21 / 05 / 2024

Siteler için risk analizi nasıl yapılır

Siteler için risk analizi nasıl yapılır

29 Aralık 2012 tarihinde 28512 sayılı Resmi Gazete'de İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği hükümlerine göre işçi çalıştıran siteler için risk analizi yapılması gerekiyor...

Fitch'den Türkiye için yeni rapor: Türk tahvil piyasası canlandı!

Fitch Türkiye için yeni raporunu duyurdu. Raporda, "Türk tahvil piyasası yatırımcıların risk iştahının iyileşmesiyle canlandı, sukuk ihraçları arttı" değerlendirmesi yapıldı.

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Bayrampaşa'da yüksek riskli binaların dönüşümü için start verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Sınırları içerisinde kalan Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki 9 binanın yıkımı için start verdi.

İstanbul depremi için korkutan açıklama: Çok geç kalındı! Özellikle burası büyük risk altında!

İstanbul depremine hazırlık için geç kalındığının vurgusunu yapan TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Başkanı Eyüp Muhçu, olası İstanbul depremi için en riskli bölgeleri açıklayarak, yapılması gerekenleri sıraladı.

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 zamlandı! Gıda güvenliği için büyük risk

Dünya piyasasında gübre fiyatlarının yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 oranlarında zamlanmasının ardından S&P’den yapılan açıklamada, yaşanan fiyat artışının gıda güvenliği için büyük risk olduğu belirtildi. Yapılan uyarıda Rusya’ya bağımlılığın azaltılması gerektiği belirtildi.

Tunç Soyer’den İzmir için deprem raporu!

İzmir Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim depremi sonrasında İzmir'i dirençli hale getirmek için risk azaltma projelerin hayata geçeceğini dile getirdi. 

IMF’den konut piyasası için uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) hafta içi yayınlanan bir raporunda hisse senedi ve konut piyasası için satışın büyük risk oluşturduğunu dile getirdi. 

İstanbul'un depreme karşı tam güvenli olması için 500 milyar TL'ye ihtiyaç var!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul'da şu anda depreme karşı tam güvenli bir kent elde etmek için yaklaşık 500 milyar TL'ye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşümü için görüşmeler yapılıyor!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahalle sakinleriyle bir araya geliyor. 

1999'dan önce yapılan evler için risk uyarısı!

AK Parti'li Özhaseki'den, 1999'dan önce yapılan evler için deprem riski uyarısında bulundu. Özhaseki, ''Çünkü o günkü inşaat yönetmeliğine göre yapılan evlerin hesapları bugün yaptığımızdan çok farklı" dedi.

Şehirler için risk azaltma planları hayata geçirilecek!

Depremin yıkıcı etkisini azaltmak için önemli adımlar atılacak. Bu kapsamda ulusal ve yerel ölçekte 'afet riski azaltma planları' hazırlanacak.

G20: Sabitkoinler finansal istikrar için risk oluşturabilir!

G20 tarafından kurulan Finansal İstikrar Kurulu (FSB) Facebook’un Libra’sı gibi sabitkoinlerin (Stablecoin) finansal istikrar için risk oluşturabileceğini ve mutlaka sıkı düzenlemeden geçmesi gerektiğini aktardı.

Siteler için risk analizi nasıl yapılır Haberi

Siteler için risk analizi nasıl yapılır

Siteler için risk analizi!

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılacak risk değerlendirmesinin usul ve esaslarını belirlemek amacıyla 29 Aralık 2012 tarihinde 28512 sayılı Resmi Gazete'de İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği yayınlandı.


Yönetmelik hükümlerine göre işçi çalıştıran tüm işyerlerinin risk analizi yapması gerekiyor. Bu uygulamaya apartman ve konut siteleri de dahil ediliyor.


Özellikle ciddi bir organizasyon haline gelen konut sitelerinde site müdürü, muhasebeci, spor hocası, güvenlik görevlisi, kat görevlisi, temizlik görevlisi ve benzeri personel gibi birçok işçi çalıştırılıyor. Kanuna göre bu şekilde işçi çalıştıran sitelerin de risk analizini yapmaları gerekiyor. Peki Siteler için risk analizi nasıl yapılır?


Siteler için risk analizi nasıl yapılır?

Site yönetimi risk analizi yaparken ilk olarak meydana gelebilecek tehlikeleri belirlemeli...