02 / 05 / 2024

site sakinleri hakları

site sakinleri hakları

Birden fazla konut bloğunu içinde barındıran konut sitelerinde oturan kat malikleri ve kiracıların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki sitede oturanların hakları nelerdir? İşte yanıtı...

Site sakinlerinin hakları nelerdir?

Apartman ve konut sitelerinde ikamet eden sakinlerin sahip olduğu hak ve sorumlulukları Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Buna göre site sakinlerinin hakları nelerdir? İşte yanıtı...

İstanbul'da bazı sitelerde aidatlar kiraları geçti! Siteler kötü yönetiliyor...

İstanbul'da bazı konut sitelerinde aidatlar resmen kiraları geçti. Bazı sitelerde aidatlar 3 bin lirayı aşarken üstelik çoğu site sakinleri de kötü yönetimden şikayetçi. Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından konut site aidatlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ataşehir'de 40 yıllık imar sorunu: İçerenköy sakinleri imar haklarının geri verilmesini istiyor!

Ataşehir İçerenköy'de 40 yıllık imar sorununa mahalle sakinlerinden tepki geldi. İmar Mağdurları Platformu adı altında toplanan mahalleliler, imar haklarının ellerinden alındığını iddia etti ve taleplerini sıraladı. İşte mağdurların o açıklaması...

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti: Rezerv alan ilan edilmişti, tahliye için 29 gün süre verildi!

Üsküdar Çengelköy’de bulunan 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti başladı. Evlerini tahliye etmek için 29 gün süre tanınan site sakinleri, Bakanlığa çağrıda bulunarak rezerv alan kararının iptal edilmesini talep etti. İşte ayrıntılar...

Kuşadası'ndaki lüks sitenin sakinleri ‘istinat’ kabusu yaşıyor! Ölümden döndüler!

Hafta sonu etkili olan fırtına ve sağanak yağış sebebiyle içerisinde lüks villaların bulunduğu sitenin istinat duvarı yıkıldı. Herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getiren site sakinleri, en kısa sürede önlem alınmazsa üst sokaktaki binaların da aşağı doğru kaymasından korktuklarını söyledi.

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Konut sitesindeki aidatlara yüz yüzün üzerinde zam yapıldı, çıkan kavgaya polis müdahale etti!

Başkent Ankara'da aidat ücretine yüzde yüzün üzerinde zam gelmesine tepki veren site sakinleri ile yönetici arasında çıkan tartışmaya polis müdahale etti...

Büyükçekmece'de site sakinlerinden tencere tavalı protesto!

Büyükçekmece'de iddialara göre, aidatlara yapılan zam sebebiyle site sakinleri görevdeki site yönetiminin gitmesini talep etti. İşte detaylar...

İstanbul'da konut sitesinde yöneticiye 75 bin TL maaş iddiası! Site sakinleri isyan etti! 

Son dönemde pek çok site yönetimi, fahiş aidat zamları ve şeffaf olmayan idari yapılarıyla gündem oluyor. İstanbul'da konut sitesinde yöneticiye 75 bin TL maaş iddiası ortalığı karıştırdı. 

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

Konut sitelerinde aidat krizi! Yüzde 200 zam vatandaşı şok etti! Fahiş aidat artışına karşı haklarınız neler?

Site aidatlarına yapılan yüzde 200’lere varan zam oranları apartman sakinlerinin tepkilerine yol açıyor. Bazı site sakinleri fahiş zamları protesto etmek için eylemler yaparken, bazıları da bu artışlardan kaçınmanın yollarını arıyor.

Site aidatları çileden çıkarttı: 480 TL’den 1500 TL oldu!

Konut fiyatlarına yapılan zammın ardından site aidatları da ciddi oranda zamlandı. Yapılan fahiş zamlar ise tepki çekiyor. İstanbul Büyükçekmece'de site sakinleri aidatlara gelen yüzde 200 zam nedeniyle eylem yaptı.

Ev sahibi aidat öder mi?

Apartman ve site sakinleri ortak alanların giderleri için aidat ödemekle mükellef oluyor. Peki, kiracı varken ev sahibi aidat öder mi? Evde oturmayan ev sahibi aidat öder mi?

site sakinleri hakları Haberi

site sakinleri hakları

Sitede oturanların hakları!

Birden fazla konut bloğunu içinde barındıran konut sitelerinde oturan kat malikleri ve kiracıların bazı hakları bulunuyor.


Sitede oturanlar hem kendi bloklarında hem de sitedeki ortak alanlarda söz sahibi olabiliyor. Örneğin, Kat Mülkiyeti Kanunu esaslarına göre öncelikle yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şartı aranıyor. 


Site sakinlerinin; kanunda yer alan 33 üncü maddeye göre mahkemeye başvurma hakları saklı bulunuyor. Yönetim planı ve bunda yapılan değişiklikler, bütün kat malikleriyle onların külli ve cüzi haleflerini ve yönetici ve denetçileri bağlıyor.


Site yönetimi kurulunun kanunen en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanması gerekiyor.


Buna karşın önemli bir hususun olması durumunda, yöneticinin veya denetçinin veya...