05 / 05 / 2024

Tarsus-Kazanlı

Tarsus-Kazanlı

Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Doğan, Mersin'deki turizm alanlarının yatırımcıya açılmasını istedi

600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı!

600 Yataklı Tarsus Devlet Hastanesi ve Kazanlı Turizm Bölgesi Temel Atma Töreni yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldı...

Mersin Kazanlı'ya 1 milyar dolar yatırım yapılacak!

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Bakan Elvan, yatırım yapılacak bölgenin Türkiye'nin ikinci Belek'i olacağını belirti..

Mersin Tarsus'a 1 milyar dolarlık yatırım!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağını söyledi. Yapılacak yatırımla bölgenin 2. Belek olması bekleniyor

Turizm yatırımcılarına yapılan arazi tahsisleri TBMM'de!

Turizm yatırımlarını artırmak için yerli ve yabancı yatırımcılara yapılan arazi tahsisleri ve Mersin-Tarsus-Kazanlı turizm bölgesinin ne zaman açılacağı konusu meclis gündemine taşındı..

Mersin Kazanlı sahilindeki barakalar yıkıldı!

MERSİN’in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi ekipleri, Kazanlı sahilinde bazı balıkçıların depo olarak kullandığı barakaları, görüntü ve çevre kirliliğine yol açmaları nedeniyle yıktı.

Mersin Tarsus'ta 37 grup eşya ihale edilecek!

Mersin Tarsus'ta 37 grup eşya satışı ihaleyle satılacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Mersin Tasfiye İşletme Müdürlüğü satışa esas bedeli en az 24,32 TL ile en çok 435.791,88 TL arasında değişiyor.

Tarsus Yeşil Mahalle yenileniyor!

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye tarafından Yeşil Mahalle'de yapılan 18 uygulamasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Mehmet Yaşot: Tarsus'ta yasalarla inşaat yapılacak!

Akdeniz Gazetesi köşe yazarı Mehmet Yaşot bugünkü yazısında Mersin Tarsus'ta yapılan yıkım çalışmalarını ele aldı. İşte Mehmet Yaşot'un o yazısı..

Tarsus Fırat Yılmaz Çakıroğlu Yaşam Boyu Spor Merkezi açıldı!

Tarsus Belediyesi tarafından Kırklarsırtı Mahallesi’nde yaptırılan Fırat Yılmaz Çakıroğlu Yaşam Boyu Spor Merkezi yoğun ilgiyle hizmete açıldı.

Tarsus Barbaros Cami’sinin temeli atıldı!

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan Barbaros Cami’sinin temeli törenle atıldı.Açılış konuşmasını yapan Salih Başka hizmetler için teşekkür etti.

Tarsus’ta yeni Kaymakamlık binası için çalışmalar başlatıldı!

Tarsus’a yeni Kaymakamlık binası yapımı için çalışmalar başlatıldı. Peki Tarsus Kaymakamlık binası ne kadar sürede tamamlanacak?

Şevket Can: Tarsus demiryolu projesi yeraltına alınsın!

Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, Adana-Tarsus-Mersin arasındaki çift demiryolunu 4 şeride çıkarılma projesinin Tarsus adına iyi etüt edilmesi gerektiğini söyledi.

Tarsus Kemalpaşa Cami'nin temeli 2 Haziran'da atılacak!

Tarsus Belediyesi tarafından Kemalpaşa Mahallesi’nde yaptırılacak olan Kemalpaşa Cami’sinin temel atma töreni 2 Haziran 2016 Perşembe günü yapılacak.

Tarsus-Kazanlı Haberi

Tarsus-Kazanlı

Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ali Doğan, kentin batısında yer alan ilçelerdeki turizm alanlarının belirlenerek, yatırımcıya açılmasını istedi.

Doğan, yazılı açıklamasında, kentin turizm noktasındaki potansiyeline işaret ederek, bu konudaki çalışmalara hız verilmesi gerektiğini belirtti.

Bu kapsamda "Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi"nin önemli bir boşluğu dolduracağına inandıklarını, ancak temel atma gibi somut işlemlerin en erken zamana çekilmesi gerektiğini ifade eden Doğan, şöyle devam etti:
"Bilindiği üzere söz konusu bölgede karayolu bağlantısı sıkıntılı olarak sağlanıyor. Bu sıkıntının acilen çözüm bekleyen bir unsur olduğu kanısındayız.

Öte yandan Tarsus-Kazanlı turizm alanındaki çalışmalar sürerken, batıdaki ilçelerimizde de turizm alanları oluşturulmalı. Çünkü Erdemli'den Anamur'a kadar özellikleri saymakla bitmeyen turizm alanlarımız bulunuyor ve turizm yatırımcısını bekliyor. Söz konusu turizm alanları imar planlarındaki yerlerini almalı ve yatırımcıya açılmalı."

Turizmin olmazsa olmazları...