18 / 05 / 2024

Su altı gökdelenleri nerede inşa edilecek

Su altı gökdelenleri nerede inşa edilecek

Su altında yaşam hayal olmaktan çıkıyor. Belçikalı tasarımcı Vincent Callebaut tarafından hayata geçirilmesi planlanan ‘Aequorea’ projesiyle 20 bin kişinin yaşayacağı bir yaşam alanı kurulması hedefleniyor.

Alfa Dalgıçlık Ve Su Altı Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alfa Dalgıçlık Ve Su Altı Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ömür Tanka tarafından kuruldu.

A Class Dalgıçlık Ve Su Altı Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A Class Dalgıçlık Ve Su Altı Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ömür Tanka ve Volkan Yılmaz tarafından kuruldu.

Triton Su Altı Teknolojileri İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Triton Su Altı Teknolojileri İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökdeniz Sekin tarafından kuruldu.

Karl-Heinz Holland kimdir? Nerede doğdu? BİM’de hangi üst düzey görevi yürütüyor?

Karl-Heinz Holland hangi alanlarda çalıştı? Hangi şirketin CEO’su olarak görev aldı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Karl-Heinz Holland hakkında merak edilenler...

İstanbul ve İzmir'de su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı! Sahil şeridine dikkat! Tarih verildi! 

80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridinin sular altında kalabileceği gündeme geldi. İstanbul ve İzmir'deki su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı. Peki hangi ilçeler etkilenecek? 

Bu uygulamaya rağbet çoğalıyor! 6 günde 500.000 indirmeye ulaştı

OpenAI'nin ChatGPT uygulaması, bugünün 11 küresel pazara daha yayılmasından önce yalnızca ABD ve iOS olmasına rağmen muhteşem bir başlangıç ​​yaptı. Uygulama zekası sunucusu data.ai aracılığı ile yapılan yeni bir analize göre, uygulama lansmanından bu yana ilk altı günde yarım milyon indirmeyi çokta

Marmara Denizi 50 santim yükselecek, sahiller su altında kalacak!

Bu uyarıyı Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Kurnaz yaptı. Kurnaz, “Deniz yükseleceği için İstanbul Boğazı’nda sahile yakın binalar su altında kalacak. Sahil ulaşımı imkansız hale gelecek” dedi.

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin Hatay'ın kıyı şeridinde yol açtığı yıkıntı, su altı kameralarıyla kaydedildi. İskenderun, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde yapılan çekimlerde fay hattının denizaltındaki tahribatı görüntülendi.

İstanbul’daki o gökdelenler için şok karar!

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki “Four Winds Park Residance” gökdelenleri, 2020 yılından sonra çıkarılan yeni düzenleme sonrası tekrar gündeme oturdu.

Bartın'da konutları su altında kalacaklar için 102 yeni konut yapılıyor! 2023'ün ilk çeyreğinde teslim edilecek!

Bartın'da Kozcağız Barajı'nın faaliyete geçmesiyle konutları su altında kalacak köylüler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından her biri 3 oda 1 salon müstakil daireden meydana gelen 102 Tarımköy Konutu inşa ediliyor.

Bosch su sebillerinde görülmemiş fiyat! 1.400 TL indirim! İşte 31 Ekim 2022 fiyat listesi...

Mutfaklara şıklık katan ve pratik kullanım sağlayan Bosch su sebillerinde indirim fırsatı var. İşte 31 Ekim 2022 fiyat listesi...

Lidio CEO'su Emre Güzer 2023 hedeflerini açıkladı: 4 milyon kullanıcı ve 250 milyon TL gelir

Finansal teknolojiler sektörüne ‘Ödemelerde sınırsız özgürlük’ sloganı ile katılan Lidio 2023 yılında 4 milyon tüketiciye ulaşmayı hedefliyor. Sektörde fark yaratacaklarını söyleyen Lidio Kurucu Ortağı ve CEO’su Emre Güzer, önümüzdeki yıl 250 milyon lira gelir elde hedeflediklerini açıkladı.

Su altı fotoğrafları çekmek isteyenler müjde! Samsung Galaxy Note 20 Ultra hep yanınızda! 22 Haziran 2022 fiyat listesi!

Tatilde su altı fotoğrafları çekmek isteyenler Hepsiburada'dan müjde geldi! Hepsiburada, Samsung'un suya dayanıklı amiral gemisi telefonuna indirim yaptı! Peki, Hepsiburada'da Samsung Galaxy Note 20 Ultra fiyatları ne kadar? İşte 22 Haziran 2022 fiyat listesi...

Su altı gökdelenleri nerede inşa edilecek Haberi

Su altı gökdelenleri nerede inşa edilecek

Su altında yaşam hayal olmaktan çıkıyor. Belçikalı tasarımcı Vincent Callebaut tarafından hayata geçirilmesi planlanan ‘Aequorea’ projesiyle 20 bin kişinin yaşayacağı bir yaşam alanı kurulması hedefleniyor.


Dünyada bir ilk olacak yaşam projesinde sualtı gökdelenlerinin yer alacak olması dikkat çekiyor. Çevre dostu yönüyle öne çıkan su altı kasabası, kendi enerjisini ve elektriğini üretecek. 2050’de hayata geçirilmesi planlanan su altı gökdelenlerinin yeri için Brezilya’nın Rio De Janerio kıyıları düşünülüyor. Tasarımcı Callebaut, ekolojik su altı yaşamında her bir metrekarenin 1.430 sterline (6.150 TL) mâl olacağını açıklarken, ekolojik evlerde tarım yapılabileceğini ve okyanustan balık tutulabileceğini söyledi. Su altı kabasında, evler, ofisler, laboratuarlar, tarım alanları ve deniz çiftlikleri yer alacak. Temiz su ihtiyacı ise okyanus sularını arıtmak için açılacak tesislerle sağlanacak....