05 / 05 / 2024

tarım arazilerinin kullanıcılarına kiralanması

tarım arazilerinin kullanıcılarına kiralanması

Hazineye ait tarım arazilerinin kullanıcılarına kiralanması ve satışına ilişkin usul ve esaslarına ilişkin 387 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Türk Telekom Prime'dan evde internet kullanıcılarına özel kampanya!

Türk Telekom Prime, evde internet kullanıcılarına özel Tivibu GO Süper Paketi kampanyası yapacağını açıkladı. Buna göre, şirketten yapılan açıklama kapsamında, Türk Telekom Prime evde internet kullanıcıları, 6 ay boyunca Tivibu GO Süper Paketi'nden ücretsiz kullanabilecekler.

Emlak uygulaması kullanıcıları dikkat! Kullanıcıların bilgileri çalındı!

Emlak uygulaması kullan binlerce kişinin kullanıcı verileri sızdırıldı. Uzmanlar, bu tür uygulamalar üzerinden kullanıcıların hassas bilgilerinin çalınması konusunda uyarıda bulundu.

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

İşlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için kiralama yönteminde yol haritası belli oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması için yol haritasını oluşturdu.

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

4C'li emeklilere yüzde 47, 4A, 4B'li emeklilere yüzde 38 zam müjdesi! Emekli maaşlarına yüzde 50'ye yakın zam geliyor!

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı zamma çevrildi. Bu kapsamda, 4C'li emeklilere yüzde 47, 4A, 4B'li emeklilere yüzde 38 zam müjdesi! Emekli maaşlarına yüzde 50'ye yakın zam geliyor...

 Sodexo kart kullanıcılarına büyük indirim! Son bir yılda kartla alışveriş yapanlara 22 milyon liralık indirim!

Çok sayıda kategoriden ve markadan alışveriş imkanı sağlayan Sodexo, kullanıcılarına çeşitli indirimler sunuyor. Şirket, bugüne kadar yaptığı iş birlikleri ve kampanyalar ile son 1 yılda kullanıcılarına toplamda 22 milyon lira tutarında indirim sağlamış oldu.

Türk Telekom'dan zam şoku! İnternete 200 lira zam mı geldi? Türk Telekom internet kullanıcıları hemen baksın!

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Türk Telekom ile ilgili zam konusu gündeme düştü. Türk Telekom internete zam geldiği belirtilirken vatandaşlar ''Türk Telekom internete zam mı geldi?'' sorusunu araştırıyor. İşte detaylar...

Yatırımcılar müjde! Papara’da 7/24 altın alım satım dönemi başladı!

Finansal teknoloji şirketi Papara, kullanıcılarına 7/24 altın alım satımı olanağı sunan özelliğini hayata geçirdi. Kıymetli Maden Hesabı ismş verilen yeni ürünle yakın gelecekte platin ve gümüş alım satımının da yapılabileceği kaydedildi.

Motosiklet Kullanıcılarına Ceza Uyarısı: Yanlış Bilgiyle Yola Çıkanlar Cezalandırılıyor

Son zamanlarda motosiklet kullanıcılarını ilgilendiren motosiklet ehliyeti sınıflarıyla ilgili tartışmalar gündeme geldi. 50 cc silindir hacmine sahip motosikletlerin B sınıfı ehliyetle kullanılabileceği açıklaması yapılmasına rağmen henüz yasal olarak kabul edilmedi.

TikTok kullanıcıları müjde! E-ticaret dönemi başlıyor!

TikTok kullanıcılarının işini kolaylaştıracak yeni uygulamasını hayata geçiriyor. "Trendy Beat" ile e-ticaret dönemi başlayacak.

İslam Memiş'ten gümüş yatırımcılarına ''panik yok'' uyarısı! Gümüş gerileyecek sonra bu rakamı görecek!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten gümüş yatırımcılarına ''panik yok'' uyarısı geldi. Gümüş fiyatları gerileyecek sonra bu rakamı görecek...

İstanbul’da toplu ulaşıma son dakika düzenlemesi: İstanbulkart kullanıcılarının yetersiz bakiye sorunu sona eriyor! 

İBB Meclisi’nde alınan karar kapsamında dijital İstanbulkart kullanıcılarının, yetersiz bakiye halinde 15 liraya kadar eksi bakiye kredisi kullanılabileceği belirtildi. İşte ayrıntılar...

tarım arazilerinin kullanıcılarına kiralanması Haberi

tarım arazilerinin kullanıcılarına kiralanması

387 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de  yayınlandı. Tebliğin amacı, imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazilerinin kullanıcılarına kiralanması ve satışına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ

(SIRA NO: 387)

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazilerinin kullanıcılarına kiralanması ve
satışına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ; 29/6/2001 tarihli ve 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik
Yapılması Hakkında Kanunun ek 6 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 3 – (1) Bu Tebliğde geçen;

a) Bakanlık: Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünü,

b) Başvuru süresi:...