21 / 05 / 2024

tapu vergi cezaları

tapu vergi cezaları

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri harca tabi tutuluyor. Tapu değerinin eksik beyan edilerek harcın da eksik ödenmesi durumunda vergi cezası uygulanıyor. Tapu vergi cezası ne kadar? İşte tapu vergi cezası 2015...

Konut satışları gerçek bedel üzerinden yapılsın! Devasa vergi gelirinden neden faydalanılmıyor?

Emlak alım-satımlarındaki tapu harcını az ödemek için sıkça uygulanan düşük bedelli işlemlerin vergi kaybına neden olduğunu söyleyen Altcoin Trader Kurucusu Emre Torlak, “Devasa vergi gelirinden neden faydalanılmıyor” diye sordu.

Tapu sahiplerine Nisan 2024 müjdesi! Fazladan ödenen o paralar iade ediliyor! 

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun yapmış olduğu incelemelere göre, milyonlarca tapu sahibi tarafından yanlışlıkla fazladan vergi ödendiği ortaya çıktı. Fazla olarak  ödenen bu vergilerin geri ödenmesi için 5 senelik bir süre sınırı bulunuyor.

Konutta vergi kaybının engellenmesi için öneri: Tapu devri ve ödemeleri noterlerde, avukatlık firmalarında yapılsın!

Marmara Capital Portföy Yönetimi Genel Müdürü Haydar Acun, konutta vergi kaybının önlenmesi amacıyla bir öneri paylaştı. İşte o öneri ve vatandaşlar ile sektör temsilcilerinden gelen yorumlar... 

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

2024 yılının başlaması ile beraber vergi ödemeleri yeniden gündeme geldi. Tapu sahiplerinin yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi ödemeleri de pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? 

Tapu masraflarına 2024 zammı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, yılda tapu ve konut vergi masraflarının artacağını yazdı. İşte Hızalan'ın o yazısı...

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Trafik cezalarına dev zam! Cezalar yüzde 60'a kadar artacak! İşte yeni ceza tutarları...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı vergi, harç ve cezalara uygulanmak üzere 2023 yılına yönelik yeniden değerleme oranına esas olan veriyi açıkladı. Buna göre trafik cezaları yüzde 60'a kadar artacak. İşte yeni ceza tutarları...

1 Ocak'tan itibaren vergi, harç ve cezalar yüzde 58,46 artacak! Hangi vergi ne kadar olacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden değerleme oranında değişiklik yapmazsa, 1 Ocak 2024'ten itibaren vergi, ceza ve harçlardaki zam yüzde 58,46 olacak. Peki hangi vergi kaç TL'ye yükselecek? 

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Flaş iddia! Trafik cezalarında devrim gibi bir dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Hükümet vergi sisteminde modernleşmeyi masaya yatırırken, başta trafik olmak üzere, para cezalarının gelirle bağlantılı olmasını gündeme aldı. Bir diğer değişiklik de trafik cezalarında olması öngörülüyor. Bu kapsamda, sistemin baştan sona değişeceği iddia ediliyor.

Maske cezaları nasıl geri alınır? İşte yapılması gerekenler

Koronavirüs döneminde salgını önlemek amacıyla kesilen maske cezalarının iade edilip edilmeyeceği merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne doldurulup verilecek başvuru formuyla birlikte maske cezaları iade edecek. İşte tüm detaylar...

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

Vergi borcu olan vatandaşların merakla beklediği karar alındı. Verilen cezaları ödeyen vatandaşlar için mutlu edici haber ilan edildi. Borç affı ile alakalı karar nedir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

tapu vergi cezaları Haberi

tapu vergi cezaları

Tapu vergi cezası 2015!

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri harca tabi tutuluyor. Harcın ölçüsü devir eden ve devir alan için ayrı ayrı olmak üzere devir bedeli üzerinden binde 20’dir. 


Buna göre gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen gerçek devir ve iktisap bedeli üzerinden devir eden ve devir alan için ayrı ayrı binde 20 oranında hesaplanarak ödeniyor.


Tapu harçları, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödenir. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde ilgili kuruluşlar (bankalar gibi) tarafından da tahsil olunabilir. 


Ayrıca tapu müdürlüklerinde e-tahsilat uygulamasına geçilmiştir. Bu uygulama ile tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere banka şubeleri, ATM’ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştirilmektedir.


Tapu değerinin eksik beyan edilerek harcın da eksik...