16 / 05 / 2024

sitelerde kim denetçi olabilir

sitelerde kim denetçi olabilir

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerinde dışardan denetçi seçilip seçilemeyeceğini kaleme aldı.

Tapu sahipleri dikkat! Kamu Denetçiliği Kurumu açıkladı, geriye dönük ödemeler hesaplara yatacak!

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından alınan karar ile üzerine tapu olanların geriye dönük bu ödemeleri hesaplarına geri yatırılacağı duyuruldu. 

Borsada BOFA çıkmazı! BOFA kimin adına işlem yapıyor, sahibi kim?

BoFA, ülkemizdeki borsada birçok hissede yüklü miktarda alım satım yapmakta. Bir çok yatırımcı BoFA'nın yapmış olduğu yüklü alımları takip ederek hisse değerlerini inceliyor. Peki BOFA kimin adına işlem yapıyor, sahibi kim?

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

İmar planları için flaş değişiklik! Resmi Gazete'de yayımlandı! Artık bu şekilde olacak!

Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı tarafından, imar planı müelliflerine 'Dijital Yeterlilik Belgesi' verileceği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar...

Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için son dakika bir adım atan hükümet, yeni destek paketini duyurdu. Peki depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak?

Sayıştay Başkanlığı resmen açıkladı: Denetçi yardımcısı adayı alınıyor! Aman başvuruları kaçırmayın! 

Sayıştay Başkanlığı tarafından son dakika bir personel alımı açıklandı. Sayıştay Başkanlığı, boş bulunan 25 kadro için denetçi yardımcısı adayı alımı yapacak. Peki başvurular ne zaman? 

Kamu işçisi maaş ödeme tarihleri 2023! Zamlı kamu işçisi maaşı ne zaman yatar? Kim kaç TL maaş alacak?

Kamu işçileri zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağını merakla araştırmaya başladı. Peki zamlı kamu işçisi maaşı ne zaman yatar? Kim kaç TL maaş alacak?

TOKİ Arnavutköy Baklalı 4. etap ihalesini kim kazandı? İşte 977 milyonluk ihaleyi kazanan o firma!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’a komşu olacak Arnavutköy Baklalı’da etaplar halinde hayata geçirilecek olan toplu konut projelerinde bir ihalenin sonucu daha belli oldu. Peki TOKİ Arnavutköy Baklalı 4. etap ihalesini kim kazandı? 

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar?

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar? soruları yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra sıkça sorulmaya başlandı. İşte bu soruların yanıtı!

İşte 2023 MTV fiyat listesi.. Kim ne kadar MTV ödeyecek? İşte o liste...

Motorlu Taşıtlar Vergisi yüzde 61,5 oranında zamlanmıştı. Zamların ardından araç sahipleri tarafından yakından takip edilen MTV ilk taksit ödemeleri için son günler geldi, çattı. Peki 2023 MTV ne kadar? Kim ne kadar MTV ödeyecek?  İşte o liste...

EYT’de kadınlar için o şart kalktı! EYT’de son durum ne? Kim, ne zaman emekli olacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar olarak adlandırılan EYT’liler için emeklilik şartlarının ayrıntıları belirmeye devam ediyor. Peki kadınlar için hangi şart kalktı? Kim ne zaman emekli olacak?

sitelerde kim denetçi olabilir Haberi

sitelerde kim denetçi olabilir

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde konut sitelerinde dışardan denetçi seçilip seçilemeyeceğini ve kimlerin denetçi olabileceğini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Yazlık evimin tapusu eşimin üzerine. Ben sitede denetçi olmak istedim fakat ev eşimin üzerine olduğu için denetçi yapılmadım. Bazı kişiler, ‘eşin sana vekaletname verirse önünde engel yok, olabilirsin’ diyor. Bu konuda sizin görüşünüz nedir?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

Bu mektubu yeni aldım ama ben bu konuya dair daha önce başka bir okuyucuma bir yanıt vermiştim. Daha önce açıklama yapmışsam bile yeni bir yıla girdiğimiz şu günlerde, bu ay içinde pek çok kat malikleri toplantısı yapılacağı için bir kere daha yanıtlamakta mahzur görmüyorum. Bizim mevzuatımıza göre yönetici kat malikleri dışından seçilebilir ama denetçi kat malikleri arasından...