05 / 05 / 2024

tapuda miras intikali

tapuda miras intikali

Bir yakınınızın vefat ettiğini ve size de birtakım gayrimenkuller kaldığını düşünelim. Miras kalan gayrimenkullerin mirasçı adına tescil işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Peki, tapuda miras intikali nasıl olur?

Miras intikalinin tescili!

Miras intikali miras hakkının mahkemeden alınmış veraset senedinde belirtilen mirasçılar adına Medeni Kanunun hükümlerine göre tescili işlemine deniyor. Peki, miras intikalinin tescili nasıl yapılır? İşte miras intikalinin tescili..

Tapunun mirasçılara intikali!

Bir kimsenin vefatı halinde mirasçılarına kalan malların tapuda veraset intikal işlemlerinin yapılması gerekiyor. Peki, tapuda veraset intikal işlemler nasıl gerçekleşiyor? İşte,tapunun mirasçılara intikali!

Miras kalanlar dikkat! Tapuda miras intikali nasıl yapılır?

Gayrimenkul mirası kalan vatandaşlar bu miras işlemlerini nasıl yapabileceklerini merak edip araştırıyorlar. Tapu Müdürlüğü'nde miras intikal işlemi nasıl yapılır ve hangi belgeler gerekmektedir? 

Mirasçılar dikkat! Miras konusunda çığır açacak değişiklik yapıldı!

Çiftçi Kayıt Sisteminde “intikali gerçekleşmemiz yani henüz mirasçılara paylaşılmamış tarım arazileri” ile ilgili çığır açacak bir değişiklik yapıldı. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Mine Ataman ise bugünkü köşesinde bu değişikliği ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte detaylar...

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Miras sahiplerine tapuda yeni düzenleme geliyor

Miras kalan ve kardeşler arasında paylaştırılan dükkan ve gayrimenkul tapuları için yürürlükteki yer alan uygulamalarda değişiklik yapıldı. Yapılan yeni düzenleme kapsamında hisseli tapu devri için noter onayı şartı yürürlükten kaldırıldı. İşte haberin ayrıntıları...

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Miras kalanlar aman dikkat, yeni tapu düzenlemesi geldi!

Milyonlarca kişiyi kapsayan hisseli tapuda yeni düzenleme gündeme geldi. Peki, miras sahiplerini ilgilendiren yeni düzenlemenin detayları neler? İşte detaylar...

Miras intikali nedir?

Miras hukukunda önemli konulardan biri de miras intikali olarak karşımıza çıkıyor. Miras intikali, belirli bir durumu ifade edip bazı işlemleri içermektedir. Peki miras intikali nedir, hangi işlemleri içerir ve hangi belgeleri gerektirir? İşte miras intikali ile ilgili bilgiler...

Miras intikali nedir? Miras intikali için hangi işlemler yapılmaktadır?

Miras intikali, hukuk terimlerinden biri olup belirli bir süreci temsil eder. Miras meselelerinde sıkça kullanılan bu terim, özellikle de mirasçıları ilgilendirmektedir. Peki miras intikali nedir, hangi süreci kapsar ve hangi işlemleri içerir? İşte miras intikali ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapu intikali konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Bununla birlikte de “Miras kalan tapular nasıl görünür, Adıma tapu kaydı var mı?” sorularının da yanıtı da merak ediliyor. İşte tüm araştırılanlar!

Atalardan mirası kalanlar bunu yapmanız şart! Hisseli tapuda bakın ne değişti!

Miras kalanlar dikkat. Özellikle size kalan miras ev ise elinizi hızlı tutmanız gerekiyor. Hisseli tapu satışında problem yaşanmaması için adımların hızla atılması gerekiyor. 

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

Mirasçılar arasında hisse devri nasıl olur? Tapuda hibe etmek ne demek?

Hisseli tapuda mirasçıların aklını kurcalayan bazı noktalar bulunmaktadır. En çok sorulan sorular hisseli tapu devri olmaktadır. İşte detaylar!

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Miras konusu pek çok kişi tarafından aydınlatılmayı bekleyen bir konudur. Özellikle miras intikali konusuna dair merak edilen detaylar bulunmaktadır. İşte o detaylar!

tapuda miras intikali Haberi

tapuda miras intikali

Tapuda miras intikali nasıl olur?

Bir yakınınızın vefat ettiğini ve size de birtakım gayrimenkuller kaldığını düşünelim. Miras kalan gayrimenkullerin mirasçı adına tescil işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor.


Miras intikali miras hakkının mahkemeden alınmış veraset senedinde belirtilen mirasçılar adına Medeni Kanunun hükümlerine göre tescili işlemine deniyor. 


Bunun için tüm mirasçıların istemine gerek olmayıp, bir tek mirasçı da iştirak halinde intikal işlemini yaptırabiliyor. 


Miras intikali için gerekli belgeler ile birlikte tapu müdürlüğüne müracaat ediliyor. 


Miras intikali için gereken belgeler:


Kimlik Belgesi (Taraflara varsa temsilcilerine ait)

Fotoğraf (1 adet)

İşlemde temsil var ise temsil belgesi (Yetki Belgesi, vasi kararı, vekâletname vb.)

Veraset Belgesi (Sulh Hukuk Mahkemesinden veya Noterden alınan aslı veya onaylı örneği)

İşleme konu taşınmazın tapu senedi (Var olması halinde istenir)

Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi (DASK) (Bina vasıflı taşınmazlarda)


İzlenmesi gereken yol: Sulh Hukuk...