06 / 05 / 2024

takas işleminin özellikleri

takas işleminin özellikleri

Aynı değerde olan ya da olmayan, ihtiyaç halindeki malların birbiri ile değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. İşte, trampa işleminin özellikleri!

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Üsküdar Çengelköy’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın mülkiyet sahipleri arasında olduğu 29 Mayıs Sitesi’nin tahliye işlemi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aktarılan detaylara göre rezerv alan ilan edilen sitede tahliye işleminin yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Çay tiryakilerine özel Tefal BJ201F My Tea çay makinesi satışta! İşte özellikleri ve fiyatı...

Zaman ve mekân fark etmeden sürekli çay içmek isteyen ve çay içmeden kendine gelemeyen tiryakiler için Tefal güvencesiyle yeni bir çay makinesi satışa sunuldu. Bu kapsamda, Tefal BJ201F My Tea çay makinesinin en uygun nerede satıldığı ve hangi özelliklerinin bulunduğu merak konusu oldu.

Motorola, uygun fiyatlı Moto G14 modelini tanıttı; İşte özellikleri ve fiyatı

Akıllı telefon dünyasındaki rekabetin üst düzeyde olduğu günümüzde, uygun fiyatlı modeller arayan kullanıcılar için Motorola yine çözüm sunuyor. Ürettiği alt ve orta segment cihazlarla dikkat çeken Motorola, uygun fiyatlı ve yüksek performanslı yeni modeli Moto G14'ü tanıttı.

Yatırımcılar dikkat! Borsa tatile giriyor! Takas işlemleri için yeni tarih resmen belli oldu!

Gelecek hafta salı günü Kurban Bayramı sebebiyle 3,5 günlük tatile girecek olan Borsa İstanbul'da, yarın yapılacak olan işlemlerin takası 3 Temmuz Pazartesi gerçekleştirilecek.

Fiyat performans ürünü Altus çamaşır makinesine büyük ilgi! İşte özellikleri ve fiyatı

Altus AL devir çamaşır makinesinde emniyetli kullanım imkanı üst düzey olduğu için ev hanımları çok fazla rağbet ediyor. Dolayısı ile fiyatı en çok araştırılan ürünler arasına giriyor.  Peki 08 Haziran 2023 fiyat listesi nedir?

Motorola, Yeni Katlanabilir Razr 40 Serisini Tanıttı: İşte Özellikleri ve Fiyatları!

Tabii, işte Motorola'nın bugün heyecanla beklenen Razr 40 serisini duyurduğu bilgisi. İşte Motorola Razr 40 ve Razr 40 Ultra modellerinin özellikleri ve fiyatı...

Huawei Nova 11 serisi Türkiye'de satışa sunuldu! İşte özellikleri ve fiyatları!

Bugün, Huawei, Türkiye'de merakla beklenen yeni Nova 11 serisini tanıttı. İşte, kullanıcıların heyecanla beklediği özellikler ve satış fiyatlarıyla birlikte Huawei Nova 11 serisinin detayları...

Honor, Amiral Gemilerine Meydan Okuyor: Honor 90 Pro Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı!

Bağımsız bir şirket olan Honor, fiyatına göre sunduğu özelliklerle dikkat çeken yeni akıllı telefonu Honor 90 Pro'yu tanıttı. İşte Honor 90 Pro'nun özellikleri ve fiyatı...

Etkileyici tasarımı ile Xiaomi Civi 3 piyasaya çıktı! İşte özellikleri ve fiyatı

Bir dizi sızıntı ve söylentiden sonra , Xiaomi nihayet Çin'de Xiaomi Civi 3 akıllı telefonunu piyasaya sürdü. 2022'de piyasaya sürülen Xiaomi Civi 2'nin doğrudan halefi olarak geliyor. Cihaz, Öyleyse Xiaomi Civi 3'ün teknik özellikleri ve fiyatına daha yakından bakalım.

İqoo pad 23 Mayıs'ta piyasa çıkıyor! İşte özellikleri

iQOO, Çin'de iQOO Neo 8 serisini piyasaya sürmek için hazırlanıyor . Bu cihazların zaten 23 Mayıs olarak belirlenmiş bir lansman tarihi var. Ancak, şirket aynı zamanda ilk tableti olan iQOO Pad'in yan yana etiketleneceğini doğruladığı için yalnız olmayacaklar.

Sony Xperia 1 V piyasaya sürüldü! İşte özellikleri

Sony kısa bir süre önce küresel pazarlarda yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia 1 V'yi tanıttı ve düşük ışıklı fotoğrafçılıkta önemli bir gelişme vaat eden mobil yığın sensör için benzersiz Exmor T'yi tanıttı.

Google, yeni katlanabilir telefonu Pixel Fold'u tanıttı: İşte özellikleri ve fiyatı!

Google, uzun süredir beklenen Pixel Fold adlı katlanabilir telefonunu sonunda tanıttı. I/O 2023 konferansında duyurulan bu yeni cihaz, birçok özellikle birlikte geliyor. İşte, Google Pixel Fold hakkında bilmeniz gerekenler...

Dakikalar içerisinde şarj olan Xiaomi 13 Ultra herkesi hayran bırakacak! İşte özellikleri ve fiyat listesi

Türkiye pazarında büyük paya sahip olan Çinli firma ve ürettiği Xiaomi 13 Ultra modeli, hızlı şarj desteği ile piyasaya çıktı. Bahsi geçen model dakikalar içerisinde şarj olacak.  İşte ortaya çıkan tüm detaylar.

takas işleminin özellikleri Haberi

takas işleminin özellikleri

Trampa işleminin özellikleri!

Aynı değerde olan ya da olmayan, ihtiyaç halindeki malların birbiri ile değiştirilmesi işlemi trampa olarak karşımıza çıkıyor. Eş değerdeki dükkan ve arsa, konut ve mağaza trampa edilebiliyor. 


Bu hususta trampa işlemi yapılacak taşınmazlarda malların değerlerinin birbirine eşit olması gerekmiyor.  Değerler arasında eşitlik olmadığı takdirde, aradaki fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabiliyor. 


Değer eşitliği için  ödenecek bir bedel işlem sırasında peşin ödenmeyecekse, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek tesis edilebiliyor. Farklı il ve ilçelerde bulunan taşınmaz malların trampa (takas) yapılması da mümkün. 


Trampanın özellikleri!

Trampa büyük kârlara ve zararlara neden olabiliyor.  Malların piyasa değeri konusunda bilgisi ve dengesini bulunmayanlar, sürekli aldanma tehlikesi ile karşı karşıya kalınabiliyor. 


- Mallar bölünebilir türden değilse değişim yine güçleşecek ve hatta malın türüne göre, bazen olanaksızlaşıyor. 


- Değişimi...