13 / 05 / 2024

tapu sorunları 8 mart

tapu sorunları 8 mart

Tapu sorunlarına çözüm bulabilmek için İstanbul'un çeşitli semtlerinden vatandaşların oluştur Mahalleler Birliği sorunlarını iletmek için Ankara'ya gitmeye hazırlanıyor.

Milli Emlak'tan 8 taksitle tapu sahibi olma fırsatı! 

Milli Emlak, Ankara yakınlarında arazi sahibi olmak isteyenler için cazip bir imkan sunduğunu kaydetti. Buna göre, yapılan açıklamada çeşitli şehirlerdeki araziler 8 eşit taksit ile satışa çıkarıldığı kaydedildi.

Atadan kalma topraklar için kira öder gibi sahip olma talebi Meclis gündeminde! 

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye'de yaşayan köylülerin tapu sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. İşte Asu Kaya'nın konu ile ilgili o açıklaması...

Ekrem İmamoğlu: Beyoğlu'nun kentsel dönüşüm ve tapu sorununu mahalle mahalle ele alacağız!

Yerel seçim sonrası ilk ziyaretini Beyoğlu Belediyesi Başkanı İnan Güney’e yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu’nun kentsel dönüşüm ve tapu sorunları olduğunu ve bunları mahalle mahalle ele alacaklarını söyledi.

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı iptal edilir mi?

Mirastan mal kaçırmak gündemde sık sık karşılaşılan sorunlar arasında bulunuyor. Buna göre mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı için ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Tapu sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın! Geri sayım başladı! 

Emlak vergisi ödemeleri 8 gün sonra sona eriyor. Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksitlerinin 30 Kasım tarihine kadar gerekiyor. 

Yüzde 8'i iflas bayrağını çekmek üzere, dünya şokta! Kriz orayı da vurdu, sonumuz korkunç

Avrupa'da devam eden enerji krizi büyük sorunları beraberinde getirmeye devam ediyor. Tarımdaki verimliliğiyle bilinen Hollanda'da seraları enerji krizi vurdu. Firmaların yüzde 8'i iflasın eşiğine geldi.

Türkiye'de 8 ayda satılan gayrimenkul sayısı belli oldu! İşte elde edilen tapu harcı geliri! 

Türkiye'de bu senenin 8 ayında 2 milyon 137 bin 670 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirilerek, 24 milyar 480 milyon 235 bin 785 Türk Lirası tutarında tapu harcı geliri elde edildiği belirlendi. 

Adese Gayrimenkul'ün vefa kredisine konu taşınmazlarının tapu devri yapılıyor!

Adese Gayrimenkul'ün vefa hakkı kredi borçlarının tamamı kapatmasının ardından, Kule Site AVM'deki 62 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'deki 8 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'deki 7 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'nin 8 bağımsız bölümün tapu devirleri tamamlandı. 

Müteahhitlerden tapu harcı kaldırılsın talebi!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, alınabilir seviyede konut üretebilmesi için malzemede KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi, 150 metrekare altı konutlarda da tapu harcının kaldırılması gerektiğini belirtti. Tellioğlu, "Gereken önlemler alınmazsa İstanbul'da ev fiyatları Mayıs'ta 3 milyon TL'ye ulaşır" dedi.

Sancaktepe’de 59 ailenin tapu sorunu çözüme kavuştu!

Sancaktepe Belediyesi ilçe genelinde tapu sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Bu çalışmalar dahilinde 59 ailenin daha tapu sorunu çözüme kavuştu. 

Bursa'da dublörlü tapu dolandırıcılığı operasyonunda 8 kişi tutuklandı!

Bursa ve Edirne'de, tapu sahiplerine benzer kişileri "dublör" olarak kullanıp gayrimenkullerin satışını yaptığı  tespit edilen 8 zanlı tutuklandı.

Şanlıurfa Eyyübiye'deki tapu ve mülkiyet sorunları mecliste!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki tapu ve mülkiyet sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

tapu sorunları 8 mart Haberi

tapu sorunları 8 mart

Mahalleler Birliği adına açıklama yapan Yıldıray Akrap, "2981 sayılı İmar Affı Kanunu kapsamında hak sahibi olduk. Ancak 2012'de çıkarılan ve kamuoyunda 'Afet ve Kentsel Dönüşüm Kanunu' olarak bilinen kanun 15 Mayıs 2015 tarihinde kaldırılacak. Bu bizim hak kaybına uğramamıza neden olacak. Bu sonullarımızı iletmek için 8 Mart'ta Ankara'ya giderek TBMM'de bulunan tüm siyasi parti yetkilileriyle görüşeceğiz"...