07 / 05 / 2024

Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu

Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu

Türkiye'nin tek seferde inşa edilen ve en büyük yurt projesi olan 10 bin kişi kapasitesine sahip Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü'ne devredildi.

Türkiye'nin en büyük yurdu açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek seferde yapılan en büyük yurt projesi olan Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu tamamlanıyor. 10 bin kişilik açılışa hazırlanıyor.

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

Avrupa Merkez Bankası: ‘Enflasyon uzun süre yüksek kalacak!’

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’den enflasyon konusunda tedirgin eden bir açıklama geldi. Lagarde, enflasyonun gerilemeyi sürdürdüğünü fakat halen çok uzun süre yüksek kalmasının beklendiğini belirtti.

Fed faiz kararını açıkladı! Faiz oranı 2001 yılından bu yana en yüksek aralıkta!

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler çerçevesinde değiştirmeyerek 22 senenin en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 bandında sabit tuttu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yılın en yüksek seviyesine ulaşan Ağustos enflasyonunu değerlendirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın en yüksek seviyesine ulaşan Ağustos enflasyonununa ilişkin değerlendirmelerini yayımladı.

Merkez Bankası enflasyonun neden yüksek olduğunu açıkladı!

TCMB’den neden enflasyonun yüksek olduğuna ilişkin bir açıklama geldi. Tüketici enflasyonun tarihsel temmuz ayı eğilimine kıyasla yüksek bir artış yaşadığını paylaşan TCMB, bu gelişmede vergi artışlarının yanında, liradaki değer kaybının ve ücret artışlarının etkili olduğunu ifade etti.

20 TL'ye merdiven dayayan gümüşün geleceği en yüksek rakam belli oldu! Dev banka peş peşe açıkladı!

Gümüş fiyatları, Merkez Bankası faiz kararından sonra hızla yükselmeye başladı. 20 TL seviyesine kadar yaklaşan gümüşün ne kadar olacağı merak ediliyor. 20 TL'ye merdiven dayayan gümüşün geleceği en yüksek rakam belli oldu! Dev banka peş peşe açıkladı.

Euro/TL'de yeni rekor! Yastık altında 1 eurosu bile olanlar hemen baksın! Euronun geleceği en yüksek rakam açıklandı

Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselişe geçen euro/TL kuru bugün yeni rekora imza attı. 1 eurosu bile olanlar hemen baksın! Euronun geleceği en yüksek rakam açıklandı.

Yüksek Fener İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Yüksek Fener İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Yüksek Fener İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi'nin merkezi Fatih'te yapıldı.

Avrupa Merkez Bankası’ndan yüksek enflasyon uyarısı!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyonist baskıların yüksek seyretmeye devam ettiğini aktardı. Lagarde, çekirdek enflasyonun zirve yaptığına yönelik net bir kanıt bulunmadığını belirtti.

Euro dolar güç kazanmaya devam ediyor! Euronun geleceği en yüksek rakam açıklandı! 1 Eurosu bile olanlar hemen baksın

Almanya Üretici Fiyat Endeksinin beklentiden yüksek gelmesi, euroyu güçlendirdi. Avrupa Merkez Bankası şahin duruşuna devam ederken euronun geleceği en yüksek rakam açıklandı. 1 eurosu bile olanlar hemen baksın.

Müjde! Yüksek Hızlı Tren seferleri 1 ay ücretsiz olacak! İşte o iller, sefer saatleri ve durakları...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri mayıs ayının sona kadar ücretsiz olacak. Peki, sefer saatleri ve durakları belli oldu mu? İşte yanıtı...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti!

Merakla beklenen Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti. Gerçekleştirilen sefere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katıldı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı’ndan korkutan açıklama… Yüksek enflasyon devam edebilir!

Dünyada resesyon beklentisine yüksek enflasyon tehlikesi de eklenirken, Avrupa Merkez Başkanı Christine Lagarde’dan tedirgin edici bir açıklama geldi. Mevcut piyasa gerilimlerinin yakından izlendiğini vurgulayan Lagarde, “Enflasyonun çok uzun süre yüksek kalacağı tahmin ediliyor” değerlendirmesi y

Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu Haberi

Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu

Türkiye'nin tek seferde inşa edilen ve en büyük yurt projesi Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu, KYK'ya devredildi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre,  Sivas İl Özel İdaresi tarafından iş ve işlemleri yapılarak öğrencilerin hizmetine açılan 10 bin öğrencilik yükseköğrenim yurdunun devri için Valilik tarafından tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Salih Ayhan, güzel bir hizmetin son kısmına geldiklerini açıkladı. Ayhan, Türkiye'de tek seferde inşa edilen ve 169 bin 502 metrekare inşaat alanına sahip yurtların, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamada uzun yıllar hizmet edileceğini söyledi. 

Ayhan, "Sivas, yurt konusunda iyi bir noktaya gelmiş oldu. Yurtlar konforlu ve ihtiyaca en iyi şekilde cevap verebilecek şekilde yapıldı. Bu çalışma özel sektörün önünü kapatan bir anlayış değil, önünü açan, onlara vizyon koyan bir proje oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum"...