01 / 05 / 2024

tarihi Boğaziçi yalıları

tarihi Boğaziçi yalıları

1936 yılında Boğaz'da yalı fiyatları çok düşük olduğu için birçok mal sahibi yalılarını enkaz suretiyle satıyormuş. Birçok tarihi yalı ve köşklerin tavanları sökülerek yeni yapılan binalara naklediyormuş.

2004 yılında Tahsin Bey Yalısı 22.2 trilyon liraya satılmış!

2004 yılında Erol Aksoy'dan TMSF'ye geçen Tahsin Bey Yalısı, yapılan açık artırma ile 22.2 trilyon liraya Haluk Dinçer'e satılmış. Sarıyer'de 6 bin 355 metrekarelik alana kurulu yalı, 157 bin adet altın parasına satılmış.

2003 yılında Naime Sultan Yalısı'nın kundaklandığı ortaya çıkmış!

13 Temmuz 2002 günü yanan ve yangından sonra elektrik kontağından yandığı yönünde bilirkişi raporu hazırlanan Ortaköy'deki Naime Sultan Yalısı'nın 2003 yılında Kriminal Polis'in incelemeleri sonucu kundaklandığı ortaya çıkmış.

1999 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı tarih olmak üzereymiş!

1999 yılında Boğaz'ın günümüze ulaşmış en eski yalısı olan Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı yok olmak üzereymiş. Mülkiyeti Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı'na ait tarihi yalı, en son 1956 yılında yetersiz bir onarım görmüş.

1977 yılında Doktorlar Yalısı yanarak kül olmuş!

1977 yılında Paşabahçe'de Doktorlar Yalısı olarak bilinen tarihi bir yalı yanarak kül olmuş. Paşabahçe Vapur İskelesi'nin arka sokağındaki tarihi ahşap yalı, itfaiyenin tüm müdahalelerine kurtarılamamış.

1976 yılında Boğaz'daki bütün yalıları devlet onarıp koruyacakmış!

1976 yılında Boğaz'daki bütün yalıları devlet onarıp koruyacakmış. Turizm bakanı Lütfi Tokoğlu, Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı'nda yaptığı basın toplantısında Boğaz'ın süsü olan yalıların devlet eliyle onarılıp korunacağını söylemiş.

Sosyal medya sallanıyor! Boğaziçi Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi her an kapatılabilir!

Boğaziçi Üniversitesi’nde bazı fakülteler hakkında kapatma ve bölme kararları verildiği öğrenildi. Sosyal medya Boğaziçi Üniversitesi haberi ile sallanıyor. İşte ayrıntılar...

1942'de Boğaziçi'nde 130 bin liraya satılık yalı!

İstanbul Boğaziçi'nde 1942 yılında bahçesi olan yalı 130 bin liraya satışa çıkarılmış. Satılık ilanında yalının taş yapılı olduğu belirtiyor...

Boğaziçi Arsa Lapseki'de imarlı arsa satışları başladı! 1 milyon 600 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Boğaziçi Arsa Lapseki, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne 15 dakika mesafede, boğazın kalbinde hayata geçiriliyor. Peki Boğaziçi Arsa Lapseki'de arsa büyüklükleri ve fiyatlar ne kadar? 

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

Uzman isimden korkutan sözler: Boğaz'daki yalılar sular altında kalacak!

Prof. Dr. İhsan Çiçek, iklim değişikliğine dikkat çekerek deniz suyunun 2 metre yükseleceğini söyledi. İhsan Çiçek ayrıca  Boğaz'daki yalıların alt katlarının sular altında kalacağını da sözlerine ekledi.

İstanbul Boğazı'nda yalı satışları hızlandı!

İstanbul Boğazı'nda pek çok yalı bulunuyor. Pandemiyle beraber satışa sunulan yalı sayısı arttı. İstanbul Boğaziçi şu an 60-62 yalı satışta. Boğaziçindeki yalıların fiyatları 10 milyon TL'den başlıyor...

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalı Sahil Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalı Sahil Şubesi bugün Maltepe'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalın Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalın Şubesi bugün Maltepe'de 5 bin TL sermaye bedeli le Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalı Şubesi Maltepe'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Ambarlı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Ambarlı Şubesi Avcılar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Denizköşkler Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Denizköşkler Şubesi Avcılar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi'nde imar barışı düzenlemesi iptal edildi!

İstanbul'da Boğaziçi ön görünümünü imar barışı kapsamına alan düzenleme, 2 yıl sonra Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildi. Yasadan faydalanarak Boğaziçi'nde üç ilçede yapı kayıt belgesi alan yapıların durumunun AYM'nin kararı sonrası ne olacağı merak ediliyor...

Boğaziçi’ndeki kaçak yapılar imar affından yararlanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Boğaziçi ön görünümde inşaat yasak. Bir vatandaş arsasına çivi bile çakamazken komşu parsele apartman yapıldı, kiraya verildi, Üstelik imar affına başvurdu, durumunu yasallaştırdı. Bu komşunun özelliği nedir?' sorusunu yanıtladı

tarihi Boğaziçi yalıları Haberi

tarihi Boğaziçi yalıları



İstanbul'da yeni bir ticaret başladı: Tavan satışı..


Boğaziçi'ndeki eski büyük yalıların güzel tavanları birer birer satılıyor


    Her sene Boğaziçi'ndeki eski ve büyük yalıların bir kaçı yıkılıyor. Meşhur yalılar enkazcılar tarafından yıkılarak, enkazı parça parça satılıyor. Bu arada hiç akla gelmedik bir ticaret de almış yürümüştür... Bu ticaret tavan ticaretidir.

    Boğaz'da eskiden içinde sulh muahedeleri imzalanmış meşhur tarihi bazı yalıların son derece sanatkarane yapılmış tavanları vardır. İşte satılan bu fevkalade güzel tavanlardır. 

    Ekserisi tahta olan bu tavanlar sökülmeden evvel muhtelif parçalarının üzerine numaralar konulmaktadır. Sonra tavan sökülüyor, başka, yeni bir binaya nakledilerek parçalarının numaralarına göre tekrar kuruluyor....