05 / 05 / 2024

sigortası biten konut zararlarını kim ödeyecek

sigortası biten konut zararlarını kim ödeyecek

Konut sigortasının sona erdiğini müşterisine bildirmeyen banka, su baskını olan evde ortaya çıkan zararın yarısını karşılamak zorunda kaldı.

Biten konut sayısında 13 yıl önceye dönüldü: 2023'te 533 bin konuta kullanım izni verildi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2023'te kullanım izni verilen konut sayısı 533 bin olarak gerçekleşti. Bu sayı, 2010 yılındaki 430 binden sonra en düşük seviye oldu. İşte konut piyasasındaki son durum...

Afetlerde Türkiye farkı: Batı'da sigortası olmayanlara konut yok!

‘Medeniyetler beşiği’ olarak bilinen Avrupa, doğal afetlerde vatandaşına sırt çeviriyor. Ülkemizde mağdur olanlar için bütün imkânlar seferber edilirken, Avrupalı devletler sigortası olmayanlara karşılıksız bir destek vermiyor...

Türkiye Sigorta’dan emeklilere özel kampanya! Kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortasına yüzde 10 indirim 

Türkiye Sigorta yeni kampanyasını duyuru. Kampanya kapsamında Türkiye Hayat Emeklilik müşterilerine özel kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde indirimler sunuyor.

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Konut sigortası yaptırana emlak vergisinde indirim! Tek tek açıklandı!

TSB tarafından, Kahramanmaraş Depremi Raporu yayımlandı. Beklenen Marmara depremine ilişkin atılması gereken adımlara da yer verilen raporda, “Konut sigortası yaptıranlara emlak vergisinde indirim ve sigortalı işletme sayısını artırmak için zorunlu sigorta uygulamaları hayata geçirilebilir" ifadeler

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

Konut sigortası nedir? 

Türkiye'de yaşanan doğal afetlerden sonra konut sigortası kavramı gündemde yer alamaya başladı. Peki, Konut sigortası nedir? İşte merak edilen tüm detaylar...

Evi ve arsası olanlar sizi ilgilendiriyor! Bunu yapanlar gayrimenkullerini güvene alıyor! Aman bir şey olmaz demeyin...

Orta Vadeli Program'a (OVP) dahil edilen ilk defa bina tamamlama sigortasıyla konut yaparken yaşanan endişelerin önüne geçilmesi hedefleniyor. İşte ilk defa bina tamamlama sigortasına dair merak edilenler...

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

Sigortacılık platformu Sigortam.net, selden kaynaklı su baskını durumlarında evini güvence altına almak isteyenler için Konut Sigortası yaptırmanın önemine dikkat çekerken, “Poliçe şartları ve sağladığı teminatlara mutlaka bakılmalı” uyarısını yaptı.

Evin konut sigortasını o bankadan alana Migros'tan indirim hediye edilecek! Migros'tan alışveriş yapanlar dikkat

Garanti Bankası'ndan Evim Garantide konut sigortası kapsamında önemli bir kampanya düzenledi. Özellikle Migros'tan alışveriş yapan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. İndirim miktarı dikkat çekici.

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok!

Zorunlu Deprem Sigortası bulunmayan konut sayısı Türkiye'de 8,3 milyona yaklaşıyor. Uygulama 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konuldu. İstanbul'da her 3 konuttan biri sigortasız. Peki, ülke genelinde nasıl? İşte detaylar.. 

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

sigortası biten konut zararlarını kim ödeyecek Haberi

sigortası biten konut zararlarını kim ödeyecek

Konut sigortasının sona erdiğini müşterisine bildirmeyen banka, su baskını olan evde ortaya çıkan zararın yarısını karşılamak zorunda kaldı.


Bankadan konut kredisi alırken sigorta da yaptıran bir kişi, evini su basınca banka ile iletişime geçti. Ancak bankadan poliçe süresinin dolduğunu öğrenince uğradığı zararı kendisi karşılamak zorunda kaldı. Tüketici, poliçe süresinin bittiğine dair kendisine bilgi verilmediği gerekçesiyle bankaya dava açtı. Yerel mahkemenin reddettiği dava Yargıtay’a taşınınca sonuç değişti. Yargıtay hem tüketiciyi hem de bankayı kusurlu buldu.


Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’nin verdiği kararı yorumlayan Avukat Cevat Kazma, bankanın müterafik kusurlu sayıldığını ve oluşan zararın yüzde 50’sini karşılamak zorunda kaldığını belirtti.


“Karara göre banka, düzenlediği sigorta poliçesinin yenilenme döneminde tüketiciye bildirimde bulunmakla yükümlüdür.” diyen Avukat Cevat Kazma, verilen kararın emsal niteliği taşıdığını ifade etti.


Kredi Kullanırken Sigorta...