02 / 05 / 2024

tarlanın altında doğalgaz çıktı

tarlanın altında doğalgaz çıktı

Madenler Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup, içinde bulundukları arzın mülkiyetine tabi olmuyor. Bu doğrultuda tarlada doğal gaz çıkarsa ne olur? Tarla kiraya verilebilir mi?

Sıfır otomobil alacaklar dikkat! 1 milyon liranın altında hangi otomobiller var?

Sıfır otomobil alacak vatandaşlar bu listeye bakmadan otomobil almasın. Çünkü, değeri 1 milyon liranın altında sadece 8 marka otomobil kaldığı kaydedildi. Hangi otomobil modelleri 1 milyon liranın altında satışa sunuluyor.

İkinci el otomobil piyasasında sert düşüş! Bu otomobiller 200 bin TL'nin altında satılıyor!

Otomotiv sektöründe düşüşler devam ediyor. Özellikle ilinic el otomobil fiyatları sert düştü. İşte bu otomobiller 200 bin liranın altında satılıyor...

Fiyatı 1 Milyon TL'nin altında olan sıfır otomobiller hangileri?

2023 senesinde otomobil satışları rekor kırdığı belirtildi. Buna göre, şimdi gözler 2024 senesinde. Döviz fiyatlarındaki yükseliş devam ederken 2023 ve 2024 sıfır otomobil fiyatları da merak ediliyor. Peki fiyatı 1 milyon liranın altında olan otomobil var mı?

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

Doğalgaz piyasasında 1000 metreküp gazın referans fiyatı 11 bin 877 lira 49 oldu

Spot doğalgaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans rakamı 11 bin 877 lira 49 kuruş olarak açıklandı. Açıklanan rakamlar ve haberin ayrıntıları...

Altın fiyatlarında Fed etkisi! Altın yükselişe geçti! 1 gram altın ne kadar oldu? 2 Kasım Perşembe canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, haftanın dördüncü ,işlem gününde yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Dün Fed'in faiz kararı sonrası bugün altında yükseliş başladı. Altın fiyatları ne kadar oldu? Gram, çeyrek ve tam altın kaç lira? 2 Kasım Perşembe canlı altın fiyatları.

Buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi! Çok nadir görülen bir durum...

Bilim insanları tarafından Doğu Antartika'da buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi. Çok nadir görülen bu durumu bilim insanları açıkladı...

Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Ortadoğu'da İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş pek çok emtianın fiyatının artmasına neden oldu. Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Chery'den ucuz otomobil furyası! 1 milyon liranın altında olacak

Chery Group Türkiye’de otomobil piyasasını sarsmayı planlıyor. Çinli marka, önümüzdeki yıl getireceği Tiggo 4 modeliyle 1 milyon liranın altında kalacak cazip fiyatlarla pazarda daha erişilebilir hale gelecek. İşte tüm detaylar...

Araba almak isteyenlere müjde! Bu otomobil markaları 600 bin liranın altında! Satış rekoru kıracak..

Türkiye'de en sevilen otomobil markalarından Volkswagen ve Dacia'da yüzde 42.3 indirim uygulanacak modellerin olduğu belirtildi. Hal böyle olunca bu otomobillerin fiyatları 600 bin liranın altına düşecek. İşte 600 bin liranın altında olan otomobil ve modelleri...

Gram altın 1.700 liranın altında! Alım fırsatı doğdu! Çeyrek altın, Cumhuriyet altın ne kadar? 30 Eylül altın fiyatları

Altın fiyatları hafta sonunun ilk gününde aşağı yönlü düşmeye devam ediyor. Ons altın 1848 dolar olurken gram altın 1.700 liranın altına geriledi. Çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar oldu? 30 Eylül Cumartesi altın fiyatları.

Ons altın 1.900 doların altında! Altın resmen yerle bir oldu! Acil bakın! 27 Eylül Çarşamba altın fiyatları

27 Eylül Çarşamba altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Ons altın bugün 1898 seviyesi ile 1900 doların altına geriledi. Peki gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? Yarım altın kaç TL? 27 Eylül 2023 canlı altın fiyatları.

BOTAŞ'tan Eylül doğalgaz tarifesi açıklaması geldi! Eylülde doğalgaza zam mı gelecek? 

BOTAŞ, eylül itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesi ile ilgili açıklama yaptı. Eylül ayında doğalgaz faturalarına zam mı gelecek? Bu ay doğalgaza zam mı geliyor? İşte detaylar...

tarlanın altında doğalgaz çıktı Haberi

tarlanın altında doğalgaz çıktı

Tarlada doğalgaz çıkarsa ne olur?

Maden Kanunu Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alan esaslara göre, bir arazide maden ve doğalgaz olması halinde, bu arazi kamulaştırılabileceği gibi; taraflar arasında yapılan anlaşmaya göre kiraya da verilebiliyor.


Ancak, Madenler Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup, içinde bulundukları arzın mülkiyetine tabi olmayıp; bu maddenin unutulmaması gerekiyor.


Söz konusu kamulaştırma süreci şu şekilde açıklanıyor:


Kamulaştırma talebinde istenilen belgeler

Madde 62 - İşletme ruhsatı safhasında işletme faaliyetleri için gerekli olan özel mülkiyete konu taşınmaz, taraflarca anlaşma sağlanamaması ve işletme ruhsatı sahibinin talebi üzerine Bakanlıkça kamu yararı bulunduğuna karar verilmesi halinde kamulaştırılır.


Kamulaştırma talebi, ruhsat sahibince aşağıdaki belgelerle Genel Müdürlüğe yapılır:


a) Kamulaştırma talebi ile ilgili dilekçe,


b) Tüzel kişilerde kamulaştırma ile ilgili karar,


c) Kamulaştırılması düşünülen alanın imar ve kullanım durumu, süresi, rezerv durumu, kamulaştırma...