27 / 04 / 2024

Site yönetimlerinde bütçeler

Site yönetimlerinde bütçeler

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için 'Site yönetimlerinde bütçeler ' konusunu değerlendirdi. İşte Nihat Dönmez'in bugünkü yazısı...

Sultangazi, Şile, Şişli, Esenyurt! İBB onayladı! En yüksek bütçeli ilçe resmen belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu belediyelerinin 2024 yılı mali bütçelerini kabul etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 45 milyar TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 45 milyar 100 milyon Türk Liraı şeklinde kabul edildi. Söz konusu bütçenin yüzde 41’lik kısmı yatırımlara ayrıldı. 

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat: Site yönetimlerinde ciddi usulsüzlükler yapılıyor!

Site yönetimlerini inceleme altına alan KPMG Türkiye, farklı ölçeklerde birçok usulsüzlük yapıldığını ortaya çıkardı. Vatandaşlar hem maddi hem manevi zorluk yaşadı..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Deprem bölgesine dev ödenek! Bütçenin yüzde 14,4’ü deprem bölgesine!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, 2024 yılı bütçesinden afet konutlarının yapım giderlerinde kullanılmak üzere çok önemli bir ödenek tahsis edildiğini söyledi. Kurt, "Deprem bölgemize tahsis edilen ödenek, bütçemizin yüzde 14,4'üne denk düşmektedir” şeklinde konuştu.

Meclise Sunulan Ek Bütçe Kanun Teklifi Sonuçlandı mı? Hangi Gerekçelerle Sunuldu ve Ne Kadar Ödenek Talep Edildi?

Meclis Başkanlığı'na sunulan tekliflerden biri de Ek Bütçe Kanun Teklifi oldu. Bu teklif, Merkezi Yönetim Bütçesine 1 trilyon 119 milyar liralık ek ödenek beklemektedir. Ek ödenek ihtiyacı bazı gerekçeler gösterilerek Meclis’e taşınmıştır. Ek Bütçe Kanun Teklifi neden sunuldu, sonuç ne oldu?

Bütçe, Şubat'ta 170,6 milyar TL açık verdi! 2006’dan bu yana en yüksek aylık açık!

Merkezi yönetim bütçe dengesinde Ocak'ta 32,2 milyar Türk Lirası şeklinde gerçekleşen açık, deprem felaketinin yaşandığı Şubat ayında vergi gelirlerindeki düşüşle 170,6 milyar TL'ye çıktı.

Altın fiyatlarında ‘şok düşüş! Bir yıldaki bütün kazançlarını sildi! Altın yeniden ne zaman yükselişe geçer?

ABD Merkez Bankası Fed tutanaklarından geleceğe ilişkin çıkan faiz artışlarının devam edeceği mesajı ons altın fiyatlarını olumsuz yönde etkiledi. Fed tutanaklarının etkisiyle bin 811 dolara kadar gerileyen altın böylece bu yılki bütün kazançlarını geri almış oldu.

İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi! Dev bütçenin açığı nasıl finanse edilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesiyle ilgili sunum gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bütçede yatırım payını yüzde 99 artırdıklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023'de 57 milyar lira yatırım yapacak.

2023 merkezi yönetim bütçesi belli oldu! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ni duyurdu. 2023 bütçesinde giderler 4,47 trilyon lira, gelirler 3,81 trilyon lira, bütçe açığının GSYH'ye oranı yüzde 3,5 şeklinde öngörüldü.

Kat malikleri dikkat! Apartman yöneticisi bütün giderlerden muaf olamaz!

Apartman ya da sitelerden en tartışmalı konulardan biri olan aidat ve ek bütçe konularında çok merak edilen sorulardan biri yanıt buldu. Apartman yöneticisi tüm giderlerden muaf olamaz!

Merkezi yönetim bütçesi bir ayda 31,1 milyar TL açık verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim bütçesinin geçen yılın aynı ayında 25 milyar 31 milyon TL açık verirken, 2022 yılının Haziran ayında ise 31 milyar 59 milyon TL açık verdiğini açıkladı.

Site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları 13 maddede tüm detaylarıyla!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "13 maddede site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Site yönetimlerinde bütçeler Haberi

Site yönetimlerinde bütçeler

Sitelerde, ticari değil de tahmini denklik endeksli mali yapı söz konu olduğundan, finans, muhasebe gibi olgulardan ziyade aidat takibi söz konusudur. Maalesef, mevzuata tam hakim olmayan kişilerce dernek, ticari işletme, kooperatif mevzuatlarına ait terimler site yönetimlerine dahil edilmiştir.


Oysa , site yönetimlerinde gelir-gider hesabı söz konusudur, sitenin büyüklüğüne göre bu elle bir deftere veya kağıda dökülebilir imkanlı olmak şartıyla elektronik olarak tutulur. Defteri kebir, vergi usul kanunu, Türkiye muhasebe standartları, finans, çek vs. hiçbiri bağış kabul etme, kredi çekme, çek kullanma, finansal projeksiyon yapma gibi hiçbir kavram veya olgular site yönetimiyle ilgili değildir. Bütçeler arası geçiş yetkisi söz konusu değildir, tanımlı avansın başka yere harcanmaması geçerlidir, ibra söz konusu değildir, “inadım veya inanmadım, inanmadım ama hukuki tepkim olmayacak veya olacak”...