27 / 04 / 2024

Taca İnşaat projeleri

Taca İnşaat projeleri

New York’ta, her yıl dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firmasını açıklayan Engineering News Record bu yılki etkinliği de gerçekleştirildi.

Türk müteahhitler dünyada bir marka!

Türk müteahhitlerinin dünyada marka olduğunu belirten Taca İnşaat’ın patronu Tayyar Akkurt, “Hem ürün kalitesi hem de zaman açısından bizim üzerimize yok. Bir de Eximbank’ın desteği ile gidersek, alamayacağımız iş yok. Ülkemize ciddi döviz kazandırırız” şeklinde konuştu.

Taca İnşaat, Dubai Expo’ya odaklandı!

Expo 2016 için 200 milyon liralık yatırım yapan Taca İnşaat, Dubai Expo’ya odaklandı. Birkaç ay içinde ihaleye çıkılacağını söyleyen Tayyar Akkurt, “El Maktum’un oğlu ile ortak şirket kurduk. Hazırlanıyoruz” dedi

Expo Kulesi ve Antalya Kongre Merkezi 6 ayda yapılacak!

Expo 2016 Antalya etkinliği kapsamında organizasyonun simge yapıları olan Expo Kulesi'ni ve Antalya Kongre Merkezi'ni Taca İnşaat hayata geçiriyor.

Tayyar Akkurt kimdir?

Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt kimdir? Tayyar Akkurt ne zamandan beri inşaat sektöründe çalışıyor? Tayyar Akkurt ve Taca İnşaat'ın hayata geçirdiği projeler nelerdir?

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, kimler tarafından yapılır?

İnşaat projeleri başlamadan önce en sık karşılaşılan kavramlardan biri de arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesidir. Peki, Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Işıklar Holding'in ilk inşaat projeleri Bartın ve Sofya’da başladı! Konut fiyatları 4 milyon TL civarında olacak! 

Işıklar Holding de konut projeleri için düğmeye bastı. Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ bünyesinde ilk inşaata Bartın ve Sofya’da başlayan Işıklar Holding, projelerin inşaatına başlandığını, 1,5 sene sonra biteceğini belirtti. Projelerde konut fiyatları yaklaşık 4 milyon TL olacak. İşte ayrıntıl

2023 çimento fiyatlarına zam geldi mi? 1 kg, 25 kg ve 50 kg çimento fiyatları ne kadar? 1 Temmuz çimento fiyat listesi

İnşaat projeleri için temel malzemelerden biri olan çimento, yapıların dayanıklılığı ve sağlamlığı açısından büyük önem taşıyor. Peki 2023 çimento fiyatlarına zam geldi mi? 1 kg,3 kg,5 kg, 25 kg ve 50 kg çimento fiyatları ne kadar? 1 Temmuz çimento fiyat listesi.

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi Baycılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Taşkan tarafından kuruldu.

TOKİ Aydın 2023 projeleri için tarihler tek tek açıklandı! 550 konutluk iki yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ Aydın 2023 projeleri için tarihler tek tek açıklandı... 550 konutluk iki yeni projeyi sakın kaçırmayın... İşte TOKİ Aydın projeleri 2023 detayları...

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31888 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelik...

Barbaros Reserve-Bodrum Residences inşaatı yeniden başladı!

İnşaat projeleri ile dikkatleri üzerine çeken Sera Group, Barbaros Reserve-Bodrum Residences projesine kaldığı yerden devam ediyor.

Moskova'da yılın inşaat projeleri seçildi! 

8 Ağustos İnşaatçılar Günü'nü kutlayan Moskova Belediyesi, yılın en iyi inşaat projelerini belirledi 

İnşaat sektöründen kamu inşaat projeleri için fiyat farkı talebi!

İnşaat sektöründeki maliyet artışları gündemden düşmüyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de konuya ilişkin konuştu. 

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Taca İnşaat projeleri Haberi

Taca İnşaat projeleri

Dünya Gazetesi'nden Hakan Güldağ bugünkü yazısında ''ödüllü müteahhitten 'Çin’i geçme' formülü'' başlığı ile Taca İnşaat'ı anlattı. 

New York’ta, her yıl dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firmasını açıklayan Engineering News Record’un etkinliğindeyiz...

Sabah dünya ekonomisi ve müteahhitlik sektörüne ilişkin değerlendirmeler yapıldı...

Akşama da ödül töreni...

Kısaca özetlemek gerekirse, dünya müteahhitlik sektöründe iki ülke öne çıkıyor:

Çin ve Türkiye...

Zaten ödül töreni de bunun göstergesi gibiydi...

20 kadar ENR Ödülü verildi o akşam...

Çin ve Türk müteahhitlik firmaları 4’er, 5’er ödül aldı.

ENR’nin listesinden de hatırlayacaksınız, son dönemde Çinli firmalardan sonra Türkler 40’tan fazla firmayla ikinci sırada yer alıyor.

Uluslararası müteahhitlik işlerinin son dönemde yoğunluk kazandığı yer ise Afrika...

Afrika’ya, Avrupa ve Amerikan firmaları pek gitmek istemiyor...

‘Başkaları yapsın, biz mühendislik hizmeti verelim, projeleri denetleyelim, damgayı basalım’ havasındalar...

Özetle, ‘riski başkaları alsın, biz terlemeden komisyonumuzu alalım’...