30 / 04 / 2024

Sitelerde anlaşmazlıklara dava açmanın 2 yolu

Sitelerde anlaşmazlıklara dava açmanın 2 yolu

Emlakkulisi.com okurları için site yönetimi konularını ele alan Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez bugünki yazısında sitelerdeki anlaşmazlıkların dava yolu ile çözümünü kaleme aldı.

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına yapay zeka çözümü! Tahliye davalarının 3-5 yıl sürmesi utanç! 

Son zamanlarda ev sahiplerinin en çok mağdur oldukları konulardan biri tahliye davaları oluyor. Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için yapay zeka önerisi geldi. İşte X'te paylaşılan o öneri ve yorumlar...

Ev sahipleri dikkat! Kiracınızı 12 yıl evden çıkaramayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son dönemlerde yaşanan sıkıntı ve anlaşmazlıklar karşısında iki tarafta mevcut haklarını bilmediği zaman haksızlıklara neden olabiliyor. Buna göre, bir kiracı istemedikçe istisnai durumlar hariç 12 sene evden çıkarılamıyor.

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.

Kira anlaşmazlık davaları değerleme uzmanlarıyla çözüme kavuşacak

Yüksek kira artışlarının önüne geçmek için bir süredir uygulanan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona ermesi bekleniyor. 1 Eylül 2023’ten bugüne kira davaları için uygulanan arabuluculuk dönemiyle anlaşmazlıklar hızla çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. 

Kira anlaşmazlıklarında 129 bin 259 arabulucu başvurusundan 69 bin 239'unda anlaşma sağlandı! 

Kira davalarında arabulucuya başvuru sayısı 129 bin 259'e ulaştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu başvuruların 69 bin 239'unda anlaşma sağlandığını belirtti. İşte Bakan Tunç'un konuya ilişkin açıklaması...

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemden düşmezken son haber de Antalya’dan geldi. İki taraf kira artışında anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi M.İ’nin şimdi de kiracısı Halil Mert’in elektriğini kestirdiği öne sürüldü...

Evden çıkmak için 250 bin TL isteyen kiracıya şok: Davayı kaybetti, masrafları da ödeyecek! Kiracılar dikkat!

Mahkemeler de kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıkları ile dolup taşmış durumda. Kiracı mağduru olan ve 20 aydır kiracısı ile sorunlar yaşayan Uzman Doktor Dağıstan Ayan, dava sonucu ile ilgili X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kira uyuşmazlıklarında yeni kriz: Sulh hukuk mahkemelerine dosya yağıyor!

Ev sahbi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklar gün geçtikçe artıyor. Fahiş kiraların önünü kesmek isteyen hükümet yüzde 25 kira zam sınırı getirdi. ancak bu durum ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları alevlendirdi. 

36 bin kira anlaşmazlığı arabulucuda çözüme kavuştu!

1 Eylül’den itibaren başlatılan arabulucu sistemi ile 36 bin kira anlaşmazlığı çözüldü. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinden gelen soru ve eleştirileri cevapladı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Kira anlaşmazlıklarında yeni çözüm!

Kiracılar ile mülk sahipleri arasındaki uyuşmazlıklarda mahkeme yerine ilk olarak bir arabulucuya başvurma mecburiyeti 1 Eylül'den itibaren uygulamaya başlandı. İki taraf arasında en çok kira anlaşmazlığı yaşanırken onun için de yeni çözüm geldi...

1 Eylül'den beri 64 bin kiracı ve kiralayan arabuluculukla anlaştı! Vatandaşlar arabuluculuk için ne diyor?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira anlaşmazlıklarındaki arabuluculuk uygulaması ile ilgili rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. Peki bu zamana kadar kaç ev sahibi ile kiracı uzlaştı? Vatandaşlar arabuluculuk için ne diyor? 

Kira anlaşmazlıkları bir bir çözülüyor: 50 bin dava ortadan kalktı! İşte ev sahipleri ve kiracıların davasız çözümleri..

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira anlaşmazlıkları arabuluculuk ile bir bir çözülüyor. Arabuluculuk ile 50 bin davanın ortadan kalktığı belirlendi. İşte o çözümlere örnekler... 

Sitelerde anlaşmazlıklara dava açmanın 2 yolu Haberi

Sitelerde anlaşmazlıklara dava açmanın 2 yolu

Kat Mülkiyet Kanununda, 33. Madde “Hakimin Müdahalesi” başlığını taşır. Bu madde, kat irtifaklı veya kat mülkiyetli anagayrimenkullerde Kat Mülkiyeti Kanununa dayalı olarak ortaya çıkacak uyuşmazlıkların çözümlenmesi için mahkemeye başvuruda bulunmanın dayanağını da oluşturmaktadır.


Asıl olan, maliklerin yönetimle ilgili sorunları kendi aralarında çözmesidir. Ancak tüm çabalara rağmen malik veya malikler hukuk dışı bir uygulama olduğuna inandıkları konuda kendi aralarında bir çözüme ulaşmayınca ilgili mahkemeye başvurup, adaletin tecellisi için hukuki süreci başlatabilirler.


1) Genel-temsilciler kurulunda alınan karara şerh koyan malik-malikler bu şerhi gerekçe gösterip mahkemeye gidebilirler, bunun yanında oylamada çekimser oy  hatta olumlu oy veren malikler dahi sonradan algılanmışlık gerekçesi ile de bu haklarını -kararın tebliği o anda yapılmış sayıldığından- karar tarihinden  bir ay içinde bu haklarını  her kullanabilirler. Kurula katılmamış olan maliklerin...