04 / 05 / 2024

tapuda şartlı bağış

tapuda şartlı bağış

Tapuda bağış, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın sahipliğinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda şartlı bağış nedir? Tapuda şartlı bağış nasıl yapılır?

Tapuda yeni dönem başlıyor! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? 10 soru ve cevapta merak edilen detaylar...

Gelir İdaresi Başkanlığı, konut alım ve satımında vergilendirmenin nasıl yapıldığı ile ilgiliolarak bir broşür hazırladı. Bu kapsamda yanlış beyanda bulunanlar yüksek cezalarla karşı karşıya kalabiliyor. 

Tapuda yeni dönem başladı! Eski kimlik ile tapu işlemi geçerli olacak mı?

Tapu dairelerinde sil baştan değişiklikler yapılırken tapuda yeni döneminde başladığı kaydedildi. Buan göre, yeni kimlik ve eski kimlik ile işlem konusunda merak edilen detaylar belirtildi. 

Tapuda yeni dönem: 2024'te 'Türkiye Tapu' uygulaması başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Tapu uygulamasını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi planlanıyor.

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Bakan Bolat'tan son dakika müjdesi: Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen alınacak! 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen memur alımı yapacağını duyurdu. Bakan Bolat'tan son dakika müjdesi: Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen alınacak!  Peki, 1500 denetmen iş başvuru tarihi ve şartları neler? 

Hisseli tapu sahipleri aman dikkat! O işlemi yapmazsanız başınız derde girecek! 

Gayrimenkul satışlarında  hisseli tapu sahibi olunanların dikkat etmesi gereken önemli maddeler bulunuyor. Bu noktaları göz ardı edenlerin ise başı derde giriyor. İşte hisseli tapuda dikkat edilmesi gerekenler...

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Tapuda yeni dönem yarın resmen başlıyor! Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

Tapuda yeni dönem yarın resmen başlıyor... Tapu sahipleri hemen tek tek açıklanan bu  son dakika detaylarına bakın...

Tapuda yeni dönem! 4 Temmuz'da başlıyor

Tapuda devrim gibi düzenleme geliyor. Tapu devir işlemlerinde yeni dönem 4 Temmuz'da başlayacak. Dükkan, arsa, ev satışında devir işlemleri noterden gerçekleştirilebilecek. İşte tüm detaylar...

Tapuda yeni dönem 4 temmuz itibarıyla başlıyor! Konut satışları için noterler devreye giriyor!

Bugüne kadar konut alım satım işlemleri sadece tapuda yapılırken 4 Temmuz'dan itibaren artık noterlerde de yapılmaya başlanacak. 

Tapuda resmen yeni dönem başlıyor! Tapu sahipleri hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

Tapuda resmen yeni dönem başlıyor... Tapu sahipleri hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın... İşte son dakika detayları...

tapuda şartlı bağış Haberi

tapuda şartlı bağış

Tapuda şartlı bağış nedir?

Tapuda bağış, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın sahipliğinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Bağışın yapılabilmesi için kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor.


Bağış işleminin yapılabilmesi için ayırt etme gücüne sahip gayrimenkul sahibinin gerekli belgeler ile tapuya müracaat etmesi gerekiyor. Peki, tapuda şartlı bağış nedir?


Bağış yapılırken bağışı yapan kimse bağışı kabul eden kimseye bir kısım mükellefiyetler yükleyebiliyor. Bu mükellefiyet bir şeyi yapma veya yapmaktan kaçınma şeklinde olabiliyor. Böyle bir mükellefiyet varsa bağış resmi senedine bu mükellefiyet de yazılıyor.


Buradaki rücu şartı sadece bir tek şart olabilir. O da bağışı kabul edenin bağışlayandan önce ölmesi halinde taşınmazın bağışlayana geri döneceği şartıdır. Bunun dışında bir şartla taşınmaz geri dönmez (TST.11). Ancak bir tüzel kişi...