05 / 07 / 2024

tapu işlem fiyatları

tapu işlem fiyatları

Tapu dairelerinde yapılan tapu devir işlemlerinin tamamlanabilmesi için yapılan gayrimenkul satış rakamı üzerinden hesaplanan tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcı nasıl hesaplanıyor? İşte tapu işlemleri fiyatları...

Tapuda yeni dönem başladı! Eski kimlik ile tapu işlemi geçerli olacak mı?

Tapu dairelerinde sil baştan değişiklikler yapılırken tapuda yeni döneminde başladığı kaydedildi. Buan göre, yeni kimlik ve eski kimlik ile işlem konusunda merak edilen detaylar belirtildi. 

Kapalıçarşı altın fiyatları! Bugün gram altın 2,114 TL, çeyrek altın 3,505 TL'den işlem görüyor!

23 Şubat 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Kapalıçarşı'da gram altın 2,114 TL, çeyrek altın 3,505 TL'den işlem görüyor. Son dakika altın fiyatları.

Son dakika altın fiyatları: Gram altın 2 bin 53 TL, çeyrek altın 3 bin 394 TL'den işlem görüyor! 

Son dakika altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Bugün gram altın  2 bin 53 TL, çeyrek altın 3 bin 394 TL'den işlem görüyor. İşte 15 Şubat 2024 altın fiyatları.

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

Ticaret borsalarında 621 bin tonu aşkın fındık işlem gördü! İşte son dakika fındık fiyatları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Ticaret borsalarında Ağustos 2022-Temmuz 2023 tarihleri arasında 621 bin tonu aşkın fındık işlem gördü.Peki fındık fiyatları ne kadar? İşte son dakika fındık fiyatları...

Borsa kayıpta! Hangi hisseler prim yaptı, hangileri değer kaybetti? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsada bayram öncesi gelen satışlarla endeks yüzde 0,80 oranında gerileme ile günü 5 bin 18 puandan tamamladı. Peki, borsada kaç şirketin hisse senedi değer kazandı, hangileri değer kaybetti? En çok işlem gören hisseler hangileri? Altın ve dolar fiyatları ne oldu? Detaylar haberimizde..

Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Buğday kaç liradan işlem gördü? İşte 24 Ocak 2023 fiyat listesi…

Çok sayıda vatandaş yeni yılla birlikte ekmek fiyatlarına zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Peki buğday kaç liradan işlem gördü? İşte 24 Ocak 2023 fiyat listesi…

Dolarla işlem yapacaklar aman dikkat! 2000 yılından bu yana bir ilk yaşanacak

Dolarla işlem yapanlar için kritik döneme girildi. Fed'in Mayıs, Haziran, Temmuz ve Eylül aylarında 50'şer baz puan artırması bekleniyor. Dolar fiyatlarını da etkileyecek bu zincirleme, 2000 yılından sonra ilk kez olacak.

Tapu işlemlerinde yeni rekorlar yolda!

Tapu işlemleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "2021 yılı toplam işlem sayısı 12 milyon 726 bini geçti. Tapu harcı toplamı da 20 milyara yaklaştı" dedi.

Didim'de tapu işlemleri için yeni dönem!

Didim Belediyesi ile Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürlüğü arasında, emlak rayiç değeri gibi iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılmasının sağlanması için protokol imzaları atıldı. Anlaşmaya göre; tapuda işlem yapan vatandaşların belediyeden evrak alması gerekmeyecek.

Web Tapu ile Esenyurt'ta 150 bin işlem gerçekleşti!

Web Tapu sistemini kullanan ilk ilçelerden biri olan Esenyurt'ta son 10 ay içerisinde  150 bin tapu işlemi gerçekleştirildi. 

2020'de en çok tapu işlemi yapılan iller!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce açıklanan verilere göre; tapuda geçtiğimiz yıl 18 milyar 150 milyon 286 bin liralık işlem yapıldı. Peki tapuda en çok işlem yapılan iller hangileri? İşte tüm merak edilenler...

tapu işlem fiyatları Haberi

tapu işlem fiyatları

Tapu işlemleri fiyatları!

Tapu alım satım işleri, tapu müdürlüklerinde yapılıyor. İşlemin tamamlanabilmesi için müdürlük tarafından belirlenen bankaya, tapu harcının yatırılması gerekiyor. Peki söz konusu tapu işlemleri fiyatları nasıl hesaplanıyor, neye göre belirleniyor?


Tapu işlemi fiyatı, her yıl mevzuatta belirlenen tapu harç oranları ile hesaplanıyor. 2013 yılı mevzuatına göre tapu harç oranları binde 20 olarak belirlendi. Bu oran üzerinden hesaplanan tapu işlem fiyatı, hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı talep ediliyor.


Tapu harcı oranı, yapılan satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. Örneğin, 400 bin TL'lik gayrimenkul için 8 bin TL tapu harcı yatırılması gerekirken; 100 bin TL'lik gayrimenkul için ise 2 bin TL tapu harcı ödeniyor.


Tapu harcı ödeme süresi

Tapu işlemlerinin yapılabilmesi için tapu harcının müdürlük tarafından gönderilen mesajda belirtilen randevu saatinden önce ödenmesi gerekiyor....