06 / 05 / 2024

şuyulaştırma neden yapılır

şuyulaştırma neden yapılır

Kabaoğlu bölgesinde 404 hektar alanda imar planlarının ardından yapılan şuyulandırma çalışmaları askıya çıktı. İtiraz sürecinin ardından tapular dağıtılacak ve bölgede 50 bin nüfusa hitap edecek yeni şehrin adımları atılacak.

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) artık düzenlemein bir önce yapılmasını ve aldığı şekillenme üzerine hayatımıza devam edelim görüşünde. Fakat  akıllara takılan en büyük soru, EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?  

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır? soruları destekten yararlanmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. İşte konuya dair detaylar!

Kamulaştırma nedir? Kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma nedir, kamulaştırma nasıl yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

Türk Telekom KPSS'siz 6 bin lira maaşla personel alacak! Türk Telekom personel alımı başvuruları nasıl yapılır?

Türk Telekom 6 bin lira maaş ile çalışacak personel alacak! Ayrıca KPSS şartı bulunmuyor! Peki, Türk Telekom 2022 senesi personel alım koşulları nelerdir? Başvurular nasıl yapılır? İşte tüm ayrıntılar...

Miras araştırması nasıl yapılır? Ölen bir kişinin taşınmaz, araç ve para sorgulama işlemi 

Miras araştırması, bir kişinin ölümünden sonra mirasçıları tarafından, taşınmaz, para veya aracının olup olmadığını öğrenmek amacıyla yapılır. Oldukça karmaşık bir süreç olan miras araştırması uygun şekilde yapılmadığında mirasçılar hak kaybına uğrayabilir…

Arazi toplulaştırma seferberliği hızlandırılıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında bu yıl ekim itibarıyla 256 bin hektar alanda toplulaştırma tescili yapılırken, sene sonuna kadar 541 bin hektarda toplulaştırmanın tamamlanması planlanıyor.

Emlak vergisi yapılandırması nasıl yapılır?

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefler için yapılandırma müjdesini araştırmaya başladı. Peki emlak vergisi yapılandırma başvuruları başladı mı? Emlak vergisi yapılandırması nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır 2020?

Bir ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara  bankalar tarafından, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla verilen bir kredi türüne konut kredisi deniyor. Peki konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır 2020?

Neden altına yatırım yapılır? Neden dolara yatırım yapılmaz?

Tebernüş Kireçci bugün saat 16.00'da doların tarih süreci ışığında dolara neden yatırım yapılmaz? Altına neden yatırım yapılır?" konusunu anlatacak.

şuyulaştırma neden yapılır Haberi

şuyulaştırma neden yapılır

İzmit Belediyesi’nin geçtiğimiz Kabaoğlu Üçtepeler, Sarıcalar’da ve Kabaoğlu Merkez’de imar planlarını tamamlandıktan sonra başlattığı şuyulandırma çalışmaları da tamamlandı. Dün itibariyle askıya çıkan çalışmada itirazlar sona erdikten sonra bölgenin yerleşime açılması ile ilgili son şekli verilecek. Kabaoğlu Üçtepeler’de 115, Kabaoğlu Sarıcalar’da 170 ve Kabaoğlu Merkez’de 119 hektar olmak üzere toplam 404 hektarlık alan şuyulandırılarak Gelişme Konut Alanı haline getirildi. Akpınar bölgesinde ise şuyulandırılan 60 hektar alan ile ilgili itiraz süreci ise devam ediyor.


TAPULAR DAĞITILACAK


Sanayinin yoğun olduğu İzmit’e yaşanan göç ve doğal nüfus artışı nedeniyle kent merkezindeki nüfus yoğunluğunu kent dışına çıkarmak için İzmit Belediyesi, Kentsel Gelişim alanlarında çalışmaları bitiriyor. Arızlı’da yapılan şuyulandırma çalışmalarında tapular dağıtıldıktan sonra sıra Kabaoğlu köyü bölgesine geldi. 404 hektar alanda yapılan şuyulandırma çalışması sonuçlandı ve askıya...