05 / 05 / 2024

tapu teslimleri hızlanıyor

tapu teslimleri hızlanıyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Güney:"Askeri, yasaklı, özel bölge tespitleri yapıldıktan sonra kurumlara sormadan satışlar devam edecek. Dolayısıyla tapu teslimlerinde süreç hızlanmış olacak" dedi...

Zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca, Rusya'daki lüks gayrimenkul fiyatları  tavan yaptı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası, Dubai'ye yerleşen zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca Rusya'da da lüks gayrimenkul fiyatları tavan yaptı... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-İstanbul arası hızlanıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin dört bir yanında ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha konforlu bir yaşam sunmak için durmadan, yılmadan çalıştıklarını kaydederek, Ankara-İstanbul YHT Hattı'ndaki seyahat süresini 35 dakika daha kısaltacaklarını duyurdu.

Tapuda yeni dönem: 2024'te 'Türkiye Tapu' uygulaması başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Tapu uygulamasını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi planlanıyor.

Çarşı Uşak esnafı tapu kaygısı yaşıyor!

Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çarşı Uşak Projesi'nin lansmanı yapılmıştı. Ancak esnaf ise son dönemde tartışılan yasa sebebiyle tapu kaygısı yaşıyor.

Kentsel dönüşümde devrim gibi bir dönem! Dönüşüm süreci hızlanıyor!

6 Şubat deprem felaketi kentsel dönüşümün önemini bir defa daha gösterdi. Hız kazanan çalışmalarla, afet riski altındaki bölgelerin dönüştürülmesine ilişkin yasa düzenlemesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenlemelerin ortak hedefi ise dönüşüm sürecini hızlandırmak.

Deprem bölgesinde yıkılamayan binalarla ilgili yargısal süreç hızlanıyor! İşte yeni düzenleme...

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde, yıkılamayan binalarla ilgili yargısal süreçlerin hızlandırılacağına ve bu konuda genel usulden farklı geçici bir usulün uygulanacağına dikkat çekti. İşte yeni düzenlemeler...

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm hızlanıyor: Emlak Konut GYO da proje geliştirecek!

İstanbul'da olası deprem karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları Beyoğlu ilçesinde de tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Yıldız, kentsel dönüşüm çalışmalarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut ve belediyenin birlikte yapacağını aktardı.

İstanbul’da konut göçü hızlanıyor! 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, İstanbul’da konut göçünün hızlandığını söyleyerek, önemli değerlendirmeler yaptı...

DGS başvuru ücreti açıklandı mı? DGS sınav parası ne kadar? DGS 2023 sınavı hangi ay yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları için araştırmalar gün geçtikçe hızlanıyor. Peki, DGS başvuru ücreti açıklandı mı? DGS 2023 sınavı hangi ay yapılacak? İşte detaylar...

Memur Ocak zammında oran netleşiyor! Memur maaşı 2023'te kaç lira olacak? Hemen bakın!

Memur maaş zammına ilişkin araştırmalar sene sonu yaklaştıkça hızlanıyor. Peki memur Ocak zammı kaç TL olacak? Memur maaşı ne kadara yükselecek? Ocak 2023 memur maaşı açıklandı mı? İşte memur Ocak zammı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Ankara-İzmir YHT Hattı'nda çalışmalar hızlanıyor!

Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresini kısaltacak olan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde çalışmalar hız kazanıyor. Proje için İngiltere'den 2,45 milyar avroluk kredi desteği alındı.

Konut inşaatları hızlanıyor!

Pandemi ile durgunlaşan konut sektörü taleplerin patlamasıyla birlikte hareketlenmeye başlıyor. Üreticiler yeni konut inşaatı için düğmeye bastı. 

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

tapu teslimleri hızlanıyor Haberi

tapu teslimleri hızlanıyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Davut Güney, yabancılara gayrimenkul satışı ile ilgili olarak, ''Askeri, yasaklı, özel bölge tespitlerimiz var. Bu bölgelerin tespiti yapıldıktan sonra kurumlara sormadan da satışlar devam edecek. Dolayısıyla tapu teslimlerinde süreç hızlanmış olacak'' dedi. 


     Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Davut Güney, Alanya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü binasının yenilenmesi nedeniyle düzenlenen kokteylde gazetecilere yaptığı açıklamada, saygılı, güvenli, eşit, adil ve sağlıklı bir yaklaşım sergileyerek milletin menfaati için çalışma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. 


     Tapu Kanunu'nun 35 ve 36'ncı maddelerindeki değişikliğin ülkedeki yabancı gayrimenkul alımlarını kolaylaştırdığını belirten Güney, gayrimenkul satışını daha da hızlandırmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. 

     Arap camiasından, Afrika'dan, Azerbaycan'dan, Kazakistan'dan ve değişik ülke vatandaşlarından gayrimenkul alımı beklediklerini ifade eden Güney, ''Gayrimenkul...