28 / 04 / 2024

sokağa çıkma yasakları ne zaman başlayacak

sokağa çıkma yasakları ne zaman başlayacak

Sokağa çıkma yasağı hakkında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Hafta içi sokağa çıkma yasağı getirilirken, hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri ise değiştirildi.

İşte hafta sonu sokağa çıkma yasağı genelgesi!

Koronavirüs önlemleri kapsamında dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu belirli saatler aralığında sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyurdu.

İstanbul ve Ankara valiliklerinden 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması kararı! 

İstanbul ve Ankara valilikleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için kısıtlama kararı aldı. Buna göre; 65 yaş ve üzeri vatandaşlar her gün 10.00 - 16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak şartıyla dışarı çıkabilecek.

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı hangi illere getirildi?

Ülkemizde artan vaka sayısı kapsamında bazı illerin valiliklerinden açıklamalar gelmeye başladı. Buna göre; 65 yaş üstü vatandaşlara belirli saatler aralığında sokağa çıkma yasağı getirildiği bildirildi.

65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı var mı? 

Kovid-19 ile mücadele kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlar için bir süre sokağa çıkma yasağı uygulanmış sonra belirli günlerde dışarı çıkma izni verildikten sonra bu yasak tamamen kaldırılmıştı. Konu ile ilgili son dakika açıklaması Bursa’dan geldi...

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı geri gelebilir!

Avrupa'da koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle yeni yasaklar devreye girdi. Türkiye'de ise yeni yasakların devreye girmesine son 15 gün kaldı. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı, yaş gruplarına saat kısıtlaması yeniden gündeme gelebilir.

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan 12 yıl önceki Van depremini hatırlattı: Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depremle ilgili anısını paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,'' Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.

Elazığ'da korkutan deprem: Halk sokağa çıktı

Kandilli Rasathanesi, Elazığ'ın Beydoğmuş ilçesinde merkez üssü bulunan bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Bu deprem, şiddetli bir şekilde hissedildi ve halk sokaklara çıktı.

Portekiz'de binlerce kişi konut sorununa çözüm için sokağa indi!

Birleşik Sol partisinin lideri Catarina Martins konu ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, Avrupa'nın en düşük maaşlarının ülkelerinde olduğunu ama konut fiyatlarının dünyanın en pahalısı olduğunu söyledi.

Gün ışımadan kendilerini sokağa attılar: SGK müdürlüklerine EYT’li akını!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT ile dün akşam yaptığı açıklamanın ardından, Türkiye genelindeki SGK müdürlükleri, emeklilik hakkından faydalanmak isteyen vatandaşların adeta akınına uğradı.

Salgından sonra kendimizi sokağa atıp, 150 milyar TL harcadık!

Türk halkı salgın nedeniyle evde kapalı kaldığı yaklaşık iki yılın ardından kendini sokağa atarak adeta para saçtı. Bu dönemde restoran ve otel gibi ev dışı tüketim sektöründeki işletmelerde harcanan para dudak uçuklattı.

O borçlar silinecek! Ödeyen ödediğiyle mi kalacak?

Türkiye Büyük Millet Meclis’ne sunulan torba teklif ile iktidar korona virüs salgını döneminde kesilen maske ve sokağa çıkma yasağı cezalarının tahsilinden vazgeçiyor. Bu kapsamda 1 milyonu aşkın kişiye kesilen toplamda 3 milyar liraya yakın borç silinecek.

KYK borçları, maske cezaları, kredi kartı borçları… Borçlar tek tek silinecek! Torba Yasa artık Meclis’te

Milyonlarca insanı kapsayacak olan torba yasa için sayılı günler kaldı. Torba yasa, KYK borçlarını, maske ve sokağa çıkma yasağı cezaları, kredi kartı borçları gibi konuları ele alırken detaylar ise tek tek belli olmaya başladı… İşte detaylar…

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Çekya’nın başkenti Prag’da 70 binden fazla protestocu, artan faturalar ve Rusya-Ukrayna savaşında hükümetin taraflı politikasına karşı sokağa döküldü.

Paraları bankalarda mahsur kalmıştı! Hükümetten yeni açıklama geldi

Çin’de kırsal bankalarda dondurulan mevduatlara ulaşılamaması vatandaşı sokağa dökmüştü. Hükümet, dondurulan mevduatların vatandaşlara ödeneceğini açıkladı.

İzmir'de ev sahibi ile tartışan kiracı eşyalarını sokağa attı!

İzmir Buca'da ev sahibi ile tartışmaya giren kiracı evin içerisine benzin dökerek eşyalarını sokağa çıkardı. 

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!

Şırnak’ta çekilen kura ile terör mağduru 43 aile yeni konutlarına kavuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, sokağa çıkma yasağı sürecinde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, hasar görenler için TOKİ tarafından inşa edilen evlerin kura çekimini yaptıklarını dile getirdi. 

Esnaf ve müzisyenlerden kira tepkisi!

Esnaf ve müzisyenler Kovid-19 önlemleri kapsamında uygulanan yasakları değerlendirdi. Sokağa çıkma yasağı saatinin ve işletmelerin açık kalma saatinin yeterli olmadığını belirten esnaf, kiralardan da şikayet etti.

sokağa çıkma yasakları ne zaman başlayacak Haberi

sokağa çıkma yasakları ne zaman başlayacak

Sokağa çıkma yasağı hakkında son dakika haberleri peş peşe gelmeye başladı. Hafta içi sokağa çıkma yasağı getirilirken, hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri ise değiştirildi.Bunun yanında 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için de toplu taşımada yeni düzenlemeler getirildi. Peki, yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında yayımlanan İçişleri Bakanlığı yeni tedbirler genelgesine göre sokağa çıkma yasağı bugün var mı, saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? İşte, genelgeye göre sokağa çıkma yasağı saatleri, marketler, restoranlar ve berberler kapanacak mı, açık mı sorularının yanıtı…

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kabine toplantısı sonrası İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı ve kısıtlama saatleri ile açık olacak işletmeler belirlendi. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri değişirken, hafta içi sokağa çıkma yasağı da Salı akşamından itibaren 81 ilde uygulanmaya başlayacak. 65...