24 / 05 / 2024

Şişli Camii inşaatından fotoğraf var mı

Şişli Camii inşaatından fotoğraf var mı

İstanbul Şişli'de bölgenin sembol yapılarından biri olan Şişli Camii'nin son rotuşları 1948'de yapılmış ve inşaatının bitimine doğru böyle fotoğraflanmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o haberi...

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demiri 30 Nisan'a kadar satılmalı! Stoklardaki inşaat demirine düzenleme

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demirleri 30 Nisan 2024 tarihinden sonra satışa konu edilemeyecek. Resmi Gazete'de tebliğ yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Şişli'de inşaat gerginliği 

İstanbul Şişli’de yeni inşa edilen bina gerginliğe neden oldu. Yeni yapılan bina yanında yer alan binaya dayanarak binanın camlarının önünü tamamen kapadı. 

Şişli Organizasyon İnşaat Makina Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şişli Organizasyon İnşaat Makina Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Murat Azimet tarafından kuruldu.

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camii inşaatının bütçesiyle ilgili şunları söyledi: ''İnşaata başladığımızda dolar 3.6 TL idi. Şimdi malum. Son bir yılda emtia fiyatları kaynaklı maliyet artışı oldu. Önemli bir eser yaptık. Her şeyin en iyisi olsun istedik.''

AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı!

Tarihi Taksim meydanında yüzyılın değişimi yaşanıyor. AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşılırken, yeni yapıların şehre yeni soluk kazandırması planlanıyor.

Trabzon'da 10 bin kişinin ibadet edeceği caminin kaba inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği caminin kaba inşaatı tamamlandı. Caminin kubbesine 561 santimetrelik alemi takıldı.

Çiğli'de hasarlı bina tespiti için protokol imzaları atıldı!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Çiğli Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odasıyla işbirliği protokolleri imzaladı.

Sancak Hurdacılık Yıkım İşleri Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sancak Hurdacılık Yıkım İşleri Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ramazan Pamuk tarafından kuruldu.

Şişli'de inşaatın istinat duvarı çöktü!

Şişli Bozkurt Mahallesi Kınalı Keklik Sokak'ta bulunan inşaatın istinat duvarı çöktü...

Sığacık Turkey Otel İşletmeciliği Ve Turizm İnşaat Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Sığacık Turkey Otel İşletmeciliği Ve Turizm İnşaat Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emre Teksöz tarafından kuruldu.

Beşir Derneğinin İdlib'de inşa ettirdiği 180 evin inşaatı tamamlandı!

Beşir Derneği tarafından Suriye'nin İdlib şehrinde inşaatı tamamlanan 180 briket eve, ihtiyaç sahibi aileler yerleştiriliyor.

Buca'da tapulu araziye izinsiz havuz ve cami inşaatı!

Buca'da yaşayan Tandoğan, 50 yıldır yapılan haksız işgallerle mücadele içerisinde. 74 yaşındaki Tandoğan arazisine, DEÜ’nün izinsiz havuz; mütfülüğün ise izinsiz camii inşaatına başladığından bahsetti.

Gaziantep Akkent Camii'nin inşaatı için 30 milyon TL’lik ihale!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin Akkent Camii inşaatının tamamlanması için 30 milyon TL’lik ihale düzenlediği iddia edildi.

Şişli Camii inşaatından fotoğraf var mı Haberi

Şişli Camii inşaatından fotoğraf var mı

22 Haziran 1945 yılında temeli atılan, başmimarlığını Vasfi Egeli'nin yaptığı, Ulusal Mimarlık Akımı’nın en önemli örneklerinden birisi olarak kabul edilen Şişli Camii'nin inşaatı 1948 yılında bitmek üzereymiş.


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın haberine göre; Şişli Camii'nin 1948 yılında inşaat hali böyle fotoğraflanmış...


Haberin devamı için tıklayın!


Emlakta nostalji haberleri için...