02 / 05 / 2024

tapu ehliyet geçerliliği

tapu ehliyet geçerliliği

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi ile tapu devri gerçekleşiyor. Peki, tapuda kimlik yerine tapuda ehliyet geçerli mi?

TOKİ'nin Birecik ve Eyyübiye'de hayata geçirdiği deprem konutları yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem bölgesinde hayata geçirdiği konutlar yükseliyor.

Ehliyet almak isteyenler dikkat! Ehliyet almanın maliyeti 20 bin lirayı geçecek...

Yeni yılda ehliyette kurs, harç ve sınav bedellerinin yükseleceği açıklandı. Buna göre, ehliyet almak isteyenler için kurs ücreti ve harçlarla birlikte bu sene yaklaşık 10 bin lira ödeme yaparken, gelecek yıl zamlarla beraber fiyatın 20 bin lirayı geçmesi bekleniyor. İşte haberin ayrıntıları...

Kahramanmaraş'ta esnaf için inşa edilen geçici iş yerlerinin yüzde 92'si teslim edildi!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar gören esnaflar için toplamda 64 noktada planlanan 4 bin 55 geçici iş yerinden 3 bin 573'ü hak sahiplerine verildi.

Türkşeker fabrikalarına 613 geçici işçi alınacak! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Tek tek açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmesi amacıyla farklı branşlarda toplam 613 geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman?

Tapu sahiplerine önemli uyarı: Tapu belgeleri geçersiz mi olacak?

Taşınmaz mal sahipleri için son derece önemli olan bazı kritik detaylar gün yüzüne çıktı. Bu ayrıntılar, tapu sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Özellikle bazı durumlarda tapu belgelerinin geçerliliğini yitirebileceği vurgulanıyor. İşte tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

Aile konutu nedir? Aile konutu özellikleri nelerdir?

Aile konutu olarak adlandırılan ve hukuki açıdan geçerliliği olan yaşam alanı, aile ve evli çiftlerin hak sahibi olduğu alanlardır. Hukuki kararlarla belirlenen aile konutunun özellikleri, diğer taşınmaz alanlardan farklı kılar. Peki aile konutu nedir, diğer taşınmazlardan farkı nedir?

İBB'den fahiş kira fiyatlarının önüne geçmek için dikkat çeken öneri

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti. Gökce, son dönemlerde fahiş kiraların önüne geçmek için kademeli emlak vergisi uygulaması önerisi yaptı. İşte tüm detaylar...

Hatay'da 2 bin 509 depremzede esnaf geçici iş yerlerine kavuştu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da 2 bin 509 esnafa devlet desteğiyle inşa edilen geçici iş yerleri teslim edildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vaktidir!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman'da yaptığı konuşmasında deprem konutlarına ilişkin konuştu. Kurtulmuş, kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vakti vurgusu yaptı.

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tek tek açıkladı!

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Merak edilen o soruya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yanıt verdi. İşte detaylar...

Bakan açıkladı; 26 bin 982 geçici işçi kadroya alınıyor!

Türkiye'de 26 bin 982 geçici işçinin kadroya geçiş işlemleri başladı. Bu, Türkiye'deki geçici işçilerin istihdam koşullarında önemli bir değişiklik olabilir. İşte detaylar...

Binlerce geçici işçi için beklenen açıklamalar peş peşe geldi! İşte son durum!

Geçici işçiye kadro düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilirken heyecanla beklenen düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra geçici işçilere kadrolu işçi statüsünde çalışacak ve sosyal haklarında iyileştirmeler sağlanacak. Konuya ilişkin yetkili isimden beklenen açıklama geldi.

tapu ehliyet geçerliliği Haberi

tapu ehliyet geçerliliği

Tapuda ehliyet geçerli mi?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi ile tapu devri gerçekleşiyor.


Tapuda hem alıcı hem de satıcının yanında bulundurması gereken bazı belgeler bulunuyor. Tapuda gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor. Peki, tapuda ehliyet geçerli mi?


1. Satılması istenen taşınmaza ait tapu senedi,

2. Satıcı ve alıcıların fotoğraflı nüfus cüzdanları, 

Satıcıların birer, alıcıların ikişer adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafları

3. Tapu sahibi işleme bizzat gelmiyor ise, temsile ilişkin belge, (Vekâletname, vasi kararı, kayyım kararı vb. )Vekil veya temsilci olan kişinin fotoğraflı nüfus cüzdanı ve bir adet vesikalık fotoğrafı,

Yine alıcılardan da bizzat gelmeyen var ise onları temsil eden kişilerin fotoğraflı nüfus cüzdanları, vesikalık fotoğrafları ve temsile ilişkin belge

4. Satışı yapılacak olan taşınmaza...