05 / 05 / 2024

Tapu hisse satışı 2015

Tapu hisse satışı 2015

Hisseli tapu, bir mülkiyetin sahibi olan ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği tapu çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Tapu hissesi satışı ve devri mümkün. İşte, tapu hisse devir işlemleri!

Geçen sene yapılan tapu ve satış işlemlerinden hazineye 60 milyar lira katkı sağlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 2023 yılında tapu ve satış işlemlerinden hazineye 60 milyar liranın üzerinde katkı sağlandığını kaydetti.

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Hisseli tapu, gayrimenkulün birden çok kişi tarafından ortaklaşa sahip olunduğu hallerde kullanılan bir tapu türü olarak bilinir. Peki hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Dünyanın en eski bankası Monte Paschi'de 1 milyar dolarlık hisse satışı

Kuruluş tarihi 1472 yılına kadar uzanan dünyanın en eski bankası İtalyan "Monte dei Paschi di Siena"nın yüzde 25’i, 920 milyon euro'ya yani 1 milyar dolara satıldı.

Emlak Konut GYO'dan yabancı kurumsal yatırımcıya 1,4 milyar liralık hisse satışı!

Hayata geçirdiği yeni projelerle dikkat çeken Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, yabancı kurumsal yatırımcıya 1 milyar 402,5 milyon liralık hisse satışı yaptı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Yabancı yatırımcıdan bir senenin en sert hisse satışı

TCMB aracılığı ile yayımlanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine nazaran yabancılar 26 Mayıs haftasında 378,7 milyon dolarlık kesin hisse satışı yaptı. Bu sayı haftalık oranda son bir senenin en büyük satışı olurken sene başından bu zamana kesin hisse satışı da 1,5 milyar doları geçti.

Borsada yabancı oranında tarihi düşüş! 4 ayda 1 milyar dolarlık hisse sattılar!

Yabancı takas oranı yüzde 27,85 ile tüm zamanların en düşük seviyesine inerken, sadece son 4 hafta içerisinde 385 milyon dolarlık yabancı hisse satışı yaşandı.

Noterden tapu hisse devri için gerekli evraklar nelerdir? Hisseli tapu nasıl üzerine alınır?

Tapu sahipleri özellikle hisseli tapu sahipleri alım ve satım işlemlerine dair her detayı bilmek istiyor. Hangi evrakların gerekli olduğu ve hangi koşullarda hangi işlemlerin yapılabileceği merakla araştırılıyor. İşte o detaylar!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapu satışı için gerekli evraklar hangileridir?

Hisseli tapuda özellikle satış işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte hem satış işlemine dair hem de istenilen belgelere dair araştırılan detaylar!

Babamdan kalan ev hissemi satabilir miyim? Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır?

Babadan kalan miras pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Özellikle satış sürecinde bilinmesi gerekenler vardır. İşte o detaylar!

Yabancılar geçen hafta 68 milyon dolarlık hisse satın aldı!

Borsada geçen hafta yabancılardan önemli miktarda alım gerçekleştirildi. Yurt dışında yerleşik  bulunan kişiler, toplamda geçen hafta boyunca 67,6 milyon dolarlık hisse senedi alımı yaptı.

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Patronlardan sürpriz karar: 17 milyar liralık hisse sattılar! Kimler hisse sattı? En büyük satışı kim yaptı?

Borsa İstanbul endeksi, geçen yıldan beri yükseliş trendini koruyor. Son haftalardaki volatil hareketlere rağmen uzmanlar borsanın cazibesini koruyacağını belirtirken, Borsa İstanbul’da bazı patronların hisse satışları dikkat çekiyor.

Tapu hisse satışı 2015 Haberi

Tapu hisse satışı 2015

Tapu hisse devir işlemleri!

Bir mülkiyetin sahibi olan ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği tapu çeşidine hisseli tapu deniyor. Hisseli tapu ile yapılan işlemler Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştiriliyor. 


Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında tüm hissedarların tapuda kendi satış işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. Ancak hisseli tapularda hangi kısmın kime ait olduğu bilgisi yer almıyor.


Ancak taraflar kendi aralarında gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verebiliyor. Bunun için kendi aralarında rızai taksim sözleşmesi imzalanması gerekiyor.


Hisseli tapu müstakil tapuya çevrilmesi..

Taşınmazın imara uygun ve ruhsatlı olduğu durumlarda belediye ayırma işleminin olabilirliğine onay verdikten sonra taşınmazın bölünme işlemleri yapılır ve müstakil tapuya çevrilebilir. Ancak bunun için taşınmazın tüm hissedarlarının onayının olması gerekiyor.


Tapu hissesi satışı...

Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin...