28 / 04 / 2024

tapunun kaybolması

tapunun kaybolması

Arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi belge olan tapuyu kaybettim ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı...

Tapu kaybolunca ne yapılır?

Tapu belgesi, taşınmaz malın mülkiyet hakkının kime ait olduğunu gösteriyor. Peki, taşınmazınızı satmak istediğinizi ancak tapunun kaybolduğunu farz edelim. Tapu kaybolunca ne yapılır? Tapu kaybolursa ne olur?

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Tapu sahipleri hemen bakın! Tapunun kime ait olduğu öğrenilebilir mi?

'Bedava (ücretsiz) ada parsel sorgulama ve TC ile e-devlet web tapu kaydı ve başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Tapu sahipleri hemen bu detaylara bakın! Bunları yapmazsanız kabul edilmez! Son dakika! 

Gayrimenkul alım ve satımlarında tapu işlemleri ile ilgili pek çok detay bulunuyor. Son günlerde hisseli tapunun satışı merak ediliyor. Peki hisseli tapu nedir? Hisseli tapu satışı iptal edilir mi? İşte ayrıntılar...

Tapu senedini kaybedenler aman dikkat! Hemen bu işlemleri yaparak yenisini çıkarın! Sonra başınız ağrımasın...

Gayrimenkulün sahiplik belgesi olan tapu senedini kaybedenler yeni tapunun çıkarılma aşamalarını merak ediyor. Peki yeni tapu senedi nasıl çıkarılıyor? İşte detaylar... 

Kimlik kaybolunca ne yapılır? Hangi belgeler gerekli?

En çok endişe uyandıran durumlardan biri de kimliğin kaybolmasıdır. Resmi işlemlerden seyahate kadar geniş bir kullanımı olan kimliğin kaybolduğunu anladığınızda hemen harekete geçmelisiniz. Peki kimlik kaybolduğunda nereye ve nasıl müracat edilmelidir, hangi belgeler toplanmalıdır?

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

Tapu kaç günde alınır? Kimler tapuya başvuru yapabilir? Tapu alırken yaş sınırı var mı? 

Gayrimenkul sahipleri veya gayrimenkul sahibi tarafından tapunun kaç günde alındığı merak edilen konulardan biri. Ayrıca çocukları için gayrimenkul almak isteyenler de tapuda yaş sınırı olup olmadığını merak ediyor. Peki kimler tapu alabilir ve yaş sınırı nedir? İşte yanıtları…

Noterliklerde gayrimenkul satışı uygulaması başladı: Adalet Bakanı Tunç ilk tapuyu verdi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, noterliklerde taşınmaz satışı yapılmasına ilişkin uygulamayı başlattı ve işk tapunun teslimini gerçekleştirdi. İşte ayrıntılar...

Tapusunu kaybedenler aman dikkat! Hepinizin başına gelebilir! Hemen acil önleminizi alın!

Tapusunu kaybeden vatandaşlar tapunun başkasının eline geçmesi durumunda mağduriyet yaşayıp yaşamayacağını sorguluyor. Peki, tapusunu kaybeden hak sahipleri ne yapmalı? İşte detaylar...

Tapunun gerçek olduğu nasıl anlaşılır? Tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?

Tapu sahipleri, ellerindeki tapulara dair bilmesi gereken bazı detaylar vardır. Bu yüzden de bu konuda bazı sorular sormaktadırlar. İşte sorulan bazı sorular!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli bir tapuya sahip olan vatandaşlar, bu tapunun özelliklerini iyi bilmelidir. Çünkü bu tapu diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte hisseli tapuya dair araştırılanlar!

Hisseli tapuda yerler belli olur mu? Hisseli tapunun sakıncaları nelerdir?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Yeni bu tapuya sahip olanlar bazı sorularına yanıt aramaktadır. İşte hisseli tapu hakkında merak edilenler!

tapunun kaybolması Haberi

tapunun kaybolması

Tapuyu kaybettim ne yapmalıyım?

Taşınmaz malların mülkiyet hakkını gösteren tapu belgesi; arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belge olarak tanımlanıyor.


Tapu belgesi, sahibinde kalıyor ve tapu bazen kaybedilebiliyor. Siz de "Tapuyu kaybettim ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Tapunun aslının kaybolması, tapu sahipleri için korkutucu bir durum gibi gözükse bile tapunun kaybedilmiş olmasının fazla bir önemi bulunmuyor. Tapu belgesi yeniden çıkarılabiliyor.


Tapunun aslının kaybolması durumunda, tapu müdürlüğüne giderek bunun hemen bildirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde tapu senedi kaybolduğunda yenisi çıkarılmazsa, zamanla unutulup gidebiliyor ve tapu sahibinin gelecek nesildeki yakınları o taşınmazdan haberdar olmayabiliyor. 


Bu nedenle yeni tapu senedini çıkarmak ve aile bireylerinin bilebileceği bir yerde saklamak gerekiyor.


Kaybolan tapuyu yeniden çıkarmak..

Türkiye’de...