı konut sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı!

Milyonlarca vatandaş, artan kira giderleriyle baş etmenin yollarını arıyor. Bunlardan en yaygın olanı ise ‘ev arkadaşlığı’ oldu. Çekirdek aile bulunmayan birden fazla bireyin yaşadığı konutların sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı.

Sahte ev ilanları bir bir siliniyor! 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu! 

İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar peş peşe siliniyor. Açıklanan rakamlara göre, 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu. İşte ayrıntılar...

Ev hanımları emekli oluyor! Prim desteği, çocuk sayısı detayları

Milyonlarca ev hanımı artık emekli olabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında olan ev kadınlarına emeklilik ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Yeni düzenlemede prim desteği ve çocuk sayısına göre yaşın düşürülmesi ve yıpranma tazminatı gibi çalışmaların yapılması planlanıyor.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Ev sahipleri, konutlarını kiraya vermekten kaçıyor! İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini düşünen ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen konut sahipleri, evlerini kiralamadı. İstanbul'da boş konut sayısı 400 bini geçti. 

Depremlerin ardından sigortaya talep katlandı! Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 800 bin arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 11 milyon 759 bin adedi geçerken, sigortalılık oranı yüzde 54'ten yüzde 58,7'ye çıktı.

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı! Yalı dairesi fiyatına konut alıyorlar!

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı ve 9 bin adede çıktı. Karadeniz sahili dışında istedikleri yerden ev alabilen Rusların en çok konut satın aldığı şehir ise Antalya oldu...

sigortalı ev sayısı Haberi

sigortalı ev sayısı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, “17 Ağustos Gölcük depreminin yaşandığı 1999 yılında ülkemizde yalnızca 500 bin civarında deprem teminatlı konut vardı, bugün ise 8 milyon konut Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) kapsamında. Başka bir deyişle neredeyse her 2 evden biri depreme karşı sigortalı” bilgisini açıkladı.


8 MİLYONU AŞTI

Kayacı yaptığı yazılı açıklama ile Türkiye’yi derinden sarsan, büyük can ve mal kayıplarının olduğu 17 Ağustos Marmara depreminin 18’inci yılında, ZDS bulunan konut sayısının 8 milyonu aştığını bildirdi. Ülke genelinde sigortalılık oranının yüzde 50’ye yaklaştığını belirten Kayacı, şunları kaydetti:”Olası bir İstanbul depreminde hasarların tazmininde yeterli kaynaklarımızın olmasının yanı sıra afetin tüm operasyonel sürecini etkin ve teknoloji ile yönetmek amacıyla da hızla çalışıyor ve diğer ilgili devlet kurumları ile iş...