06 / 05 / 2024

Su kaybına karşı tedbir

Su kaybına karşı tedbir

ALTER Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik Genel Müdür Yardımcısı Dide Özdikmen Özçelik "Su kayıplarını önlemek için ilk adım su temin sistemini ve dağıtım şebekesini tanımaktan geçiyor" dedi.

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Emlak piyasasındaki duyarlılık kötüleşiyor! Küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor!

Gündemden düşmeyen emlak piyasasındaki duyarlılık daha da kötüleşirken, küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yeşim Salkım isyan etti! Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor...

Ünlü sanatçı Yeşil Salkım, enflasyonun düşmemesi durumunda zamların bir işe yaramayacağından bahsederek, isyan etti. Salkım '' Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor'' dedi.

Silivri imar planlarına vatandaşlardan yeni suç duyurusu: Evlerimizi elimizden alacaklar!

2013'te iptal edilen ancak geçen aralık ayında yeniden yürürlüğe alınan Silivri imar planlarına karşı vatandaşlardan suç duyurusu geldi. Bölge sakinleri "Evlerimizi elimizden alacaklar" endişesi yaşıyor...

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı nedeniyle ikinci kez hakim karşısında!

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı suçlamasına yönelik süren davanın duruşmasında ikinci defa hakim karşısına çıktı. Trump Jr, savunma tarafının ilk tanığı olarak ifade verdi. Trump Jr, verdiği ifadede suçlamaları reddetti.

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

Bakan Tunç'tan deprem bölgesi için flaş açıklama! Yasa geliyor: Yıkım kararına karşı davalar 170 güne düşecek!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem bölgesinde yıkım kararlarına karşı açılan davalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Tunç'un o açıklaması...

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Su fiyatlarına yüzde 233,33 zam geldi! İşte zam sonrası güncel su fiyatları

Yozgat Belediyesi, Eylül Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı'nda suyun metreküp fiyatına büyük bir zam yapılmasını kararlaştırdı. Bu kararla birlikte su fiyatlarına yüzde 233,33'lük bir zam uygulanacak.  İşte zam sonrası güncel su fiyatları...

Son 4 yılda TL, Sterlin karşısında 4 kattan fazla eridi! İngilizler, akın akın Türkiye’ye geliyor!

Türk Lirası, Sterlin karşısında 4 kattan daha fazla değer kaybına uğrayınca, Türkiye İngiliz tatilcilerin gözde tatil yerlerinden biri oldu. 2019 yılına kıyasla tatil için Türkiye’yi tercih eden İngilizlerin sayısının arttığı belirtiliyor.

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

Su kaybına karşı tedbir Haberi

Su kaybına karşı tedbir

ALTER Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik Genel Müdür Yardımcısı Dide Özdikmen Özçelik "Su kayıplarını önlemek için ilk adım su temin sistemini ve dağıtım şebekesini tanımaktan geçiyor" Son yılların en kurak yazını geçiren Türkiye'de su kullanım ve iletim sorunları yeniden gündeme geldi. 


Dünya genelinde, su kaynaklarından tüketicilere kadar iletilen sulardaki kayıplar yüzde 10 ila 20arasmda değişirken, bu oranın Türkiye'de yüzde 43 seviyelerinde yer alması İstanbul'da düzenlenecek uluslararası toplantıyla masaya yatırılıyor. 


Su kayıplarını önlemenin su temin sistemini ve dağıtım şebekesini çok iyi tanımaktan geçtiğini ifade eden ALTER Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik Genel Müdür Yardımcısı Dide Özdikmen Özçelik, 28-29 Ağustos günlerinde düzenlenecek toplantıda, su idareleri ve belediyelerin yeni su kaynakları arayışına başlamadan önce, mevcut içme suyu şebekelerinde gerekli iyileştirme çalışmalarını yapmalarının daha yararlı olacağına dikkat...