02 / 05 / 2024

tapu kredi bedeli

tapu kredi bedeli

Taşınmaz mal alım satımlarında, tapu dairesinde verilen hizmete karşılık, tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki tapu gerçek satış bedeli nedir? Tapu gerçek satış bedeli rayiç bedel midir? Yoksa taşınmaz için çekilen kredi bedeli midir?

Hisseli tapuya kredi çıkar mı?

Hisseli tapuya kredi çıkıp çıkmayacağı merak edilen konular arasında bulunuyor. Peki, hisseli tapu nedir, hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte detaylar...

Atakent Didim Mavi'de hemen kredi ve hemen tapu fırsatı!

Aydın ili Didim ilçesi Aybük mahallesinde hayata geçirilen Atakent Didim Mavi'de hemen kredi ve hemen tapu fırsatı sağlanıyor. Dora Vadi projesinde ayrıca sabit faiz oranı imkanı da sunuluyor.

Ticaret mahkemesinden bildiri! Kredi çekerken ödenen komisyonlar iade edilecek! 

Bankaların müşterilerine yönelik olarak 'masraf ve komisyon alacağı' adını verdiği ve kredi sözleşmelerinde belirtilmeyen komisyon tahsilatları konusunda, mahkeme tarihi bir karar verdi. Çeşitli komisyon bedeli altında tahsil eden bankalara bu haber üzücü bir nitelik taşıyor. İşte bildiri detayları.

Hisseli tapu ile kredi çekilir mi? Hisseli tapudan nasıl çıkılır?

Hisseli tapuya sahip kişiler, öncelikle bu tapu üzerinden hangi işlemlerin yapılacağını araştırmaktadır. İşte hisseli tapulara dair merak edilen detaylar!

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

BOTAŞ eski Genel Müdürü konuştu: Bedeli bizler ödeyeceğiz

BOTAŞ eski Genel Müdürü Gökhan Yardım BOTAŞ’ın tartışmalara neden olan ve Deutsche Bank’tan aldığı 929 milyon dolarlık krediyle ilgili açıklamalarda bulundu. “Keşke Türkiye’deki bankalardan alınsaydı bu kredi” diyen Yardım, “Sonuçta buradaki bedeli bizler ödeyeceğiz”  dedi.

Tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde bilinmesi gereken husulardan biri de o gayrimenkul rayiç bedelidir. Peki, tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir? Rayiç bedel hesabı nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu harcı ödemesi hangi bankaya yapılır?

Tapu harcı, taşımaz malların alım ya da satım işlemleri esnasında taraflardan tahsil edilen hizmet bedeli olarak biliniyor. Peki, Tapu harcı ödemesi hangi bankaya yapılır? İşte tapu harcı ödemelerine dair tüm merak edilenler...

Kredi kartı ile tapu harcı ödenir mi?

Tapu harcı, gayrimenkul alım-satım işlemleri gerçekleştirilirken tapu hizmetleri karşılığında verilen bir bedel olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kedi kartı ile tapu harcı ödenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu döner sermaye harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tapu döner sermaye harcı 2022 ücreti!

Tapu dairesinde gerçekleştirilen gayrimenkul alım satım işlemleri için ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de yer alıyor. Peki, tapu döner sermaye harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tapu döner sermaye harcı 2022 ücreti...

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Kredi kullanmak, son zamanlarda ev alabilmek için en uygun yöntemlerden biri olmaya devam ediyor. Pek çok kişi beğendiği evi alabilmek için bankaya kredi başvurusunda bulunurken, başvurunun onaylanmasında evin tapu tipi büyük bir önem taşıyor. Peki, Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Tapu fotokopisi ile kredi çekilir mi?

Gayrimenkulünü sahipleri tapu fotokopisinin bir başkasının eline geçmesi halinde neler yapılabileceğini merak ediyor. Peki, tapu fotokopisi ile kredi çekilir mi?

tapu kredi bedeli Haberi

tapu kredi bedeli

Tapu gerçek satış bedeli nedir?

Taşınmaz mal alım satımlarında, tapu dairesinde verilen hizmete karşılık, tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Bilindiği üzere tapu harcı hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı tahsil ediliyor.


Tapu harcı oranları, 2014 Yılı Tapu ve Kadastro Harçları Tablosu kapsamında yer alıyor. Bu tabloya göre;


"Gayrimenkullerin ivaz karşılığında veya ölünceye kadar bakma akdine dayanarak yahut trampa hükümlerine göre devir ve iktisabında (4751 sayılı Kanunun 6/C maddesiyle değişen ibare. Yürürlük:9/4/2002) gayrimenkulün beyan edilen devir ve iktisap bedelinden az olmamak üzere emlak vergisi değeri üzerinden (Cebri icra ve şuyuun izalesi hallerinde satış bedeli, istimlaklerde takdir edilen bedel üzerinden) devir eden ve devir alan için ayrı ayrı Binde 20 oranında tapu harcının ödenmesi gerekiyor."


Buna göre, tapu harcının gerçek satış bedeli üzerinden ödenmesi gerekiyor....