14 / 05 / 2024

şirket-i hayriye nedir

şirket-i hayriye nedir

1936 yılında Şirket-i Hayriye İdaresi halkın Boğaz'a rağbetini arttırmak için çalışmalara başlamış. Boğaziçi'ne yeni binalar inşa edilecekmiş, ucuz fiyata kiraya verilecek yada taksitle satılacakmış. Böylece Boğaziçi'ne rağbeti artıracaklarmış.

Bursa Nilüfer House 1'de yüzde 30 peşinat 0,89 faizle! 

Alpiş İnşaat'ın Bursa'da hayata geçirdiği Nilüfer House 1 projesinde yüzde 30'dan başlayan peşinatlarla konut sahibi olunabiliyor. İlk 3 yıl için düşük taksit fırsatı sunulan projede ayrıca 60 ay şirket içi vade de yapılıyor. 

2024’ün ilk halka arz şirketleri açıklandı. SPK’dan iki şirket için onay çıktı

2023 yılını halka arz rekoruyla tamamlayan Borsa İstanbul’da yeni yılın ilk halka arzları açıklandı. SPK’nın iki şirkete verdiği halka arz onayını X sosyal medya hesabından paylaşan Borsa Temel Analisti Tardu Barlas’ın gönderisine küçük yatırımcıdan yorum yağdı.

2024’te hangi şirket ne kadar temettü verecek? 23 hissedeki temettü beklentisi açıklandı!

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi yükselişe geçerken yatırımcılar 2024 yılı temettü oranlarını araştırmaya başladı. Genç Temettü Yatırımcısı X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 23 şirket için aracı kurumların açıkladığı rakamları paylaştı.

Gayrimenkul sektörü kabuk değiştiriyor!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) şirket içi eğitimleri noktasında Uparazzi Kurucusu Hakan Erilkun ile arsa ve arazi eğitimi yapıldı.

İzale-i şuyu nedir?

İzalei-i şuyu önemli bir hukuk terimidir ve bir davayı ifade eder. Ortaklığın giderilmesi davası olarak da adlandırılan bu dava kişisel mülkiyete geçilmesini sağlar. Peki izale-i şuyu davası nedir, hangi durumlarda açılı ve nasıl sonuçlanır? İşte izale-i şuyu ile ilgili bilgiler...

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Tapu intikal işlemleri nelerdir?

Tapu intikal işlemleri, miras hukukunda önem arz eden terimlerden biridir. Dolayısıyla bazı hukuki süreçlerde pek çok kişinin araştırdığı ve öğrenmek istediği kavramlardan biridir. Peki tapu intikal işlemleri nedir, nasıl yapılır ve kimler bu işleme dahil olur? İşte tüm ayrıntılar...

Minibüs zammı ne zaman uygulanacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, şehir içi toplu ulaşım ücretlerine önemli bir zammın onaylandığı duyuruldu. Bu zam ile birlikte minibüslerin ücretleri de arttı. Peki, minibüslerdeki bu zammın yürürlüğe gireceği tarih nedir ve indi-bindi ücreti

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Suudi Arabistan 18 Türk şirkete ithalat vizesi verdi!

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Suudi Arabistan'ın süt ürünleri, kırmızı et ve bal üretimi yapan 18 şirket için ithalat izni verdiğini açıkladı. Yılın ilk 6 aylık döneminde bu ülkeye yapılan ihracat geçen yıla göre yüzde 747,5’lik artışla 1 milyar 113 milyon dolara çıktı.

Belediye işçilerine kadro gelişmesi! Reform niteliğinde adımlar atılacak! Açıklamalar peş peşe geldi!

Belediye işçilerine kadro düzenlemesine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında yaptığı açıklamada çalışmanın neredeyse bittiğini söylemişti. Peki, Belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi? İşte detaylar...

Belediye işçisine kadro gelecek mi? Belediye şirket işçilerine son dakika kadro müjdesi var mı?

Belediyede çalışan işçiler kadrolu olup olmayacaklarını merak ediyor. Peki, gündemde konuya ilişkin son dakika gelişmeleri neler? İşte detaylar...

Belediye şirket işçilerine kadro ne zaman yasalaşacak? Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Türkiye’ Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için 28 Mayıs tarihinde sandık başına gidecek. Seçim sonrası TBMM’nin açılacak ve ilk gündem maddesi taşerona kadro olacak. Peki, belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi? İşte detaylar...

şirket-i hayriye nedir Haberi

şirket-i hayriye nedir

Boğaziçi'nin imarı

Şirketi Hayriye binalar ve eğlence yerleri yapacak.


Şirketi Hayriye İdaresi gelecek sene halkın Boğaz'a daha çok rağbet göstermesi için şimdiden hazırlıklara başlamıştır.

Şirket şimdiden Boğaz'ın bir çok yerlerinde arsalar tedarik etmektedir. Gelecek seneye kadar buralara yeni binalar inşa edilecek ve bunlar ucuz fiyatlarla kiraya verileceği gibi istiyenlere de taksitle satacaktır.

Şirket bundan başka Boğaz'da yeni eğlence yerleri yapmak için tetkikatta bulunmaktadır. Bilhassa Anadolu Yakası'nın Beykoz gibi güzel tabii suları bulunan yerlerine gazinolar ve eğlence yerleri yapılacaktır.


Akşam Gazetesi 5 Eylül 1936


Abdullah Kutalmış...