04 / 05 / 2024

tapu eski eser şerhi

tapu eski eser şerhi

Eski eser şerhi, korunması gerekli olan taşınmaz malların tapusu üzerinde konulabiliyor. Şerh, taşınmazın niteliklerine göre derecelendiriliyor. Peki, tapuda eski eser şerhi varsa ne olur? İşte yanıtı..

Tapuda yeni dönem başladı! Eski kimlik ile tapu işlemi geçerli olacak mı?

Tapu dairelerinde sil baştan değişiklikler yapılırken tapuda yeni döneminde başladığı kaydedildi. Buan göre, yeni kimlik ve eski kimlik ile işlem konusunda merak edilen detaylar belirtildi. 

Tapu dolandırıcısı TOKİ arsa çekilişinde vatandaşları 430 bin TL dolandırdı! 

Eskişehir'de bir dolandırıcı TOKİ arsa çekilişine katılan vatandaşları tapu verme vaadiyle 400 bin TL dolandırdı.

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

Dedenizin eski tapusu için kadastrosu yapılır mı?

Kadastro, bir bölgenin arazi mülkiyetlerini ve sınırlarını resmi olarak kaydeden, belgeleyen ve haritalandıran bir süreç ve sistemler bütünüdür. Dedenize ait bu eski tapu için zaman aşımı geçerli mi?

Tapu sorgulama! Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu kaydı sorgulaması, miras paylaşımı konusunda bilinen işlemlerden biridir. Peki ölen kişinin kayıtlarına nasıl ulaşılır? İşte detaylar!

Eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu işlemleri sırasında eski bir tapuya ulaşılmak gerekebilir. Bu durumda vatandaşlar eski tapu kayıtları nasıl bulunur? sorusu yanıtlanmayı bekleyen sorulardandır.

Tapu hangi hallerde bozulur? Eski tapu nasıl bulunur?

Tapu işi olan vatandaşlar, Tapu hangi hallerde bozulur? Eski tapu nasıl bulunur? Sorularını sıkça sormaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder?

Tapu devri; konut, arsa, arazi ya da iş yeri gibi herhangi bir taşınmaza ait kullanım hakkının eski sahibinden yeni sahibine resmi belgeler ile geçirilmesi anlamına geliyor. Peki, Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder? İşte tüm detaylar...

Eski Elektrik İnşaat Mekanik Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Eski Elektrik İnşaat Mekanik Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Ekrem Gökduman ve Eser Enginar ortaklığında kuruldu.

Eskişehir Millet Bahçesi'nde sona geliniyor!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Türk Dünyası Kültür Ajansı olarak stadyum yerine yapılaşmaya açmadan büyük bir rekreasyon alanı millet bahçesi yapacağımızı 2014 yılında söylediğimizde pek inandırıcı gelmemişti ama bugün eser ortaya çıkıyor" dedi. 

Çengelköy'de 26.2 milyon TL'ye icradan satılık eski eser ev!

İstanbul Anadolu 21. İcra Dairesi Müdürlüğü İstanbul Çengelköy'de restorasyonu yapılmış havuzlu ve müştemilatlı eski eser evi icradan satışa çıkardı. 

Emlak sektöründen tapu harcı ve KDV indirimi talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Emlak sektörü olarak Hükümetten tapu harcı ve KDV indiriminin 2020 yılında devam etmesini ve ayrıca Kamu bankalarının 0.79 konut kredisinin peni ve eski konutların alım-satımlarında geçerli olmasını talep ediyor ve istiyoruz” dedi.

Emirgan Şerifler Yalısı'nın arsası satılıyor!

Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda ayakta kalan en eski eser olma niteliğindeki Emirgab Şerifler Yalısı’nın 3 bin 250 metrekare alanlı harem kısmının arsası İzale-i Şuyu ile satılıyor.

tapu eski eser şerhi Haberi

tapu eski eser şerhi

Tapuda eski eser şerhi!

Eski eser şerhi, korunması gerekli olan taşınmaz malların tapusu üzerinde konulabiliyor. Şerh, taşınmazın niteliklerine göre derecelendiriliyor. Örneğin; 1. derece eski eser, 2. derece eski eser ve 3. derece eski eser gibi..


Eski eser şerhi bulunan bir binanın eski eser derecesine göre restorasyon projesi veya restitüsyon projesi hazırlanarak restorasyon yapılanabiliyor. 


Ancak, koruma alanı belirlenmemiş sit alanı dışındaki tescilli parsellerde, bu parsele komşu olan veya aralarından yol geçse dahi bu parsele cephe veren parsellerin koruma alanı olarak kabul edilmesine, bu alanlarda gelecekte yapılacak uygulamalarda aksaklıklara neden olunmaması için Koruma Kurulundan karar alınmadan herhangi bir uygulama yapılamıyor.


Tapuda eski eser şerhi olan taşınmazların harç muafiyeti..

2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun 3386 sayılı Kanunla değişik 21. maddesinin 3.fıkrasına göre;

"Tapu kütüğüne "korunması...