07 / 05 / 2024

Tabiat varlıklarına yönelik çalışmalar

Tabiat varlıklarına yönelik çalışmalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’de 2 bin 134 adet doğal sit alanı ve 16 adet özel çevre koruma bölgesinin bulunduğunu açıkladı.Tabiat varlıklarına yönelik çalışmalarında hız kesilmiyor.

Bakan Göktaş'tan Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik açıklama: Deprem bölgesindeki illerimizden başlayacağız!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik pilot proje olan Aile ve Gençlik Bankası projesinin deprem bölgesindeki illerden başlayacağını açıkladı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

ABD'de kripto platformlarına yönelik baskı ve denetimler sıkılaştı!

Kasım ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve ABD Adalet Bakanlığı'nın kripto para borsası FTX hakkında soruşturma başlatması sonrası alım satım platformlarına yönelik baskılar artmaya başladı.

7500 TL emekli aylığı alan emeklilere müjde! Bakan resmen açıklandı! Yeni zam için çalışmalar başladı!  

Emekli aylıklarına yönelik yeni bir düzenleme yapılması gündeme geldi. Yapılması beklenen düzenlemeyle yönelik değerlendirmelerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Peki, yeni zam ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Yüzde 25 zam Meclis'ten geçti! TBMM, memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam kanununu kabul etti!

TBMM Genel Kurulu, en düşük memur maaşlarının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını içeren kanun teklifinin birinci bölümünü kabul etti. Teklif, aynı zamanda bazı vergilerde artış öngörüyor.

Ev hanımlarına yönelik 3.700 TL destek ödemeleri başvuru şartları ve detayları!

Ev hanımlarının yükünü hafifletmek için önemli bir adım atılıyor. Milyonlarca ev hanımı için düzenlenen destek ödemeleriyle ilgili detaylar sonunda açıklandı. Ev hanımlarına yönelik sağlanacak olan destek ödemesi tutarı 3.700 TL olacak. İşte destek ödemesi için gereken başvuru şartları...

Netflix şifre paylaşımı yapanın faturasına yansıma yapacak! Bakın şifre paylaşan ne kadar ödeyecek?

Netflix, kullanıcıların hesaplarını paylaşma alışkanlıklarına yönelik yaptığı sıkı denetimlerin ardından, ABD'deki kullanıcılarından hesap paylaşımı için ücret talep etmeye başladı. Hesap sahibiyle aynı evde yaşamayan kişiler ek ödeme ile hesap paylaşımdan yararlanabilecekler.

Borsadan çıkan yatırımcılar yastık altına yöneldi! Altın ve döviz tercihi arttı! 

Yatırımcıların, sayılı günler kalan seçimin çok öncesinde belirsizlikler ile endişelerini finansal varlıklarına yansıttı. KKM dahil TL mevduat artsa da döviz tevdiat hesapları ile hisse senedinden çıkan yatırımcıların bir kısmının fiziki altın ve döviz ile yastık altına yöneldiğine dikkat çekildi.

Bankalar neden kredi musluklarını kapattı? İşte İş Bankası Genel Müdürü Aran’dan çarpıcı açıklamalar…

İş dünyasından zaman zaman bankalardan kredi alamadıklarına yönelik kamuoyuna yansıyan şikayetler oluyor. Reel sektör temsilcileri krediye erişemedikleri için nakit darboğazı yaşadıklarından yakınırken, bir an önce sorunun çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

MASAK'tan kripto para borsası FTX ile ilgili flaş karar! Mal varlıklarına el konuldu

MASAK’ın FTX hakkında açtığı soruşturma kapsamında şirket sorumlusu Sam Bankman-Fried ve diğer ilgililerin mal varlıklarına el konulduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

Yerli yatırımcı pay senedi varlıklarında yükseliş! 1 trilyon TL’yi aştı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, yerli yatırımcıların pay senedi varlıklarının eylül ayı sonu itibarı ile 1 trilyon 36 milyar Türk Lirası’na ulaştığını duyurdu. İşte detaylar…

Emekli aylıklarına yüzde 40.4 zam müjdesi! Bu maaşlara inanamayacaksınız! Hemen  kalem kalem zamlı maaşlara bakın!

Uzun zamandır yılda bir kez artan emekli milletvekili aylıklarına bu sene ara zam yapılacak. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, emekli milletvekillerinin aylıkları ek bütçe yasa teklifi ile Temmuz'da yüzde 40.4 oranında artacak. İşte detaylar...

Tabiat varlıklarına yönelik çalışmalar Haberi

Tabiat varlıklarına yönelik çalışmalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’de 2 bin 134 adet doğal sit alanı ve 16 adet özel çevre koruma bölgesinin bulunduğunu açıkladı.


Bakan Güllüce, özel çevre koruma bölgeleri, tabiat varlıkları ve doğal sit alanları gibi korunan alanların tespit, tescil, değerlendirme ve uygulamalarınınÇevre ve Şehircilik Bakanlığının görev alanı olduğunu kaydetti.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından doğal sit alanlarına ilişkin sayısal verilerin dijital ortama aktarıldığını belirten Bakan Güllüce, “Vatandaşlarımızın internet üzerinden bu bilgilere ulaşabilmesi amacıyla web tabanlı olarak çalışan ‘Sit Alanları Yönetim Sistemi Projesi’ uygulamaya konulmuştur” dedi.


Bakan İdris Güllüce, proje ile ülkenin tamamında özel çevre koruma bölgeleri, doğal sit alanları ve tabiat varlıklarıenvanterinin sayısal ortama aktarıldığını ifade etti.


Korunan alanlarda, belediyelere yatırım ve proje destekleri sağlandığını vurgulayan Bakan Güllüce, ayrıcanesli tehdit ve tehlike...