05 / 05 / 2024

tarihi düğmeli okul binası restorasyon

tarihi düğmeli okul binası restorasyon

Antalya'nın kendisine özgü düğmeli evleriyle ünlü Akseki ilçesinde inşa edildiği 1926 yılından beri ayakta kalmayı başaran okulda, restorasyon çalışmaları başladı

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri'nde zam şoku! 2.5 milyon TL olan evin fiyatı 4 milyon TL'ye çıktı!

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi için merakla beklenen kura tarihi dün açıklandı. Kura tarihinin açıklanmasından hemen sonra dev zam yapılan projede fiyatlar neredeyse ikiye katlandı.

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Almanya'da ev fiyatlarında tarihi düşüş! 60 yıldır görülmemiş oranda düştü!

Almanya'da 2023 yılında konut fiyatlarının en az 60 senedir görülmemiş oranda düşüş gösterdiği belirtildi. Araştırmayı yapan kurum söz konusu bu düşüşün bir "fiyat düzeltme evresi" olduğunu dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 7 Kasım!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 22 Ekim’de açılırken, 7 Kasım’a kadar devam edecek.

Altın fiyatlarında 7 ay sonda bir ilk! Alım fırsatı geldi mi? İslam Memiş açıkladı

Altın fiyatlarında 7 aydır böylesi hiç görülmedi. Ons altında tarihi düşüş sürerken, gram altında da gerileme yaşanıyor. Altın uzmanı İslam Memiş alım fırsatı olup olmadığını açıkladı.

Mazot gübre desteği hesaplara yattı mı? Çiftçiler aman dikkat! Mazot ve gübre desteğinde flaş gelişme! 

Binlerce çiftçi, 2023 mazot ve gübre desteğinin hesaplara yatacağı tarihi dört gözle bekliyor. Peki mazot gübre desteği hesaplara ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...

Faiz el yakıyor, tüketici kredileri iki kat, ticari krediler 2,5 kat daha pahalı!

Gözler Merkez Bankası’nın bu hafta belirleyeceği yeni politika faizine çevrilirken, ‘sıkı para’ ve ‘seçici kredi sıkılaştırması’ politikaları ile uyumlu şekilde kredi kullanımları kısıtlandı, üç aydır artış trendi izleyen kredi faizleri tarihi düzeye ulaştı.

Küresel piyasalarda neler oluyor? ABD’de açık iş sayısında tarihi düşüş yaşanıyor! Hemen bakın!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, Temmuz ayında 8 milyon 827 bin ile Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Asya borsaları Çin’in faiz indirimine gideceği beklentisiyle yükselişe geçti.

Üniversite adaylarının gözleri okul ücretlerine çevrildi: İşte vakıf üniversitelerinin 2023-2024 eğitim yılı ücretleri

Son dönemde üniversite adaylarının gözleri, tercih döneminde okul ücretlerine çevriliyor. Peki hangi vakıf üniversitesinin ücreti ne kadar, kaç TL? İşte vakıf üniversitelerinin 2023-2024 eğitim yılı ücretleri...

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli sekreter alımı yapacak! Başvuru şartları bir bir açıklandı!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli sekreter alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu personel alımına ilişkin başvuru şartları ve son başvuru tarihi belli oldu.

Borsada yabancı oranında tarihi düşüş! 4 ayda 1 milyar dolarlık hisse sattılar!

Yabancı takas oranı yüzde 27,85 ile tüm zamanların en düşük seviyesine inerken, sadece son 4 hafta içerisinde 385 milyon dolarlık yabancı hisse satışı yaşandı.

Yabancının tahvil stokunda tarihi düşüş!

Yabancı yatırımcıların Türk tahvillerindeki payı yüzde 0,6 ile tarihi en düşük seviyesini gördü. Yabancı yatırımcılar, 12 Mayıs haftasında 135.1 milyon dolar hisse senedi, 31.3 milyon dolar devlet iç borçlanma senedi satışı yaptı.

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranı tarihi düşük seviyelere geriledi. 2000’li yıllardan bu yana yüzde 50 paya sahip oyan yabancı yatırımcının oranı yüzde 30’lu seviyelerin altına gerilerken, seçim sonrası şekillenecek ekonomi politikalarına göre yeniden ilginin artabileceği belirtiliyor.

tarihi düğmeli okul binası restorasyon Haberi

tarihi düğmeli okul binası restorasyon

Antalya'nın Akseki ilçesinde 1926 yılında "düğmeli ev" tekniğiyle inşa edilen tarihi okul, restorasyon çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Belenalan Mahallesi'nde 94 sene önce yöreye özgü mimari tekniği olan "düğmeli ev" biçiminde inşa edilen ve yıllarca okul olarak hizmet veren iki katlı bina, bir süre dokuma fabrikaso şeklinde de kullanıldı.

İki sınıftan meydana gelen, içinde atölye, müze ve okuma salonu bulunan tarihi okul, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunca 2011 yılında "Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı" olarak tescil edildi.
Turizme kazandırılması planlanan uzun zamandır atıl durumdaki okulun restorasyon çalışmaları başladı.

- Aslına uygun malzemelerle restore ediliyor


Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, okulun çürüyen ve kırılan ahşap aksamlarının onarımının başladığını belirtti.

Onarılamayacak durumda olan kısımların da aslına uygun özgün...